Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2015 - Anul XX, nr. 254 (6066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inaugurare

Cinematograful Modern şi-a deschis de ieri porţile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul cinematograf modern din judeţ, cu un ecran uriaş, pe care pot fi difuzate filme 3D la calitate 4K, a fost inaugurat vineri, la amiază, când oficialităţile locale şi judeţene au fost prezente la slujba de sfinţire a Centrului Cultural Bucovina, cea mai nouă realizare a municipalităţii sucevene.

Toţi cei prezenţi la inaugurare au avut ocazia să vadă ce îi aşteaptă la cinematograful mult dorit de suceveni, după ce, de aproape 10 ani, nici un film nu a mai rulat în oraş, în vreo sală de cinema.

Cu ochelarii speciali pentru vizualizarea imaginilor 3D, aceştia au văzut avanpremierele unor filme cu mare priză la public, precum „Mad Max – Fury Road” sau „Gardianul lunii”.

Tot atunci s-a deschis şi casa de bilete a Cinematografului Modern, care a fost asaltată de sute de suceveni dornici să meargă la filme chiar din prima zi. Astfel, chiar de vineri s-au vândut aproape toate locurile pentru „Everest” şi „Minionii”, dar şi mare parte din cele disponibile pentru „Jurassic World”. 

 

Sfinţirea „copilului” lui Gheorghe Flutur şi al lui Ion Lungu

Ca la orice început de drum, preoţii au fost chemaţi să sfinţească Centrul Cultural Bucovina şi să binecuvânteze activitatea acestuia. Un sobor de cinci preoţi a oficiat slujba de sfinţire, după care aleşii locali, judeţeni dar şi reprezentanţii Sucevei la nivel naţional au ţinut să marcheze evenimentul.

„Este un moment important pentru activitatea culturală din oraşul nostru”, a spus primarul Ion Lungu, care a făcut un scurt istoric al investiţiei inaugurate ieri.

„Proiectul Centrului Cultural Bucovina a început în 2007, când Cinematograful Modern a fost transferat gratuit Primăriei Suceava, după ce am fost de zeci de ori la Bucureşti. În 2008, împreună cu preşedintele CJ din 2008, Gheorghe Flutur, am convenit să facem o clădire mai mare, în care să îşi desfăşoare activitatea atât instituţii ale Consiliului Local, cât şi ale Consiliului Judeţean.

Aici va funcţiona Cinematograful Modern, Teatrul <Matei Vişniec> şi Ansamblul <Ciprian Porumbescu>. Parlamentarii PDL au obţinut atunci 3 milioane de lei pentru aceste lucrări, care, într-un final, au ajuns să coste 15 milioane de lei. Avem o clădire modernă, reprezentativă pentru Suceava”, a declarat Lungu.

Prefectul Constantin Harasim a rememorat momente plăcute petrecute în urmă cu aproape 50 de ani, când venea la Cinematograful Modern, „care era cel mai deosebit cinematograf din oraş şi chiar din judeţ, la vremea respectivă, şi iată că acum este adus la noi standarde, ale acestor ani”.

Senatorul Gheorghe Flutur s-a adresat în primul rând celor din administraţie, cărora le-a transmis că le doreşte să demareze cât mai multe proiecte şi să le şi vadă realizate, aşa cum el trăieşte acum bucuria de a vedea inaugurarea acestei investiţii.

„Centrul Cultural Bucovina este unul dintre copiii mei şi ai lui Ion Lungu. Ideea acestui centru a apărut atunci când ansamblul era la un pas de a rămâne în stradă, iar noi nu aveam un spaţiu unde să-l ducem. Avem o Casă de Cultură insalubră care a fost şi din păcate este încă la sindicate, care nu au fonduri să o modernizeze, încât imaginea Sucevei nu era aşa cum ar fi trebuit să fie. Astea erau condiţiile din 2008, când am început acest parteneriat. Îmi doresc ca acest Centru să fie locul de naştere a multor acte culturale la Suceava. Asta înseamnă o piatră de temelie pentru proiectul <Suceava Capitală Culturală Europeană>.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, nu a dorit să ia cuvântul, dar s-a arătat dornic să vadă sala de cinema, încât toţi cei prezenţi au fost invitaţi să îşi pună ochelarii 3D şi să urmărească şi câteva secvenţe 3D, din avanpremierele unor filme care vor rula pe ecranul cu o diagonală de 13 metri, capabil să difuzeze filme cu o rezoluţie de 4.000 de pixeli.

 

Programul de difuzare a filmelor 3D la Cinematograful Modern

Sâmbătă, biletele pot fi cumpărate de la 11.00 la 13.00, iar duminică, de la 8.00 dimineaţa, pentru orice zi a săptămânii.

Pentru filmul „Minionii”, de dimineaţă, preţul de intrare este de 5 lei, în vreme ce pentru „Jurassic World” şi „Everest”, costul unui bilet este de 10 lei. Toate cele trei producţii cinematografice sunt lansate în 2015 şi sunt realizate 3D.

În prima zi de funcţionare a Cinematografului Modern, filmele vor rula de la 10 dimineaţa până la 11 seara, după următorul program:

De la ora 10.00 va rula „Minionii”, care poate fi văzut zilnic,  de la 10.00 la 12.00, în perioada 1 – 15 noiembrie.

De la ora 14.00 la 16.00 va fi rulat un alt film 3D, „Jurassic World”.

De la 18.00 de la 20.00 va fi difuzată producţia „Everest”, care va fi reluată şi în intervalul orar 21.00 la 23.00, dar numai în zilele de sâmbătă şi duminică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinematograful Modern şi-a deschis de ieri porţile.
 Vizualizări articol: 5499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Cinematograful Modern şi-a deschis de ieri porţile3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimbare film trimis de
(31 oct 2015, 16:58:24
La cate saptamani se schimba filmele cu altele noi ?
2.   ... trimis de
( 1 nov 2015, 12:21:40
Toate bune si frumoase, dar ce facem cu locurile de parcare ?
Eu am identificat doar 10 locuri de parcare (daca punem la socoteala si statia de maxi), in rest... incompetenta crasa adusa la nivel de misiune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu dovleac Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm la gura sobei cu ceva gustos, dar nu prea complicat de realizat.Avem nevoie de:1 pachet foi de plăcintă subțiri, o ceşcuță... Citeşte