Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2016 - Anul XXI, nr. 7 (6120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probleme pentru pietoni

Trotuarele din Suceava, transformate în adevărate patinoare de chiciura din ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Majoritatea trotuarelor din Suceava s-au transformat duminică dimineaţă în adevărate patinoare. Sucevenii care au ieşit din casă la primele ore ale dimineţii, dar şi până în preajma prânzului, s-au văzut nevoiţi „să patineze” mai mult decât să meargă normal, trotuarele fiind acoperite aproape în totalitate de gheaţă, din cauza chiciurii formate sâmbătă noapte şi duminică dimineaţă. Astfel se face că orice deplasare pe trotuare, în special în zona centrală a oraşului, s-a transformat într-o adevărată aventură pentru pietoni.

Pentru a se deplasa mai uşor, mulţi dintre cei care au ieşit din case duminică au ales să meargă pe străzi, pe lângă maşini, doar să evite căzăturile pe gheaţa de pe trotuare. După o plimbare prin centrul Sucevei, un bătrân s-a declarat total nemulţumit de modul în care s-a intervenit, în special pe trotuare. „E rău de tot. Trotuarele nu s-au curăţat de când a nins. Pe timpul lui <Ceaşcă>, că eu sunt din ăla mai vechi, dar nu sunt nostalgic, Primăria avea nu ştiu câţi oameni şi imediat curăţa străzile şi trotuarele. Acum nu se interesează nimeni”, a spus bătrânul din Suceava, care circula cu greu pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

La doi paşi depărtare, pe trotuarul din faţa unei bănci comerciale, pietonii se ţineau cu greu pe picioare, gheaţa făcându-le probleme în special celor mai în vârstă, dar şi părinţilor care au ieşit din casă împreună cu cei mici. Contactat telefonic, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi ne-a declarat că, în cursul zilei de ieri, la Primărie nu au fost semnalate sesizări cu privire la starea trotuarelor. Lucian Harşovschi a precizat că utilajele de deszăpezire au intervenit pe majoritatea străzilor şi trotuarelor din municipiul Suceava. „Primăria face eforturi, dar oricât am vrea nu se poate interveni peste tot în acelaşi timp. În trafic nu avem semnale că ar fi fost probleme. Pentru trotuare avem patru utilaje, iar în rest se intervine manual”, a spus Lucian Harşovschi. El a ţinut să amintească faptul că în cazul trotuarelor aflate în faţa spaţiilor comerciale obligaţia deszăpezirii sau de a interveni în cazul în care se formează gheaţă o au agenţii economici respectivi.

Gheaţa de pe trotuare a făcut ieri dimineaţa mai multe victime în rândul celor care au îndrăznit să iasă din casă. Potrivit datelor de la Spitalul Judeţean, în cursul zilei de ieri la Unitatea de Primire a Urgenţelor au fost înregistraţi 13 pacienţi cu traumatisme cauzate de căderea pe gheaţă. Două bătrâne au rămas internate, având fracturi în zona şoldului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarele din Suceava, transformate în adevărate patinoare de chiciura din ultimele zile.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trotuarele din Suceava, transformate în adevărate patinoare de chiciura din ultimele zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică) Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și acasă, dar după cu totul alte rețete decât cea originală. Acasă la el, în bucătăriile din Franța, acest fel de... Citeşte