Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2015 - Anul XX, nr. 257 (6069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest

Salariaţii Finanţelor Suceava au intrat ieri în grevă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Activitatea Administraţiei Finanţelor Publice Suceava a fost blocată ieri timp de aproape patru ore după ce salariaţii acestei instituţii au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că au fost excluşi dintr-o ordonanţă de urgenţă „adoptată pe ascuns” prin care doar anumite categorii de angajaţi ai Ministerului de Finanţe şi ANAF urmau să primească salarii majorate începând cu data de 1 noiembrie 2015. Încă de la începutul programului, peste 200 de salariaţi ai Finanţelor şi Trezoreriei Suceava au întrerupt lucrul şi au ieşit în faţa instituţiei în semn de protest faţă de această decizie a Guvernului României. Liderul sindicatului Sed Lex din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Suceava, Gheorghiţă Tudoscă, a declarat că salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 47 publicată vinerea trecută în Monitorul Oficial au fost majorate doar salariile angajaţilor din aparatul central al Ministerului de Finanţe şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi ale angajaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, al Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

„Este o ordonanţă discriminatorie, adoptată pe ascuns, atât timp cât noi facem aceleaşi lucruri pe care le fac şi ei, poate chiar mai mult. Probabil ei nu ştiu cum se munceşte la administraţia financiară, cât se munceşte şi cât se stă peste program”, a declarat Gheorghiţă Tudoscă.

El a spus că în baza acestei ordonanţe toţi cei care lucrează în instituţiile menţionate anterior urmau să beneficieze de majorări salariale de până la 62%. Liderul sindical a spus că prin excluderea salariaţilor Administraţiilor Finanţelor Publice din această ordonanţă s-a demonstrat clar că aceştia sunt consideraţi „salariaţi de mâna a treia ai Ministerului de Finanţe şi ai ANAF”. Mai mult, Gheorghiţă Tudoscă a spus că salariaţii Administraţiilor Financiare Judeţene, cele de sectoare şi cei ai Direcţiilor Regionale sunt cei care muncesc efectiv pentru colectarea banilor la bugetul de stat. „Banii la bugetul statului se adună de către noi şi nu de către aparatul propriu al ANAF sau al Ministerului de Finanţe. Iar oamenilor din aceste instituţii li s-au dat doar promisiuni, care nu ţin de foame”, a mai declarat liderul de sindicat.

Salariaţii Finanţelor sucevene s-au reîntors la muncă tot ieri, în jurul orei 11:30, după ce la nivel central au început discuţiile cu privire la aplicarea acestei ordonanţe de urgenţă. Tot în cursul zilei de ieri, Guvernul a abrogat articolul din Ordonanţa 47 prin care se acordau majorări salariale personalului din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Pe de altă parte, protestul finanţiştilor suceveni i-a nemulţumit pe cei care au avut treabă ieri dimineaţă la Finanţe sau Trezorerie. Mai multe femei care aşteptau la uşa Trezoreriei ne-au declarat că au venit de la distanţe mari pentru a-şi ridica documentele de care au nevoie pentru a primi diverse ajutoare, însă au fost nevoite să aştepte câteva ore bune pentru a putea intra în această instituţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii Finanţelor Suceava au intrat ieri în grevă.
 Vizualizări articol: 2178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Salariaţii Finanţelor Suceava au intrat ieri în grevă2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intreb si eu... trimis de
( 4 nov 2015, 14:55:07
Vreti salarii mari?Foarte bine,dupa munca si rasplata.Dar explicati-mi domnilor de la Falticeni,de ce o adeverinta din care sa rezulte ca un cetatean are sau nu "alte venituri"se elibereaza,daca nu ai pile,dupa 7 zile de la depunerea unei cereri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu lămâie Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă savuroasă, în cofetăriile din numeroase țări, din Marea Britanie până în Brazilia. Rețeta este aproape identică... Citeşte