Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„25h@USV”

Adrenalină, efort susţinut şi provocări tehnice, la concursul de 25 de ore non-stop, de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

25 de ore de lucru continuu în echipă, pasiune pentru tehnologie, creativitate, perseverenţă şi rezistenţă au fost coordonatele celei de-a doua ediţii a concursului studenţesc „25h@USV”, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Competitorii, studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, au petrecut o zi şi o noapte, non-stop, în holul principal al Corpului E, pentru a găsi răspuns provocării şi sarcinilor trasate de organizatori.

Au mărturisit că adrenalina i-a ţinut treji toată noaptea, că ineditul concursului şi spiritul competitiv nu i-au lăsat să pună geană pe geană, că au ţinut cafeaua aproape, una peste alta, acest concurs oferindu-le o experienţă unică.

Patru echipe şi-au dat concursul la „25h@USV”, însă una dintre ele a abandonat după câteva ore cursa pentru premiu.

„Sunt mulţumit de rezultat, de faptul că am lucrat în echipă. Am comunicat frumos, a fost o experienţă frumoasă pe parcursul celor 25 de ore. Nu şi-a spus cuvântul oboseala, nu ne-am certat, suntem în picioare toţi după 25 de ore”, a povestit Alexandru Adăscăliţei, unul dintre concurenţi.

Colegul său de echipă Stelian a mărturisit că „a fost destul de obositor, sunt obosit, mă doare capul, dar este o experienţă frumoasă. Sunt un fan al concursurilor de acest gen. N-am dormit nici un minut, am avut treabă, mai este şi black friday”.

 

Câştigătorii vor reprezenta Universitatea la un concurs din Franţa

Tema concursului a fost anunțată în cadrul festivităţii de deschidere a concursului, joi dimineaţă, iar 25 de ore mai târziu un juriu internaţional de la Universitatea Tehnică din Viena, format din Christian Schönauer şi Annette Mossel, a notat proiectele studenţilor.

„Cele 25 de ore au trecut greu şi totodată uşor. Au apărut multe probleme de-a lungul nopţii şi dimineţii, dar în cele din urmă am reuşit şi ne-am mobilizat şi cred că am făcut un produs pe cinste. N-am dormit nici măcar cinci minute. La început am avut câteva probleme tehnice, cu componentele hardware, cu laptopurile, iar apoi a trebuit să accelerăm ritmul”, ne-a povestit Alexandru Nistor, după ce timpul de concurs s-a terminat.

De cealaltă parte, colegul său Alexandru Boca ne-a împărtăşit că „o adevărată provocare e acceptată oricând. Ceea ce facem nu este pentru a îndeplini task-urile de pe hârtie, ci facem ceva frumos în IT. Punem pasiune şi nu bifăm doar într-un checklist”.

Cele trei echipe care au terminat maratonul tehnic au fost premiate cu 900 de lei, 450 de lei şi 300 de lei. Echipa care s-a clasat pe locul I va participa, în primăvara anului viitor, la un concurs internațional similar, „Laval Virtual”, de 30 de ore încontinuu, organizat de Primăria orașului Laval, localitate din Franța.

În aprilie 2015, o echipă de studenți ai Universităţii a participat la competiţia internaţională de tehnologii ale realităţii virtuale şi augmentate din localitatea Laval, Franţa. Studenţii suceveni Constantin Sandu, Sergiu Grigoriev şi Deryck Lucian Tomiuc au reuşit să demonstreze capacităţile lor tehnice, având ca rezultat implementarea unei aplicaţii interactive 3D de tip muzeu virtual. Soluţia implementată de echipa universităţii a primit un premiu special din partea juriului, echipa clasându-se pe locul doi în ierarhia tuturor celor 15 echipe participante.

Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, preşedintele concursului, a explicat că „cea mai puternică echipă o vom trimite la Laval în luna martie. Chiar ieri am primit invitaţia de a participa la această competiţie. Din discuţiile pe care le-am avut cu toţi concurenţii, aceştia doresc să participe şi probabil nu va fi nici un impediment pentru a se deplasa acolo. Tematica din Franţa este ceva mai complicată, echipa care va merge acolo va trebui să includă un om care se pricepe la jocuri, astfel că probabil va fi un al patrulea membru”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrenalină, efort susţinut şi provocări tehnice, la concursul de 25 de ore non-stop, de la USV.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Adrenalină, efort susţinut şi provocări tehnice, la concursul de 25 de ore non-stop, de la USV4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte