Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2015 - Anul XX, nr. 228 (6040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Necazurile se ţin lanţ

Incendiu provocat în gospodăria gemenelor înjunghiate de tată. Suspectul este încă liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Drama celor două surori din Putna, înjunghiate de tatăl lor duminică seara, continuă. Un incendiu puternic a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în gospodăria lor, distrugând o casă construită chiar de părintele lor şi toate lucrurile copilelor de 15 ani. Focul a izbucnit în jurul orei 4 şi a fost observat târziu de către vecini. Pompierii au ajuns la locul incendiului şi au reuşit cu greu să stingă vâlvătaia, care cuprinsese etajul casei şi acoperişul. În casa bătrânească aflată lângă noua construcţie se aflau doar străbunica fetelor şi femeia ce îi purta de grijă, care au tras o sperietură de moarte. Focul a fost la un pas să cuprindă întreaga gospodărie şi casele vecinilor din jur, aflate la mică distanţă.

”Aseară (marţi seară – n.r.) noi ne-am culcat şi la vreo 4 a bătut cineva în geam. Eu m-am dus la uşă şi am deschis. Când mă uit, era foc. Ardea, ardea şi am sunat la pompieri, că era pară sus, ardea. Prima dată am spus să o scoatem pe mătuşă afară... Doamne, doar el (tatăl gemenelor) putea fi, nimeni altul. El a venit prin spate, de undeva de acolo, că au zis vecinii că lătra câinele”, ne-a povestit Rodica Calancea, femeia care avea grijă de străbunica fetelor.

”M-am trezit pe la o bucată de noapte şi văd fum peste tot, cum a învăluit întreaga ogradă la mine, nu ştiam pe ce parte să o iau. M-am dus cu fratele şi am scos bătrâna! Ce să faci, ardea mansarda sus... până au venit pompierii, n-am putut face nimic. Am scos bunurile şi bătrâna. Pe geamul din mijloc, gemuşorul ăla mic de acolo din pod, s-a văzut foc prima dată când am ieşit noi, acolo ardea cel mai tare”, ne-a relatat speriat Vasile Rotaru, un vecin din imediata apropiere.

 

Rudele şi vecinii cred că ar fi vorba de o mână criminală

Vecinii familiei cred că doar Vasile Ciornei, în vârstă de 38 de ani, bărbatul care şi-a înjunghiat fetele duminică seară, ar fi fost în stare să se răzbune în continuare pe familie, chiar dacă vila aflată în construcţie a fost ridicată pe numele lui, el obţinând autorizaţia de executare a lucrărilor în anul 2011. Ei se tem acum că, până când va fi prins de poliţişti, bărbatul se poate răzbuna şi pe vecini.

„El a ameninţat că dă foc şi după aceea nu mai are treabă”, spune Ilie Cotos, care locuieşte în apropiere.

Vasile Rotar a completat: „Casa aceea a fost făcută şi de dânsul, iar ei au împărţit-o. Uitaţi ce-a ieşit. Ăsta e rezultatul. Părerea mea e că încă nu e gata, el nu şade locului. Pază, asta e singura soluţie. Duminică, luni, marţi seara, a lăsat să se liniştească şi a acţionat din nou. Acuma se întâmplă că o întinde. Frontiera şi fuge. Şi-a atins scopul.”

 

Mobilierul şi lucrurile celor două surori au fost distruse de incendiu

Mătuşa fetelor, cea care le avea în îngrijire, crede că totul a fost pus la cale cu premeditare de tatăl fetelor. ”Dar cine altul să fi venit? Doar el a încuiat uşa şi a luat cheia duminică seara, cine mai putea să intre acolo?Da, era mobilă, hainele fetelor, tot. Tot ce-a fost bun acolo era.”

Mama celor două fete, aflată la muncă în Anglia, a fost sunată de rude şi va veni în ţară în următoarele zile. Ea se teme pentru viaţa ei, după ce a primit mai multe ameninţări din partea fostului soţ, iar rudele cred că singura soluţie pentru ea ar fi să stea alături de fete, în Centrul de Primire de Urgenţă pentru Minori din Suceava. Reamintim că toată nenorocirea a început duminică seara, în cătunul Putnişoara din comuna Putna, când tatăl celor două fete gemene, în vârstă de 15 ani, a intrat peste ele în casă şi le-a luat pe rând la bătaie, înjunghiindu-le de mai multe ori cu un cuţit. Cele două surori au ajuns în stare gravă la spitalul judeţean din Suceava, unde au rămas internate. Minorele erau lăsate în grija unei mătuşi din Putna, după ce mama acestora plecase la muncă în străinătate. Părinţii fetelor erau divorţaţi din anul 2008, iar tatăl lor avea interdicţie de a le vizita pe cele două la domiciliul din Putna, după ce în urmă cu doi ani încercase să o violeze pe una dintre ele. Pentru fapta comisă duminică el a fost acuzat de anchetatori de tentativă la infracţiunea de violenţă în familie, raportată la tentativa de omor.

 

Toate indiciile de anchetă duc spre aceeaşi concluzie

În urma cercetărilor făcute la locul incendiului, oamenii legii, împreună cu pompierii, au constatat că focul a pornit din interiorul casei, fiind o acţiune intenţionată. Incendiul a izbucnit de la primul etaj şi nu sunt urme de forţare a uşilor de acces în locuinţă. Aceste detalii îi conduc pe anchetatori spre ipoteza că tatăl celor două fete ar fi autorul incendierii, el fiind şi singurul care avea cheie de acces în locuinţă. În încercarea de a da de urmele autorului, poliţiştii au găsit ieri după-amiază maşina bărbatului, parcată în curtea locuinţei surorii sale din Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu provocat în gospodăria gemenelor înjunghiate de tată. Suspectul este încă liber.
 Vizualizări articol: 2678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu provocat în gospodăria gemenelor înjunghiate de tată. Suspectul este încă liber0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei