Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2015 - Anul XX, nr. 245 (6057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Declaraţii schimbate

15 oameni, aduşi „pachet” în faţa procurorilor, pentru mărturii mincinoase în dosarul răpirii unui copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Agitaţie mare, ieri dimineaţă, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde nu mai puţin de 15 persoane de etnie romă, bărbaţi şi femei, au fost aduse de jandarmi în faţa procurorilor, pentru audieri, după ce împotriva lor s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă sau favorizarea infractorului. Cei 15 sunt acuzaţi că şi-au schimbat radical declaraţiile în timpul procesului în care doi indivizi sunt judecaţi pentru infracţiuni grave, legate de lipsirea de libertatea a unui copil. Mai exact, aceştia au dat în faza de urmărire penală o serie de declaraţii, în baza cărora inculpaţii au fost trimişi în judecată, după care, la proces, nu au mai recunoscut nimic din ce au declarat iniţial. Inclusiv victimele din acest caz şi-au schimbat declaraţiile.

 

Răpire în ţigănie: scandal monstru, bătaie, lipsire de libertate şi maşină de poliţie avariată

În noaptea de 2 spre 3 iulie 2015, Vasile Munga, în vârstă de 31 de ani, şi Elvis Rostaş, de 27 de ani, ambii din comuna Şcheia, s-au deplasat cu o maşină la domiciliul unde locuia de o perioadă de timp soţia lui Munga, împreună cu cea mai mică fiică a celor doi, o fetiţă de numai 9 luni. Intenţia lui Munga era de a le lua pe cele două din acea casă şi a le readuce la domiciliul conjugal. Cei doi, rezultă din anchetă, au bătut la uşă şi i-au cerut femeii să-i lase să intre, însă la refuzul acesteia au spart un geam cu o cărămidă, au intrat în casă şi au luat-o la bătaie pe tânără. Apoi, arată anchetatorii, cei doi le-au luat pe femeie şi pe fetiţa acesteia, pe mamă încercând să o bage cu forţa într-un autoturism Audi A6, deţinut şi folosit de Vasile Munga. La scandal au intervenit mai multe persoane, care au reuşit să o scoată din mâinile celor doi pe soţia lui Munga. Suspecţii au reuşit să plece de la faţa locului, avându-l în maşină pe copilul de 9 luni de zile, după ce au lovit cu autoturismul Audi o autospecială de poliţie care ajunsese la faţa locului.

Autoturismul lui Vasile Munga a fost găsit ulterior în curtea unui alt sătean din Şcheia. În aceeaşi noapte, după ce mai mulţi poliţişti au plecat pe urmele agresorilor, fetiţa în vârstă de 9 luni a fost găsită la mama lui Vasile Munga.

Ulterior avea să se stabilească faptul că Vasile Munga este căsătorit din 2009 cu Nadia Cornelia Munga, având împreună trei copii. Cei doi sunt în proces de divorţ, fiind, în fapt, despărţiţi.

 

Şi-au schimbat declaraţiile pentru a-i scăpa pe cei doi inculpaţi de puşcărie

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în stare de arest preventiv, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal (faptă comisă faţă de copil), tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal (faptă comisă faţă de soţie şi încă două persoane), lovire sau alte violenţe, şi violenţă în familie. Anchetatorii au avut la dispoziţie un probatoriu bogat, existând numeroşi martori la scenele din acea noapte.

Procesul a început deja la Judecătoria Suceava, doar că, „surpriză”, toţi  martorii din dosar, dar şi părţile vătămate (soţia lui Munga şi o femeie care a sărit în apărarea ei şi a fost lovită) şi-au schimbat radical declaraţiile. Practic, aceştia nu au mai recunoscut nimic din ce au declarat iniţial, încercând să-i scape de închisoare pe cei doi inculpaţi.

 

9 din 15 după gratii

Acest afront faţă de lege nu putea fi ignorat de procurori, care au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de nu mai puţin de 15 persoane. Ieri dimineaţă, în baza mandatelor de aducere, cei 15 au fost urcaţi în patru dube ale Jandarmeriei Suceava şi aduşi în faţa procurorilor.

Patru dintre suspecţi sunt cercetaţi pentru infracţiunile de „mărturie mincinoasă în formă continuată”, alţi nouă pentru „mărturie mincinoasă”, în timp ce două persoane (victimele agresiunii) sunt urmărite penal pentru infracţiunea de „favorizarea făptuitorului”.

Toţi cei 15 au fost audiaţi pe parcursul zilei de ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. După audieri, ieri după-amiază, procurorii au decis ca doi bărbaţi şi şapte femei să ajungă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore. Este vorba de Mariana Fierariu, Ion Vasile Cuţitariu, Cornelia Nadia Munga, Laura Lenuţa Pleşca, Cati Luminiţa Oltean, Ioan Virgil Rîpă, Gita Gabor, Lăcrămioara Mazarache şi Elena Anişoara Ciubotaru. Astăzi, procurorul de caz va decide dacă îi va înainta pe aceştia şi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 oameni, aduşi „pachet” în faţa procurorilor, pentru mărturii mincinoase în dosarul răpirii unui copil.
 Vizualizări articol: 3904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
15 oameni, aduşi „pachet” în faţa procurorilor, pentru mărturii mincinoase în dosarul răpirii unui copil3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei