Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2015 - Anul XX, nr. 259 (6071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La protest

Atitudine scandaloasă a unui jandarm, care le-a interzis manifestanţilor să scandeze „Demisia!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un jandarm din dispozitivul de asigurare a ordinii în timpul adunării de comemorare a victimelor din clubul Colectiv, desfăşurată miercuri seară cu plecare din faţa primăriei din Suceava, le-a transmis participanţilor că vor fi sancţionaţi dacă vor striga mesaje prin care cer demisia. Asta nu a făcut decât să-i intimideze pe cei prezenţi, care nu au înţeles rostul „indicaţiilor preţioase” atâta timp cât ei se adunaseră pentru un miting de doliu, în memoria victimelor din clubul Colectiv din Bucureşti. Plutonierul adjutant Marian Molea a dat dovadă însă de exces de zel şi a ţinut să le precizeze de la început condiţiile restrictive de desfăşurare a mitingului:

„Mitingul este organizat pentru comemorarea victimelor din clubul Colectiv. În cazul în care veţi striga alte mesaje, de demisie, de ce ştiu eu, veţi fi sancţionaţi conform legii. Deci sunteţi în asentimentul celor care au murit la clubul Colectiv. Vă repet, în momentul în care vă puneţi în mişcare ne informaţi să ştim itinerarul de deplasare, să vă asigurăm măsurile de ordine necesare deplasării.”

Mesajul său a nemulţumit mulţimea adunată, iar când cei prezenţi i-au cerut lămuriri, acesta le-a întors spatele, nevrând să comenteze în vreun fel atitudinea sa. Ca răspuns la sesizarea făcută de jurnaliştii Monitorului de Suceava, Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava ne-a declarat prin purtătorul de cuvânt, maiorul Bogdan Cornaci:

 „Activitatea jandarmeriei la adunarea publică de comemorare a victimelor din seara de 4 noiembrie nu a avut drept scop limitarea desfăşurării adunării. Jandarmii au solicitat participanţilor să-şi desfăşoare activitatea în mod paşnic şi civilizat, pentru ca adunarea lor să nu degenereze în acţiuni turbulente sau injurii”.

Purtătorul de cuvânt al jandarmilor ne-a declarat în continuare că modalitatea colegului său de a da instrucţiuni cu privire la desfăşurarea adunării publice de comemorare nu a fost cea mai potrivită, dar că mesajul jandarmului nu a fost pentru a interzice anumite scandări şi pentru a condiţiona desfăşurarea acţiunii, ci pentru ca participanţii să se manifeste paşnic, pentru a nu se ajunge la injurii de nici un fel şi pentru a se respecta acţiunea de comemorare.

El a mai precizat că sucevenilor cărora li s-a adresat jandarmul, un grup de aproximativ 7-8 persoane, scandau lozinci, atitudine care nu e specifică unei manifestări cu caracter comemorativ

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atitudine scandaloasă a unui jandarm, care le-a interzis manifestanţilor să scandeze „Demisia!”.
 Vizualizări articol: 6885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Atitudine scandaloasă a unui jandarm, care le-a interzis manifestanţilor să scandeze „Demisia!”4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Măi iresponsabilule, trimis de
( 6 nov 2015, 11:10:26
nu-ți azvârli pâinița în hazna!
Dă-o dracului de buche a Legii, de pe marginea căreia nu te poți desprinde. Ascultă-ți colegii, ascultă-ți șefii și TACI DRACULUI!
-----
La manifestația din București din seara zilei de 3 noiembrie, un negociator al Jandarmeriei a pus mâna pe o portavoce și a comunicat către manifestanți să se respecte legea.
Perfect LEGAL, perfect întemeiat.

Răspunsul primit de jandarm din partea pieței?
SUNTEM ÎN DOLIU, BOULE!
(concluzia s-o tragă cine vrea și cine consideră că are capul pe umeri având alt rol decât astupătoare antipluvială a gâtului.)
1.1  RE: Măi iresponsabilule, trimis de
( 6 nov 2015, 14:34:59
Mey ala a lu' polesei, zis si taz izman , tot un delator ordinar ai ramas. Voi instigatorii astia daca nu ati fi niste ticalosi care prostesc cu nerusinare tineretul casapit de criza , chiar sinteti simpatici in sensul ridicolului care il imprastiati. Santeti ca in filmele alea cu replici celebre de genul : Militia, militia... sa aresteze Politia, adica cei care inventeaza si sant la originea dezastrului Romaniei tot ei sar ca din gura de sarpe sa ....demaste.
2.   Re trimis de
( 6 nov 2015, 13:20:24
a cam pus kile pe el , e ca gandacul de colorado
3.   Interdictia este la ordinea zilei trimis de
( 6 nov 2015, 15:11:20

De o vreme nu mai avem dreptul sa comentam pe forum, suntem adusi la tacere, oare de unde provine interdictia!?

Cine este impotriva democratiei!?

Cita prostie, infantuare si incultura din partea unor jandarmi din Suceava!?

Se vede cit de anchilozat este sistemul si in politie.

Brambureala ca in Romanica, mai rar!

3.1  RE: Interdictia este la ordinea zilei trimis de
( 6 nov 2015, 19:37:18
Interdicția provine de la cei ce promovează dreptul la opinie și la libera exprimare.
4.   ... trimis de
( 6 nov 2015, 15:30:01
Aici se vede diferenta dintre Bucuresti si Suceava.

In seara asta o sa ies si eu ca sa strig: Coruptia ucide. Astept sa iau amenda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borșul de urzici uscate al babei Rahila Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a învățat să nu risipească nimic, nici măcar frunzele de urzică... Deși foarte modest în aparență,... Citeşte