Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2015 - Anul XX, nr. 296 (6108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atenţie, şoferi!

Automate de taxare a locurilor de parcare, puse în funcţiune în trei parcări cu plată din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de ieri, principalele parcări publice cu plată din municipiul Suceava, de la magazinul Bucovina, Hotel Bucovina şi Piaţa Centrală, sunt dotate cu parcometre – aparate automate de taxare a locurilor de parcare, în funcţie de intervalul de timp dorit de client. Taxa de parcare este de 2 lei/oră, dar pentru cei care au treabă în acea zonă doar pentru puţin timp, se poate achita o valoare minimă, de 1 leu, pentru o jumătate de oră.

Punerea în funcţiune a parcometrelor a fost făcută ieri dimineaţă, în prezenţa viceprimarului Lucian Harşovschi, care s-a ocupat de implementarea acestei soluţii tehnice.

„În luna august a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a aprobat un nou regulament pentru parcările din municipiul Suceava, fiind vizate în special parcările de la magazinul Bucovina, Hotel Bucovina şi Piaţa Centrală.

Acest regulament vine ca urmare a unei solicitări a Curţii de Conturi, care ne cere să avem o eficienţă mai mare a banilor încasaţi de la parcările publice cu plată. Drept urmare s-au montat în cele trei locuri menţionate parcometre, care sunt funcţionale începând de luni, de la 12.00. Tariful este de doi lei pe oră, între 08.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, iar noaptea, de la 20.00 până la 08.00 dimineaţa, dar şi duminica, accesul este gratuit”, a explicat viceprimarul  Lucian Harşovschi.

Conform regulamentului ce vizează parcările cu plată cu autotaxare, se vor aplica amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei pentru neplata taxei, neafişarea pe bord a tichetului de plată sau depăşirea intervalului orar.

O altă amendă, de la 1.000 la 2.000 de lei, este prevăzută în caz de vandalizare a parcometrului.

Conducerea municipalităţii sucevene a precizat că, pentru început, cât timp oamenii se învaţă cu acest nou sistem de taxare, va exista o oarecare indulgenţă în aplicarea măsurilor coercitive.

 

Abonamente speciale şi facilităţi pentru locuitorii din zonă

Noua măsură de introducere a taxării automate a stârnit o serie de nemulţumiri din partea celor care locuiesc în apropiere de aceste parcări publice cu plată.

„În această zonă nu există alte parcări amenajate, noi unde să ne lăsăm maşinile? Doar nu am să fiu forţat să plătesc doi lei pe oră ca să las maşina aici”, a ridicat problema un locuitor din zona magazinului Bucovina.

Situaţia a fost luată în calcul, în vederea completării regulamentului existent cu o serie de prevederi suplimentare.

„Am stat de vorbă cu oameni din zona acestor parcări şi ne-au propus să facem un tip de abonament pentru cei care locuiesc în zonă. Voi veni cu o propunere în acest sens în ianuarie, pentru intervalul orar 16.00 – 08.00”, a precizat Harşovschi.

 

Plata parcării, în bancnote sau în monede

Pentru plata taxei de parcare în cele trei parcări publice dotate cu parcometre se pot folosi bancnote de 1 leu și monede. De asemenea, aparatul are opţiunea de a schimba bancnotele de 5 lei și 10 lei în monede, astfel încât cei care nu au suma necesară, în bani mărunţi, să o poată obţine.

„Valoarea minimă care poate fi introdusă este de un leu, pentru o jumătate de oră, dar dacă se introduc, de exemplu, un leu şi 40 de bani, aparatul calculează intervalul orar pentru care este achitată parcarea. La parcarea de la Piaţa Mare acest parcometru funcţionează atât pentru locurile din parcarea mare, cât şi pentru cele de pe laterala străzii Petru Rareş, dintre cele două treceri de pietoni semaforizate. Ne dorim ca în perioada următoare să implementăm acest sistem şi în alte locuri”, a adăugat viceprimarul Sucevei, care vrea ca încasările de anul viitor să fie folosite pentru amenajarea de noi locuri de parcare pentru suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Automate de taxare a locurilor de parcare, puse în funcţiune în trei parcări cu plată din Suceava.
 Vizualizări articol: 4689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Automate de taxare a locurilor de parcare, puse în funcţiune în trei parcări cu plată din Suceava3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   I: trimis de
(22 dec 2015, 18:06:27
Toate bune si frumoase, dar d-le Harsovschi dac unul din parcare imi loveste masina si pleaca fain frumos fara sa anunte, pe mine cine ma despagubeste? Cumva d-ta, Lungu, vre-un consilier sau cine ? Este usor sa iei bani cuiva dar siguranta acelui bun care nu apartine nici primariei nici altcuiva decat persoanei care a dat o multime de bani pe acea masina. Ar trebui sa puneti si camere de luat vederi pentru astfel de cazuri.
1.1  RE: I: trimis de
(22 dec 2015, 21:40:24
...te despagubeste compania de asigurari. Asta daca ai polita de asigurare.
Daca ai dat "o multime de bani" pe acea masina, probabil ca ai si cativa bani sa ii faci faci o polita de asigurare pentru ea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei