Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoştinţă

Peste o mie de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au sărbătorit „Nunta de Aur” la sediul Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O performanţă greu de egalat a fost marcată la finele săptămânii trecute, când zeci de cupluri care au reuşit să petreacă împreună 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite la sediul Primăriei Suceava, în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Cu aceste 25 de perechi s-a trecut de cifra de 1.000 de „cupluri de aur” sărbătorite de primarul Ion Lungu în cele trei mandate la conducerea municipalităţii sucevene.

Sâmbătă dimineaţa, primarul Sucevei le-a înmânat celor 25 de cupluri care au împlinit o jumătate de veac de căsnicie buchete de flori, diplome de fidelitate şi premiile de 200 de lei de familie, felicitându-i pentru că au avut puterea şi dăruinţa de a trăi o viaţă de om împreună, nedespărţiţi.

„Încercăm prin acest gest să aducem o minimă recunoştinţă dumneavoastră, o rază de soare în suflet, chiar dacă astăzi, afară, este o zi mohorâtă. Sunteţi oameni care fac cinste oraşului nostru, aţi contribuit la construcţia sa, iar acum contribuiţi la reconstrucţia lui şi vă mulţumesc pe această cale. De când am demarat acest proiect, în urmă cu 11 ani, până acum, am ajuns la o cifră de 1.013 familii sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie”, a spus Ion Lungu, împărtăşind emoţiile celor aflaţi în sală.

Edilul sucevean a povestit şi un episod petrecut în vară, la Zilele Sucevei, când a avut oaspeţi o delegaţie oficială din Laval, oraşul francez înfrăţit cu Suceava.

„Când au văzut că noi sărbătoream pe scenă 25 de <cupluri de aur>, care au împlinit 50 de ani de căsătorie în ultimele trei luni, francezii au început să râdă, că în toată Franţa nu pot strânge 25 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie”, a spus Lungu, subliniind importanţa realizării lor.

Printre cei pe care i-a felicitat personal pentru performanţa unei căsnicii durabile, de jumătate de veac, s-a numărat fostul director al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Gheorghe Nesteriuc, prezent împreună cu soţia sa, Georgeta, dar şi un fost consilier local, Cornel Caşu, aflat alături de jumătatea sa, Genoveva.

Şeful municipalităţii sucevene a ţinut să le prezinte pe scurt problemele cu care se confruntă în prezent administraţia locală, planurile pe care le are, lucrările de anvergură care se fac anul acesta şi ce mai urmează.

„Am vrea să facem un oraş nou, la cheie, fiecare străduţă, fiecare parcare, dar lucrurile sunt cum sunt. Astăzi mai avem de încasat de la agenţi economici şi de la populaţie taxe şi impozite de 15 milioane de euro. Vremurile sunt grele”, a concluzionat Lungu.

Tradiţia sărbătoririi „cuplurilor de aur” a fost iniţiată de primarul Ion Lungu în februarie 2005, la prima ediţie fiind celebrate 123 de perechi care au trăit împreună o jumătate de veac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au sărbătorit „Nunta de Aur” la sediul Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o mie de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au sărbătorit „Nunta de Aur” la sediul Primăriei Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei