Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2016 - Anul XXI, nr. 62 (6175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandalos

Şoferul unui microbuz şcolar, acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şoferul microbuzului şcolar al Şcolii Gimnaziale Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, este acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de clasa a VI-a.

Şoferul de 63 de ani ar fi „poftit” la eleva de 12 ani, atingând-o pe aceasta în zonele intime şi propunându-i fetei partide pasionale.

Mărturisirile tulburătoare ale fetei au şocat părinţii care imediat au depus o plângere la poliție împotriva angajatului şcolii.

Abătută din cauza celor întâmplate, mama fetei a relatat: „Miercurea trecută, fata a avut de la ora 1 la 2 limba polonă, iar când a terminat a luat microbuzul cu care vine acasă. La un moment dat a rămas în maşină doar cu o singură colegă. Şoferul a rugat-o pe aceasta să coboare şi să culeagă nişte ghiocei, în timp ce s-a apropiat de fata mea. Asta mi-a povestit. A căutat-o la piept, între picioare, a atins-o. Fata disperată ar fi întrebat <De ce-mi faci asta?>, la care el i-a spus că o să cumpere prezervative şi vor face treaba aia împreună”.

Scandalul cu iz sexual a fost mutat la Poliţia comunei Mănăstirea Humorului, unde s-au dat declaraţii şi a fost deschisă o anchetă, mai ales că mama fetei susţine că şoferul ar mai fi avut comportamente inadecvate cu mai multe eleve ale şcolii, ai căror părinţi, spune femeia, nu au curajul să declare cele întâmplate.

„Mă ameninţă, a spus că mă dă în judecată”, a spus tulburată mama fetei implicate.

Aceasta a adăugat că copila este afectată emoţional de cele întâmplate, are coşmaruri, urmând să apeleze la serviciile de consiliere ale unui psiholog din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Totodată, comisarul Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a menţionat că pe numele inculpatului s-a întocmit un dosar penal pentru hărţuire sexuală.

 

Conducerea şcolii l-a suspendat din funcţie

Cazul revoltător a ajuns şi la urechile reprezentanţilor şcolii din Poiana Micului, care au apreciat că acuzaţiile la adresa angajatului lor sunt mult prea grave pentru ca acesta să mai lucreze în unitatea de învăţământ.

„A fost reclamat la poliţie pentru că faptele sale contravin conduitei morale. Mama fetei a sesizat şi şcoala, iar Consiliul de Administraţie a luat decizia de a-l suspenda pe perioada cercetărilor efectuate de poliţie. Odată ce asupra lui planează o suspiciune atât de gravă nu puteam să-l lăsăm în continuare în şcoală”, a precizat Otilia Moroşan, directoarea şcolii din Poiana Micului.

Aceasta a mai povestit faptul că şi în luna decembrie şoferul şcolii a fost temă de discuţie în cadrul Comisiei de Disciplină a şcolii, pe motiv că acesta ar fi înjurat, ar fi vorbit urât şi ar fi avut un comportament violent în timpul serviciului.

„În decembrie i-am dat din nou avertisment, apoi s-a liniştit în ianuarie şi februarie. Noi aşteptăm să se termine ancheta poliţiei”, a mai spus Moroşan.

 

Şoferul se apără şi spune că nu a atins eleva

Şoferul microbuzului lucrează la şcoala din Poiana Micului din 2008. Recunoaşte că nu a fost în cele mai bune relaţii cu profesorii şi conducerea şcolii şi presupune că este victima unui complot pus la cale de superiorii săi.

„Mai demult s-au legat de mine cu fel de fel de acuzaţii, fel de fel de prostii. Am înţeles că eu eram ultima verigă care trebuia eliminată. Am avut probleme din cauza copiilor preşcolari, pentru că am cerut supraveghetor pentru ei, pentru că eu nu pot conduce şi să am grijă de ei în acelaşi timp. Cred că atunci am supărat conducerea şcolii. M-au denigrat, m-au ameninţat că mă dau afară”, explică bărbatul învinuit.

Totodată, el respinge toate acuzaţiile mamei şi spune că a fost luat prin surprindere de spusele fetei.

„În microbuz aveam o trusă de scule care s-a dezlegat şi am tras pe dreapta pentru că am vrut să pun trusa înapoi. În timpul ăla i-am spus uneia dintre cele două fetiţe din microbuz că poate să meargă să culeagă ghiocei, erau mulţi acolo. Mi-am legat trusa în spate, am dus fetele acasă şi asta a fost tot. Eu nu am avut nici o discuţie cu fata, nu am atins fata, nu am spus cuvinte vulgare”, a declarat şoferul şcolii pentru reporterii Monitorului de Suceava.

 

Inspectoratul Şcolar cunoaşte situaţia 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au transmis că instituţia a fost sesizată cu privire la incidentul în care este implicat șoferul microbuzului școlar.

„IŞJ Suceava va monitoriza și va sprijini activitatea comisiei de cercetare disciplinară din școală și în același timp va demara o cercetare paralelă cu privire la acest caz. IŞJ Suceava nu tolerează un astfel de comportament, iar în măsura în care șoferul de microbuz va fi dovedit vinovat vor fi aplicate prevederile legale”, a menţionat conducerea instituţiei.

Într-o informare a IŞJ Suceava se arată că instituţia a acordat asistență de specialitate juridică și managerială conducerii școlii în sensul urmării procedurilor de anchetă internă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul unui microbuz şcolar, acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 12 ani.
 Vizualizări articol: 9399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Şoferul unui microbuz şcolar, acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 12 ani3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstăi făcăluite (de post) Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole verde făcăluite seamănă mai mult cu salata de vinete ca aspect iar la gust sunt mult diferite de pasta din fasole uscate... Citeşte