Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2015 - Anul XX, nr. 296 (6108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În prag de sărbători

Colindători de la Mitocu Dragomirnei, la redacţia Monitorului de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grup de copii, tineri şi adulţi de la Mitocu Dragomirnei a colindat luni, 21 decembrie, redacţia Monitorului de Suceava, pentru a vesti marea sărbătoare a Naşterii Domnului. Magia Crăciunului a fost împărtăşită, prin câteva colinde tradiţionale din Bucovina, cu echipa Monitorului de Suceava de câţiva elevi de la Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, împreună cu tineri şi vârstnici de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Mitocu Dragomirnei. Însoţiţi de preotul profesor George Ionuţ Apetrei, de la Parohia Sf. Mucenic Gheorghe - Mitocu Dragomirnei 2, şi de profesorul Constantin Apetrei, care i-a acompaniat la vioară, cei 25 de colindători îmbrăcaţi în costume populare au interpretat cu mare sensibilitate colindele „Sfânta Maica lui Iisus”, „O, ce veste minunată”, „Sus, sus, sus pe lângă lună” şi tradiţionalul „La mulţi ani!”.

Grupul de la Mitocu Dragomirnei a fost însoţit şi de Laura Bocăneţ, asistent medical principal în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei, care ne-a spus că, pe parcursul a mai multor zile, beneficiarii acestui centru au colindat Protecţia Copilului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia municipiului Suceava, Nord Est Channel, împărtăşind bucuria Naşterii Domnului. Împreună cu elevi de la Şcoala Gimnazială din localitate, îndrumaţi de preotul George Apetrei, persoanele cu nevoi speciale au făcut o bucurie gazdelor. Colindătorii au primit colăcei, fructe şi dulciuri. De asemenea, beneficiarii centrului au participat la Concertul de Colinde "Ioan Bilauca" - Mitocu Dragomirnei, ediţia a II-a, desfăşurat recent, la care au participat grupuri din localitate, dar şi din alte zone. „Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, a colindelor. În această zi sfântă de Crăciun, să păstrăm gândurile bune şi frumuseţea sufletului ce străluceşte în fiecare dintre noi. Adulţii au uitat să fie copii. Mulţi oameni uită că doar de noi depinde să fim fericiţi şi să ne bucurăm de viaţă... aşa cum este ea. Ar trebui să considerăm un motiv de sărbătoare simplul fapt că suntem sănătoşi. Colindele, urările şi gândurile bune fac şi ele parte din ritualul obişnuit al Crăciunului”, a spus Laura Bocăneţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colindători de la Mitocu Dragomirnei, la redacţia Monitorului de Suceava.
 Vizualizări articol: 2108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colindători de la Mitocu Dragomirnei, la redacţia Monitorului de Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei