Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2016 - Anul XXI, nr. 15 (6128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Încătuşare cu scandal

Un bărbat cu mandat de aducere pentru ultraj, prins de poliţişti după o urmărire şi o tamponare în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Vama, pe numele căruia a fost emis un mandat de aducere pentru infracţiunea de „ultraj”, fiind acuzat că a ameninţat în mai multe rânduri un jandarm, a fost adus cu greu în faţa procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru a fi audiat. Suspectul a fost urmărit în trafic de trei maşini ale poliţiei, autoturismul său a fost tamponat de una dintre autospeciale, după care bărbatul a refuzat să urce în maşina poliţiştilor. Bărbatul a ajuns în cele din urmă la Câmpulung Moldovenesc, dar nu cu maşina poliţiei, ci cu o ambulanţă SMURD, după ce a sunat la 112 şi a anunţat că are leziuni în urma tamponării cu maşina poliţiei.

 

Şicane şi ameninţări faţă de un consătean jandarm

Emanuel Sandu Ursu, domiciliat în satul Molid, comuna Vama, a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de ultraj, victimă fiind un consătean de-al său, jandarm. Acesta din urmă a participat, în 2009, la o percheziţie la domiciliul lui Ursu, unde a încasat un pumn în figură de la individ. Din ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc rezultă că Ursu a continuat să-l ameninţe pe jandarm. Mai recent, într-un prim episod, în vara anului trecut, iar a doua oară pe 16 ianuarie a.c. Acest ultim episod a fost unul grav, au  precizat anchetatorii. Jandarmul se deplasa la volanul maşinii personale, alături de soţia şi copilul său, iar la un moment dat a observat că este urmărit de maşina condusă de Emanuel Sandu Ursu. Jandarmul a oprit la un moment dat la o benzinărie, iar aici Ursu, care a oprit şi el, a venit şi l-a ameninţat că îi va băga o şurubelniţă în gât. După ce au adunat probatoriu pentru faptele amintite mai sus, procurorii au decis, ieri, să pună în mişcare acţiunea penală faţă de individ. Poliţiştii au primit un mandat de aducere pe numele lui Ursu, pe care l-au pus imediat în executare.

 

Căutat acasă, apoi urmărit în trafic

Emanuel Sandu Ursu a fost căutat la domiciliu, însă membrii familiei acestuia au spus că nu este acasă. Poliţiştii au rămas în zonă, având informaţii că Ursu este la domiciliu, iar la un moment dat l-au văzut pe acesta ieşind din curte la volanul unui autoturism Fiat Brava. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii suspecte, pe DN 17, iar la scurt timp şoferul urmărit a frânat brusc. A fost momentul în care autospeciala de poliţie care venea din spate a intrat în coliziune uşoară cu autoturismul Fiat Brava.

 

Din maşina de poliţie în ambulanţa SMURD

La scurt timp după acest episod, în zonă a ajuns un reporter Monitorul de Suceava, care se afla întâmplător în trafic, pe raza comunei Vama.

„Poliţia a venit din spate şi m-a tamponat, eu nu ştiam că sunt urmărit”, a spus individul. El a sunat la 112 şi a anunţat că a fost victima unui accident rutier, refuzând că urce în maşina poliţiei. Unul dintre poliţişti i-a explicat că pe numele său este emis un mandat de aducere şi dacă va fi nevoie vor trebui să folosească forţa pentru a-l duce la Câmpulung Moldovenesc, unde urma să fie audiat de procuror. Suspectul a acceptat să fie încătuşat, însă, când să urce în maşina poliţiei, s-a împotrivit din nou. A fost împins cu forţa pe bancheta din spate a uneia dintre cele trei maşini de poliţie care se aflau la faţa locului, însă circul nu s-a oprit aici. La faţa locului a ajuns şi ambulanţa SMURD chemată prin 112, astfel că individul care acuza că are dureri în urma accidentului (o tamponare uşoară) a fost dat jos din maşina poliţiei şi urcat în ambulanţă. Aşa se face că bărbatul a ajuns la Câmpulung Moldovenesc cu ambulanţa SMURD, după o evaluare preliminară medicii stabilind că nu are leziuni şi dându-l din nou pe mâna poliţiştilor.

 

A ajuns în arest, reţinut pentru 24 de ore

Emanuel Sandu Ursu a fost prezentat în cele din urmă în faţa procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Acesta i-a prezentat acuzaţiile care i se aduc, după care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru infracţiunea de ultraj. Ursu a ajuns, aseară, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc va decide dacă îl va înainta pe acesta la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cu propunere de emitere a unui mandat de arestare preventivă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat cu mandat de aducere pentru ultraj, prins de poliţişti după o urmărire şi o tamponare în trafic.
 Vizualizări articol: 4604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bărbat cu mandat de aducere pentru ultraj, prins de poliţişti după o urmărire şi o tamponare în trafic5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu gutui Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată a gustului de pui cu aroma gutuilor este puțin folosită astăzi pe la noi, din păcate. Este la fel de ușor de preparat... Citeşte