Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2015 - Anul XX, nr. 221 (6033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Un butoi de pulbere

La un pas să fie linşat de rudele copilului pe care l-a accidentat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grav accident de circulaţie, în care un copil de 9 ani a ajuns în stare gravă la spital, a pus pe jar întreaga comunitate de romi din satul Gulia, comuna Dolhasca. Copilul a fost lovit în plin de o maşină în timp ce mergea spre şcoală. Impactul a fost deosebit de puternic, copilul fiind aruncat în şanţul betonat de la marginea drumului. Vestea despre nenorocire a făcut în câteva minute ocolul comunităţii, oamenii din sat adunându-se la faţa locului pentru a cere socoteală şoferului. A fost nevoie de prezenţa forţelor speciale de ordine, care au fost chemate în ajutorul poliţiştilor aflaţi la faţa locului, pentru a calma spiritele şi pentru a-l salva pe şoferul de 36 de ani din mâinile rudelor înfuriate.

Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 11.30, în timp ce băiatul mergea spre şcoală. O maşină Volkswagen Passat, condusă de Vasile Sandu, în vârstă de 36 de ani, din Probota, l-a izbit în plin pe băiat şi l-a proiectat în şanţul de la marginea drumului. Oamenii care locuiesc în zonă au fost primii sosiţi să vadă ce s-a întâmplat. Ei au anunţat rudele copilului, care au ajuns într-un suflet la locul accidentului. Aici a început un adevărat scandal, rudele copilului acuzându-l pe şofer că e vinovat de producerea nenorocirii. A fost nevoie de intervenţia unui detaşament al forţelor speciale care a fost chemat la Gulia pentru a calma spiritele, astfel încât poliţiştii să poată face cercetarea la faţa locului.

 

Copilul a ajuns în stare gravă la spital

Primele persoane au ajuns la faţa locului după ce au auzit zgomotul producerii accidentului şi au fost şocate de ce se întâmplase. „Venea (n.r. - copilul) din deal şi mergea spre vale, la şcoală. Distanţa era de un kilometru şi jumătate şi el mergea pe partea stângă la vale. Iar şoferul venea de la vale, urca cu maşina la deal. Pe partea stângă l-a prins şi l-a lovit, l-a aruncat în şanţ. Nu ştiu ce şanse are, şansele lui sunt în mâna lui Dumnezeu”, ne-a povestit Constantin Leonard, unul dintre cei aflaţi la locul accidentului.

În acelaşi timp, un martor, Vasile Şerban, a povestit că şoferul ar fi avut viteză şi de aceea nu a mai putut evita impactul: „Nu poate să meargă prin localitate mai cu reducere, nu să mâie? Cu 100 la oră merge prin localitate şi omoară copiii. Nu a frânat, că dacă frâna se vedea pe asfalt.”

Un echipaj SMURD de la Liteni a preluat copilul şi l-a transportat în stare de inconştienţă la Spitalul Judeţean Suceava. Medicii i-au făcut primele evaluări şi a fost internat pe secţia de terapie intensivă. Doctorul Tiberius Brădăţan a declarat: „Copilul a ajuns la UPU în stare comatoasă. La prima evaluare a primit un scor de comă Glasgow 5, cu semne clinice de decerebrare. În urma examenului la computerul tomograf s-au pus două diagnostice principale, o leziune cranio-cerebrală, care înseamnă edem cerebral difuz şi hemoragie cu fractură de oase ale craniului, şi o leziune la nivelul coloanei cervicale.”

Medicii suceveni sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate a copilului, următoarele 72 de ore fiind hotărâtoare.

 

Poliţiştii au chemat ajutoare pentru a putea face faţă mulţimii nervoase

Intervenţia poliţiştilor şi a detaşamentului de ordine a mai calmat spiritele la locul accidentului. Cel care a reuşit să-i liniştească pe cei revoltaţi şi înfuriaţi, până la venirea „mascaţilor”, a fost agentul-şef principal Liviu Cojocar, el fiind şi cel care a cerut ajutoare. ”Am solicitat întăriri preventiv, pentru a putea face cercetarea la faţa locului, având în vedere că e comunitate de romi acolo”, a declarat agentul-şef principal Liviu Cojocar. 

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. El a fost transportat apoi la spitalul din Fălticeni pentru a i se recolta probele biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Poliţiştii criminalişti au făcut măsurătorile în zonă pentru a afla cu exactitate cum a avut loc accidentul şi cine se face vinovat de producerea lui. Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Măsurătorile au arătat cum s-a petrecut accidentul

Conform ultimelor date furnizate de poliţişti ieri după-amiază, accidentul s-a produs în momentul în care copilul ar fi încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis, fără să se asigure. Vinovaţi de producerea accidentului, au precizat poliţiştii, ar fi părinţii copilului, care l-au lăsat nesupravegheat. În urma ameninţărilor primite de şofer din partea familiei copilului accidentat, oamenii legii au spus că vor lua toate măsurile pentru a evita eventuale acte de violenţă împotriva acestuia şi pentru protejarea bunurilor pe care acesta le are în zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La un pas să fie linşat de rudele copilului pe care l-a accidentat.
 Vizualizări articol: 4040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
La un pas să fie linşat de rudele copilului pe care l-a accidentat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 sep 2015, 18:32:48
comunitate de romi... de fapt este vorba de sat tziganesc sau satra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei