Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2015 - Anul XX, nr. 296 (6108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Şoferi pericol public

Ore negre pe şoselele din Suceava: 12 accidente unul după altul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţia Rutieră Suceava a înregistrat un nedorit record în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere, care s-au succedat de duminică la prânz şi până luni dimineaţă, la ora 3.00. În acest interval s-au înregistrat nu mai puţin de 12 accidente rutiere. Cele mai multe s-au înregistrat în municipiul Suceava ori în imediata apropiere a sa, semn că aglomeraţia din trafic din aceste zile este un factor de stres suplimentar deloc de neglijat pentru conducătorii auto. Accidentele rutiere s-au soldat cu câte unul, doi sau trei răniţi, în timp ce unul dintre evenimentele din trafic a fost, din nefericire, mortal.

 

Două accidente pe Calea Unirii

Nedoritul şir de accidente rutiere a început duminică, în jurul orei 12.20, pe Calea Unirii din municipiul Suceava, pe trecerea de pietoni din faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în locul în care, luna trecută, un pieton a fost accidentat mortal. Din ancheta poliţiei rezultă că Ionel Cubiş, în vârstă de 20 de ani, din comuna Cârlibaba, aflat la volanul unui BMW, l-a acroşat pe pietonul Iulian C., în vârstă de 18 ani, din municipiul Suceava, angajat regulamentar în traversare, pe locul marcat. Pietonul a scăpat uşor din acest accident.

Tot pe Calea Unirii, în apropiere de „Sala Sporturilor”, la ora 13.40, a urmat un al doilea accident rutier. Un şofer în vârstă de 56 de ani, din Suceava, Toader Cotoară, aflat la volanul unei Dacii Sandero, a intrat în coliziune cu un VW Touran care circula regulamentar în faţa sa. În urma coliziunii, o tânără de 28 de ani, pasageră în maşina care se deplasa regulamentar, a fost rănită uşor.

 

Accident cu trei răniţi, din cauza vitezei neadaptate într-o curbă 

Aproximativ la aceeaşi oră s-a produs un accident în lanţ, în imediata apropiere a pilonului de la „Zidul Morţii”. Totul a plecat de la un şofer în vârstă de 19 ani, din Vatra Dornei, care nu a fost atent la trafic şi a lovit o maşină din faţă, care la rândul său a antrenat în tamponare alte două maşini. O fetiţă în vârstă de 3 ani, pasageră în una dintre maşini, a suferit leziuni în urma accidentului. 

Un accident cu consecinţe mai grave s-a înregistrat duminică, la ora 14.00, pe DN 2H, în comuna Vicovu de Jos. Poliţia a stabilit că un şofer în vârstă de 19 ani, Viorel Rusu, localnic, aflat la volanul unui Seat, a scăpat volanul de sub control într-o curbă, din cauza vitezei, maşina intrând în coliziune laterală cu un Ford condus din sens opus un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Brodina. În urma impactului au necesitat îngrijiri medicale şoferul de 19 ani şi două tinere, pasagere în cele două autoturisme.

 

Accident după ce un şofer beat a intrat cu maşina pe contrasens

Un al cincilea accident, în ordine cronologică, s-a înregistrat la ora 17.00, pe DN 17, între Şcheia şi Stroieşti. Un şofer din Şcheia, Ioan Cracoschi, în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui Ford, a intrat într-o depăşire fără a se asigura suficient, intrând în coliziune frontal-laterală cu un Renault condus de o tânără din Iaşi. În urma impactului, o femeie în vârstă de 47 de ani, pasageră în Renault, a fost rănită uşor. În acest caz, şoferul care a intrat pe contrasens era băut, având o concentraţie de 0,53 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat 

O oră mai târziu alarma a sunat din nou, de această dată locaţia unde s-a intervenit fiind bulevardul George Enescu din municipiul Suceava. În acest caz, rezultă din anchetă, şoferul unui Tico, Ioan Tucaliuc, în vârstă de 31 de ani, din Suceava, nu a adaptat viteza la carosabilul umed şi nu a mai putut opri în spatele unui autoturism Mercedes Benz a cărui conducătoare auto staţiona la culoarea roşie a semaforului, în zona staţiei Curcubeu. În urma impactului faţă-spate, tânăra în vârstă de 28 de ani de la volanul Mercedesului a fost rănită uşor.  

Jumătate de oră mai târziu, la 18.30, la Mălini avea să se producă şi un accident mortal, un pieton fiind călcat de o maşină al cărei şofer a fugit de la faţa locului (acest accident este tratat pe larg într-un alt material din ediţia de astăzi).

 

Un alt şofer beat s-a izbit cu autoturismul într-o maşină care staţiona

La ora 19.30, pe strada Grigore Alexandru Ghica, în cartierul Iţcani, Ilie Puică, în vârstă de 49 de ani, din Dolj, aflat la volanul unui Seat, a forţat trecerea la semaforul electric de la intersecţia cu strada Zefirului şi a intrat în coliziune cu un VW Passat a cărui conducătoare auto avea prioritate. În urma impactului, ambii şoferi au fost răniţi.

Aproximativ la aceeaşi oră, la Ulma, pe DJ 209G,  un autoturism Dacia Logan, la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 39 de ani, Constantin Harasemiuc, a intrat în coliziune cu o maşină care era parcată regulamentar, în afara părţii carosabile.

În urma impactului, o tânără de 22 de ani, pasageră în Dacie, a fost rănită. Şoferul care a provocat accidentul era în stare avansată de ebrietate, 1,06 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Accident violent la intrarea în Suceava

Duminică, la ora 22.00, un accident violent avea să se petreacă pe strada Academician Vasile Grecu, la intrarea în Suceava dinspre Şcheia, în zona podului din apropiere de pasajul de cale ferată. Din ancheta poliţiştilor rutieri rezultă că Emanuel Cervinschi, în vârstă de 23 de ani, din Pătrăuţi, aflat la volanul unui VW Golf, nu a adaptat viteza pe drumul în pantă, a pierdut controlul asupra volanului şi a pătruns pe sens opus, unde a lovit un alt VW Golf, condus de un tânăr de 23 de ani, din Iaşi. În urma impactului ambii conducători auto au fost răniţi, şoferul din Pătrăuţi având leziuni grave. Acesta din urmă a fost diagnosticat preliminar cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, hematom epicranian frontal şi fractură femur stâng, urmând a avea nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale.

 

Accident cu trei răniţi, după o depăşire imprudentă

Un alt accident cu consecinţe grave a avut loc la ora 23.30, pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Conform poliţiei, totul a plecat de la un anume Andrei Breabăn, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Rădăuţi, care nu s-a asigurat în momentul în care a intrat în depăşirea unui BMW condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Vama. În urma acestei coliziuni, autoturismul BMW s-a izbit frontal într-un stâlp electric din beton, pe care l-a rupt, după care s-a răsturnat pe cupolă.

Trei tineri, toţi pasageri în BMW, au ajuns la spital în urma accidentului.

Acest lung şir de accidente s-a încheiat luni dimineaţă, la ora 3.30, pe strada Universităţii din municipiul Suceava. Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Suceava, care traversa strada pe trecerea de pietoni, a fost acroşat de un VW al cărui şofer efectua o manevră de mers înapoi fără a se asigura.

 

Accident la Ipoteşti, în timpul unei depăşiri

Pe parcursul zilei de ieri, până la ora 16.00, pe raza judeţului Suceava au mai avut loc două accidente.

Unul dintre accidente s-a petrecut pe DJ 208A, în Ipoteşti. Un autoturism VW, în care se aflau un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, a intrat în coliziune cu un Opel, după care s-a izbit violent într-un podeţ. La faţa locului au intervenit pompieri de la Descarcerare, femeia fiind transportată la spital.

Şoferul VW-ului, care circula dinspre Bosanci, a declarat că a intrat în depăşirea Opelului, moment în care şoferul acestuia, fără a se asigura, a virat stânga pentru a intra în curtea unei case. Poliţiştii urmau să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

 

33 de intervenţii ale pompierilor ISU în 24 de ore

Ziua de duminică şi noaptea de duminică spre luni au fost foarte aglomerate şi pentru echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Pe lângă intervenţiile de la accidente, paramedicii SMURD au avut de intervenit la multe cazuri medicale şi la trei incendii.

„În interval de 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit în 33 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă. Dintre acestea, 23 au fost intervenţii de acordare a primului ajutor în diverse cazuri medicale, de echipajele pompierilor paramedici SMURD, trei misiuni de localizare şi lichidare a unor incendii şi şapte intervenţii şi monitorizări în cazul producerii unor accidente rutiere”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ore negre pe şoselele din Suceava: 12 accidente unul după altul.
 Vizualizări articol: 7206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ore negre pe şoselele din Suceava: 12 accidente unul după altul4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei