Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2015 - Anul XX, nr. 221 (6033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Modernizare

Primele locuri de joacă cu pardoseală elastică au început să fie amenajate de ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Copiii din Suceava au la dispoziţie, începând de săptămâna aceasta, altfel de locuri de joacă decât cele amenajate până acum. Procesul de modernizare a spaţiilor de joacă pentru cei mici, demarat prin înlocuirea instalaţiilor învechite, cu altele moderne, mai sigure, continuă acum cu turnarea unui strat de pardoseală elastică, în două dintre zonele preferate de copii.

Lucrările de înlocuire a pietrişului cu care se pavează de obicei aceste spaţii de joacă cu un strat elastic, care să protejeze copiii de şocuri, au început ieri dimineaţă, la cele două spaţii de joacă din Parcul Universităţii, situate vizavi de sediul Primăriei Suceava, şi vor fi extinse curând şi în altă zonă des frecventată de părinţi şi copii.

„Reamenajarea spaţiului de joacă de la Universitate este doar începutul, vom continua cu spaţiul de joacă din Parcul Copilului, din Burdujeni. În aceste zile vom monta stratul de cauciuc, dar după finalizarea stratului suport, din balast, peste care va veni stratul de cauciuc, de 4-5 cm. Această amenajare vine ca răspuns la o solicitare a sucevenilor, stratul de pardoseală elastică va permite exploatarea spaţiului de joacă în condiţii de siguranţă sporită, dar şi cu o igienă mai bună”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care se ocupă de întreţinerea şi modernizarea spaţiilor de joacă din municipiul reşedinţă de judeţ.

Cele trei suprafeţe cauciucate vor fi monitorizate pentru a vedea cum se comportă la cald, dar mai ales în condiţii de iarnă şi va fi aşteptată reacţia sucevenilor, în special a copiilor, înainte de a se lua o decizie în privinţa extinderii acestor modernizări şi în alte cartiere ale oraşului.

„Este un test, o încercare pe care municipalitatea o face astăzi, pentru că sunt primele spaţii cu asemenea soluţii. Vom vedea cum se comportă aceste suprafeţe şi dacă anul viitor vor fi condiţii propice pentru exploatare. Dacă investiţia se justifică pentru o perioadă mai mare de timp, cu siguranţă vom avea în vedere şi celelalte spaţii de joacă din oraş”, a explicat Doroftei.

 

Şase noi spaţii de joacă, de săptămâna viitoare

 

Cele trei spaţii de joacă cu pardoseală elastică nu sunt singurul motiv de bucurie pentru copii şi părinţi, pentru că, de săptămâna viitoare, ar putea fi date în folosinţă noi locuri de joacă.

„Ne-am luat angajamentul de a îmbunătăţi spaţiile de joacă. Suntem aproape de a aduce la cota zero şase spaţii de joacă vechi, distruse, iar de săptămâna viitoare începem montarea noilor echipamente de joacă pentru copii.  Sunt investiţii pe care le promovăm cu ajutorul Consiliului Local, prin care dorim să asigurăm un grad sporit de confort şi facilităţi sucevenilor”, a adăugat viceprimarul sucevean.

 

Internet gratis, de săptămâna viitoare

 

Un alt element de noutate pentru aceste spaţii de recreare frecventate de copii, dar şi de adulţi este oferirea de acces gratuit la internet.

„În zilele următoare se vor monta şi echipamentele pentru internet wi-fi în Parcul Copilului şi la Patinoar, inclusiv la Nordic SkatePark. Acolo va exista şi o cameră web, care va fi urmărită de oricine îşi doreşte, pentru că transmisia va fi permanent online şi va putea fi vizualizată de pe site-ul primăriei, putând fi preluată şi de alte site-uri. Este o probă, să vedem cum ne încadrăm şi cu costurile, pentru că în tot ceea ce facem trebuie să ţinem cont şi de analiza cost-beneficiu”, a mai spus Ovidiu Doroftei.

În Parcul Universităţii nu este prevăzută încă posibilitatea de accesare a reţelei de internet wi-fi a municipalităţii, dar se analizează şi această variantă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele locuri de joacă cu pardoseală elastică au început să fie amenajate de ieri.
 Vizualizări articol: 2285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele locuri de joacă cu pardoseală elastică au început să fie amenajate de ieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei