Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2015 - Anul XX, nr. 232 (6044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Externate din spital

Gemenele din Putna agresate de tatăl lor s-au întors acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După o săptămână de spitalizare în secţia de chirurgie infantilă a Spitalului Judeţean Suceava, cele două surori gemene din Putna agresate de tatăl lor au ajuns ieri după-amiază acasă. Mama gemenelor, întoarsă sâmbătă dimineaţa din străinătate, a petrecut sfârşitul de săptămână alături de fete, la spital. Ieri la prânz, mătuşa fetelor le-a luat cu maşina din spital pe fete şi pe mama lor şi primul drum făcut a fost la Parchet, unde cele două surori au fost audiate de procurori. În urma operaţiei suferite la un picior, una dintre fete nu poate merge cel puţin o lună de zile, după ce lama cuţitului cu care a fost înjunghiată de tatăl ei i-a ajuns până la os. Sora ei are mai multe lovituri de cuţit la cap, gât şi mâini.

„Suntem mai liniştite, dar greul de abia acum începe. Ajunse din nou acasă o să-şi aducă din nou aminte situaţia prin care au trecut. Nu ştim ce se va întâmpla în continuare, o să fie traumatizate toată viaţa”, ne-a povestit Mihaela Huţanu, mama fetelor.

 

Dusă în braţe de un jandarm la audieri în faţa procurorilor

Cele două surori au fost audiate pe rând de procurori, el relatând cum s-au petrecut lucrurile în seara agresiunii, în curtea casei din Putna. Şocul atacului a fost atât de mare, încât fetele îşi mai aduc aminte doar fragmente din ceea ce s-a petrecut în acele momente. Pentru a putea fi dusă la audieri, în biroul procurorului de caz, una dintre fete a trebuit purtată în braţe de un jandarm.

Mama şi cele două fete au fost apoi aşteptate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a discuta despre consilierea psihologică de care vor avea parte cele două minore, în urma traumelor suferite. Mama a rămas şi ea şocată şi a spus că nimeni nu se aştepta la o asemenea reacţie din partea bărbatului. „El a avut interdicţie, dar ele au stat liniştite, că de câte ori a venit, a fost primit bine, nu i s-a reproşat nimic. Trebuie să răspundă acum pentru faptele pe care le-a făcut”, ne-a spus Mihaela Huţanu.

 

Fetele vor rămâne, cel mai probabil, cu mătuşa lor

Pentru o perioadă de cel puţin o lună de zile, cele două surori nu vor putea frecventa cursurile şcolare, la liceul din Vicovu de Sus, unde sunt eleve în clasa a IX-a. Profesorii fetelor cunosc deja situaţia lor şi încearcă acum să le ajute să depăşească momentele grele prin care trec. Mătuşa lor e cea care încearcă să le dea o mână de ajutor în continuare. „Fetele le luăm acasă, pericolul cel mare a trecut. Pe parcurs mama lor are să plece oricum, că două fete să le porţi la şcoală e foarte greu. Am să le iau eu, doar şi până acum tot eu am fost cu ele”, ne-a povestit Eugenia Presecan, mătuşa fetelor.

Mama fetelor va rămâne însă o perioadă de timp alături de cele două surori gemene, pentru a le ajuta să treacă mai uşor peste trauma suferită.

Vă reamintim că în seara de duminică, 27 septembrie, cele două fete au fost bătute şi înjunghiate de tatăl lor, în curtea casei lor din Putna. După ce a fost incendiată şi casa fetelor, în care se aflau toate lucrurile acestora, şi după patru zile de căutări, Vasile Ciornei, tatăl celor două surori, a fost prins de poliţişti şi se află acum în arest preventiv, pentru 30 de zile, pentru infracţiunea de violenţă în familie raportată la tentativă de omor calificat. El riscă să-şi petreacă următorii ani după gratii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gemenele din Putna agresate de tatăl lor s-au întors acasă.
 Vizualizări articol: 2424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gemenele din Putna agresate de tatăl lor s-au întors acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei