Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2015 - Anul XX, nr. 232 (6044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Salvatori transformaţi în victime

Patru oameni s-au intoxicat, unul după altul, în beciul unde fermenta mustul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câţiva oameni din satul Probota au fost la un pas de tragedie, după ce un bărbat în vârstă de 70 de ani a intrat ieri după-amiază în beciul casei, pentru a vedea starea damigenelor cu must. De la fermentaţia mustului, în încăperea închisă s-a format un cocktail de gaze periculoase, printre care şi monoxid de carbon, iar bătrânul a căzut ca secerat în câteva clipe. Ajunsă acasă, soţia bărbatului a început să-l caute prin gospodărie. Şi-a dat seama că soţul ar putea fi în beci şi a încercat să coboare şi ea, dar a ieşit când a simţit că i se face rău. După bătrân au intrat apoi pe rând trei bărbaţi, însă toţi au rămas blocaţi sub pământ, până când au fost traşi afară de vecini.

 

Cei care au intrat să-l salveze pe bătrân au rămas blocaţi în beci

Stelian Irimia, bătrânul de 70 de ani, a coborât ieri după-amiază în beciul casei, pentru a aşeza damigenele pline cu must, puse la fermentat. Soţia bărbatului, Maria, a fost cea care l-a zărit căzut în beci şi după ce a coborât şi ea câteva scări, pentru a-l ajuta, a simţit că i se face rău. A reuşit să iasă şi l-a chemat pe fiul lor să-şi ajute tatăl.

Constantin Irimia, fiul în vârstă de 35 de ani al bătrânului, a coborât în beci după tatăl său, dar a căzut şi el inconştient din cauza gazelor. După cei doi a intrat apoi fratele bătrânului, Stelică Irimia, în vârstă de 64 de ani, căruia i s-a făcut de asemenea rău şi care şi-a pierdut şi el cunoştinţa. După alte câteva minute, un al patrulea bărbat, Ioan Ciurariu, în vârstă de 51 de ani, vecin de-al familiei, a intrat şi el să-i scoată pe cei trei, dar şi acesta a leşinat din cauza gazelor toxice.

Maria Irimia a povestit ce s-a întâmplat: ”Băga vinul în beci cât am fost eu plecată. Când am venit, am văzut că nu-i acasă. Noroc că mi-a venit în cap că trebuie să fie la vin. Întâi m-am băgat şi eu. Am răcnit, o venit băiatul şi cumnatul, s-au băgat amândoi şi nici n-a durat 5 minute că au picat şi ei. Nu se putea respira, că-s multe damigene. După aia a venit un om, a picat şi acela”.

 

Alţi doi vecini au reuşit să-i salveze pe bărbaţii aflaţi la un pas de moarte

A fost nevoie de intervenţia altor doi bărbaţi din vecinătate, care au intrat şi au reuşit să-i scoată pe toţi cei patru blocaţi în beci. A fost o operaţiune extrem de dificilă, bărbaţii povestind că au legat victimele cu chingi, deoarece la un moment dat s-a rupt şi scara de la beci. În plus nu puteau respira şi li se făcea rău.

”Mirosea puternic a alcool... era un miros foarte puternic, nu se putea respira decât cu mască. Nu puteau vorbi, nu puteau respira,l-am scos pe primul, pe băiatul proprietarului, al doilea, pe cumnatul, şi atunci s-a rupt scara. I-am legat cu o chingă de la tir şi i-am tras şi pe ceilalţi doi afară”, a povestit unul dintre salvatori.

„L-am sunat pe uncheşu şi amândoi am reuşit să-i scoatem, patru erau de toţi jos, tremurau tot... bâlbâiau. Am reuşit, i-am legat de mâini şi i-am tras. Nu erau conştienţi, după aia şi-au revenit, după ce au tras aer”, ne-a relatat speriat Florin Ciobanu, un tânăr de 26 de ani din vecini.

Când au ajuns pompierii de la detaşamentul Fălticeni la faţa locului, toate victimele erau scoase din beci. ”Am intervenit cu două autospeciale, am constatat că patru persoane au fost afectate de gaze. Aceste gaze sunt foarte periculoase. Ca să vă faceţi o idee, nici măcar motoarele cu ardere internă nu pornesc în mediul în care sunt prezente aceste gaze. În momentul de faţă acţionăm cu un ventilator pentru eliminarea lor”, ne-a relatat lt. col. Dănuţ Hladi, de la detaşamentul de pompieri Fălticeni.

Odată ce au putut respira aer curat, victimele şi-au revenit, doar două fiind transportate la spital. În starea cea mai gravă a fost septuagenarul, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava. Iniţial, acesta a fost în comă, dar şi-a revenit după ce a primit oxigen. Chiar dacă au ventilat beciul, pompierii le-au recomandat proprietarilor să nu coboare până nu se termină procesul de fermentaţie şi să lase beciul în permanenţă deschis pentru a se aerisi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru oameni s-au intoxicat, unul după altul, în beciul unde fermenta mustul.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru oameni s-au intoxicat, unul după altul, în beciul unde fermenta mustul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei