Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2016 - Anul XXI, nr. 54 (6167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Evenimentul primăverii

„Femei de succes! Performanţă la superlativ!”, la ediţia a V-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În seara zilei de joi, 3 martie, scena Cinematografului Modern din incinta Centrului Cultural Bucovina a găzduit cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Femei de succes! Performanţă la superlativ!”. Din 2012, organizatorii păstrează tradiţia de a acorda distincţii pentru cele mai apreciate sucevence, doamne care balansează cu feminitate activităţile zilnice în familie cu drumul lor spre o carieră reputată.

Un eveniment sub semnul recunoaşterii, al preţuirii şi al respectului, în care emoţiile au fost permise, la fel şi vorbele de duh şi râsul zgomotos.

Manifestarea a adus în lumină zeci de tinere talentate, femei puternice şi credibile care au excelat fie în politică sau administraţie publică, fie în educaţie, sănătate, sport sau voluntariat şi care se bucură de o imagine şi popularitate pe măsura realizărilor lor.

Au fost votate de sute de suceveni pe site-ul ziarului Monitorul de Suceava, sondajul constituind un punct de plecare pentru organizatori în desemnarea câştigătoarelor celor 14 categorii propuse (Administraţie publică, Literatură, Muzică, Arte plastice, Educaţie, Sănătate, Ştiinţe juridice, Afaceri şi antreprenoriat, Voluntariat şi responsabilitate socială, Sport, Estetică şi modă, Politică, Jurnalism, Tânăra generaţie).

Manifestarea „Femei de succes! Performanţă la superlativ!” a fost organizată de Asociaţia „Şanse Egale Valoare Autoritate” (SEVA), Clinica Novaoptic, Monitorul de Suceava, Shopping City Suceava, Intermedia TV, în parteneriat cu SC Lust Expert SRL, Liliana Vântur - director independent Oriflame, Moldsilva, Depozitul de flori Queen, Camera de Comerţ şi Industrie.

 

Câştigătoarele

Laureatele celei de-a V-a ediţii a evenimentului au avut posibilitatea să împărtăşească din experienţa lor de zi cu zi, să dezvăluie care e acel „ceva” care le-a adus succesul, în prezenţa unui auditoriu numeros, într-o atmosferă festivă, însă relaxată şi prietenoasă.

Angelica Fădor, primarul comunei Iacobeni, aflată la cel de-al doilea mandat, a fost premiată la categoria Administraţie publică, iar Maria Andronic, administrator în cadrul companiei Moda Miss, a fost laureata secţiunii Afaceri şi antreprenoriat.

Sophia Cristina Lauric, doctor în arte plastice şi decorative al Universităţii de Arte Iaşi, cu o bogată activitate în domeniu, a primit diploma de excelenţă la categoria Arte plastice.

Premiul în Educaţie l-a primit Marinela Cristina Cimpoeşu, inspector de matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, profesor la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, iar distincţia secţiunii Estetică şi modă i-a revenit lui Carmen Ciobanu, de la salonul Carmen Style.

Mihaela Zâna Bârsan, dela Televiziunea Intermedia Tv, realizatoarea emisiunii „Izvoare”, iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, a fost recompensată pentru activitatea ei din domeniul Jurnalism. Totodată, Iulia Murariu, critic literar, doctor în filologie, profesor de limba română în cadrul Colegiului „Ştefan cel Mare”, a obţinut distincţia pentru Literatură. Interpreta Monica Macovei şi-a adjudecat premiul categoriei Muzică, domeniu pentru care sucevenii au arătat un interes deosebit de ridicat în sondajul de pe site-ul ziarului Monitorul.

Consilierul local Liviana Enea a fost laureata celei de-a V-a ediţii la secţiunea Politică, iar Gabriela Stănescu, medic neurolog, a fost premiată la secţiunea Sănătate.

Pentru activitatea din domeniu Sport, a fost recompensată prof. de nataţie şi kinetoterapeut lector univ. dr. Elena Raţă, iar conf. univ. dr. Camelia Ignătescu, avocat, s-a evidenţiat în domeniul Ştiinţe juridice. La ultimele două categorii, Voluntariat, respectiv Tânăra generaţie, premiile au mers către Mihaela Calistru, profesor în cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, şi Diana Georgiana Bucătar. 

Organizatorii au acordat şi trei Premii speciale prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector al Universităţii din Suceava, pentru numirea sa în biroul Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS) al Ministerului Educaţiei, Cristinei Casandra, laureata ediţiei din 2013, pentru întreaga sa activitate sportivă, şi lui Carmen Veronica Steiciuc pentru demersurile sale în vederea înfiinţării Teatrului Municipal „Matei Vişniec”.

Totodată, au fost acordate şi patru diplome de onoare pentru Lavinia Pavel Cristea, Maria Ifrim, Elvira Pălănceanu, Doina Spînu şi Tamara Sabin.

 

Catrinel Zaharia a fost invitata specială a serii

„Evenimentul are privilegiul de a aduna în fiecare an femei din domenii diverse, femei cu experienţă de viaţă, cu experienţă profesională, modele demne de urmat.

Vorbim mai mult decât oricând despre normalitate, egalitate, echilibru în societate, iar acest lucru nu poate fi realizat decât printr-un parteneriat sincer promovând adevăratele valori. Împreună promovăm excelenţa, dar şi energia creatoare, pozitivă a tinerei generaţii într-o lume măcinată de greutăţi”, a transmis Angela Zarojanu, care, împreună cu Cătălina Biholar, a moderat a V-a ediţie a evenimentului.

Totodată, în debutul acestuia, autorităţi locale şi judeţene au salutat audienţa,  transmiţând totodată cuvinte de apreciere doamnelor prezente pentru rezultatele obţinute şi pentru întreaga lor muncă.

Evenimentul a fost marcat şi de prezenţa lui Catrinel Zaharia, invitata specială a serii, autoarea cărţii „Totul despre femei - mic tratat de regăsire”. Suceveancă la origini, Catrinel Zaharia a activat 17 ani în mediul corporatist, însă în vara lui 2013 s-a reorientat către mediul antreprenorial. Este consultant în dezvoltare personală, iar în prezent îşi pregăteşte lucrarea de doctorat, „Gen şi emoţii”.

Catrinel a vorbit publicului sucevean despre feminitate, egalitate de gen şi emoţii, aducând în discuţie câteva statistici referitoare la procentul femeilor aflate în poziţii de conducere la companiile listate din cele 27 de ţări din Uniunea Europeană. Potrivit centralizărilor, media este de 16,6%, însă doar 9,1% pentru România, procente mult sub targeturile stabilite de UE.

În cuvântarea sa, Catrinel a făcut referire şi la echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, la balanţa, de multe ori instabilă, a emoţiilor negative şi pozitive, gestionarea acestora, la discriminarea de gen şi asumare.

 

Sala a ovaţionat Corala „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare,  coordonată de preotul prof. Lucian Tablan Popescu,a evoluat pe scena evenimentului, elevele fiind apreciate la unison de întreg auditoriul prin aplauze entuziaste.

Fetele şi-au confirmat valoarea deja recunoscută pe plan naţional şi internaţional (în Magdeburg, Germania şi în Viena, Austria). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Femei de succes! Performanţă la superlativ!”, la ediţia a V-a.
 Vizualizări articol: 7572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 15 voturi
„Femei de succes! Performanţă la superlativ!”, la ediţia a V-a2.4515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de vită cu bere (carbonade flamande) Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă vom organiza în viitor, de pildă, o petrecere de ”Ziua bărbatului”. Se pregătește destul de ușor... Citeşte