Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2015 - Anul XX, nr. 301 (6113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La sfârşit de an

Concert de colinde la Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tradiţie neîntreruptă de 16 ani i-a adunat ieri la prânz pe locatarii Casei de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca la un concert de colinde. Adunaţi în jurul familiei preotului Gheorghe Saftiuc, cei 20 de copii ai aşezământului au încântat audienţa cu un program de colinde, muzică clasică şi urături pentru noul an. Ca în fiecare an, cea care le insuflă copiilor dragostea de credinţă şi tradiţie, de cântec şi poezie, preoteasa Mioara Saftiuc, a fost şi acum în mijlocul lor şi le-a coordonat munca, fiind alături de ei şi în micul spectacol oferit celor prezenţi.

Ea ne-a povestit că „tradiţia acestei serbări de sfârşit de an durează de 16 ani de zile, la numai un an distanţă de la deschiderea Casei de copii <Sfântul Gheorghe> din anul 1999. La finele fiecărui an ne întâlnim aici într-un spectacol de mulţumire şi bucurie faţa de toţi cei care au fost alături de noi şi ne-au ajutat în anul care a trecut.”

Colindele au fost primite cu bucurie de Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prezent în fiecare an la spectacol, precum şi de oficiali ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sub al cărei patronaj îşi desfăşoară activitatea casa de copii, direcţie reprezentată prin directoarea Cristina Cojocaru.

Au mai fost alături de copii directoarea Liceului „Oltea Doamna” din Dolhasca, Silvia Tailup, autorităţile locale din oraşul Dolhasca, prin persoana viceprimarului Decebal Isachi, precum şi preoţi şi prieteni care au ajutat familia Saftiuc în activitatea din casa de copii, de-a lungul întregului an.

Alături de copii, în spectacol au fost prezenţi şi cântăreaţa Denisa Apetrei, din Dolhasca, cu un program de colinde şi muzică populară, precum şi cel care a făcut urările pentru noul an, profesorul şi poetul popular Vasile Râşca, din localitate. În cuvântul de mulţumire, ÎPS Pimen le-a transmis copiilor: „Să fiţi cuminţi, ascultători, să vă placă munca, munca de aici, din cămin, şi de la şcoală. Să fiţi recunoscători în primul rând lui Dumnezeu şi binefăcătorilor, în frunte cu familia Saftiuc. Sănătate şi anul nou cu bună sporire în toate cele bune şi bucuria mântuirii, amin.”

Spectacolul a luat sfârşit după cuvântul de încheiere al preotului Gheorghe Saftiuc, care a reamintit că ”în fiecare an, pe 29 decembrie, când Biserica îi prăznuieşte pe cei 14.000 de prunci ucişi de Irod, noi obişnuim să facem această frumoasă serbare, în care aducem mulţumire în primul rând lui Dumnezeu şi dumneavoastră, celor care aţi fost alături de noi în anul acesta.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de colinde la Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca.
 Vizualizări articol: 2937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concert de colinde la Casa de Copii „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de potroace În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță în ultima vreme în preferințele amatorilor de gastronomie rustică. Deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă,... Citeşte