Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2015 - Anul XX, nr. 222 (6034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eco-Solar

Elevii şcolii din Oniceni au construit o seră de legume în curtea instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii Şcolii Gimnaziale Oniceni, comuna Forăşti, au cules, în această toamnă, primele roade din sera de legume amenajată chiar de ei în curtea unităţii de învăţământ.

În primăvara acestui an au pus răsaduri de roșii, ardei, ţelină, castraveţi, vinete, ardei, gogoşari şi căpşuri, iar de câteva săptămâni grădina bio le-a oferit micilor ecologişti primele roade.

Sunt legume naturale, pe care nu le-au tratat cu nimic, ci doar au fost udate în mod constant, sera având un sistem de irigare prin picurare.

Iniţiativa şcolii se înscrie în proiectul mondial „Eco-Şcoala”, program ce vizează implicarea elevilor şi a profesorilor în rezolvarea problemelor de mediu, prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.
Miruna Oana Oprea, directoarea şcolii, a menţionat că „în 2012 ne-am înscris în programul mondial <Eco-Şcoala>, iar în fiecare an am avut câte o temă. Tema pe care ne-am ales-o în anul şcolar 2014-2015 a fost <Viaţă sănătoasă>, iar pe lângă celelalte activităţi pe care ni le-am propus, ne-am gândit să facem un solar. În primăvara acestui an, cu ajutorul părinţilor, al profesorilor, al elevilor, al primăriei, am înfiinţat acest solar. Udăm plantele, dar nu folosim îngrăşăminte. Copiii au ajutat la confecţionarea solarului, au tras folie, au adus răsadurile de acasă, le-au plantat, le-au udat, au smuls buruienile”.

Aceasta a mărturisit că în urma activităţilor întreprinse de elevi şi de colectivul de profesori ai şcolii, în luna octombrie, la Bucureşti, instituţia va fi recompensată cu Steagul Verde şi Certificatul de „Eco-Şcoală”.

La anul, în sera de la Oniceni vor fi plantate flori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolii din Oniceni au construit o seră de legume în curtea instituţiei.
 Vizualizări articol: 2283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii şcolii din Oniceni au construit o seră de legume în curtea instituţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei