Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2016 - Anul XXI, nr. 9 (6122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Început de an

Aglomeraţie la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 5.000 de suceveni trebuie să-şi achite individual contribuţiile la asigurările de sănătate, la acest început de an. Este vorba despre cei care nu sunt angajaţi dar doresc să se asigure în sistemul public de sănătate, persoane fizice autorizate şi alte categorii care îşi plătesc singure această contribuţie. Asta face ca la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava să se prezinte zilnic peste 200 de oameni care vin să predea dovada plăţii pe care au făcut-o la administraţia fiscală.

Directorul CJAS Suceava, Cristi Bleoţu, ne-a declarat, ieri, că aceste documente pot fi trimise şi prin poştă, fax sau email, însă doar aproximativ 30% din categoria de contribuabili menţionată recurge la această modalitate. Restul preferă să se prezinte la sediul instituţiei pentru a le aduce personal. Pentru evitarea aglomeraţiei, conducerea CJAS a recurs la bonuri de ordine, câte 240 pe zi, dar asta nu rezolvă problema, oamenii stând la coadă ore în şir. Un asigurat din Mălini, Gheorghe Plăcintă, ne-a declarat, ieri, că a fost nevoit să vină două zile consecutiv, deoarece luni nu avea nici o şansă să ajungă până în faţa funcţionarei şi să dea documentele. Ieri s-a prezentat de dimineaţă, dar până la ora 14.00 nu reuşise să rezolve problema pentru care a venit.  O tânără din Berchişeşti, Loredana Coca, ne-a spus că, în ultimii doi ani, la fiecare trei luni trece prin această situaţie: trei, patru ore la coadă pentru a plăti contribuţia la sănătate. ”Timp pierdut. De doi ani, trec prin asta la fiecare trei luni”, a afirmat femeia. Oamenii solicită prelungirea programului după ora 15.00 şi în zilele de vineri. 

Directorul Bleorţu afirmă că numărul celor care lucrează la primirea documentelor de asigurat a fost deja suplimentat, dar mai mult de atât instituţia nu-şi permite deoarece are deficit de personal. 11 posturi sunt însă vacante; la concursul organizat la sfârşitul anului trecut nu s-a înscris nimeni.

În ceea ce priveşte ziua de vineri, aceasta este rezervată pentru prelucrarea documentelor venite prin poştă, fax sau email. Ca atare, nu sunt motive de optimism în ceea ce priveşte dispariţia cozilor de la CAJS în viitorul apropiat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Aglomeraţie la ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei