Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2015 - Anul XX, nr. 213 (6025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În parcarea Iulius Mall

Sucevenii au admirat tehnica de intervenţie a ISU, cu prilejul Zilei Pompierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pompierii militari din toată ţara au sărbătorit ieri, 13 septembrie, 167 de ani de existenţă, prilej cu care, la Suceava, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a organizat o serie de manifestări speciale: expoziţie a tehnicii de intervenţie, la Iulius Mall, defilări, depuneri de coroane şi momente festive.

Totodată, unitatea de pompieri din Suceava şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au vrut să vadă cum arată o zi din viaţa militarilor care se luptă cu focul.

Cât priveşte evenimentul din parcarea centrului comercial din lunca Sucevei, sute de suceveni de toate vârstele au admirat autospecialele şi echipamentul de intervenţie al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Cei interesaţi au descoperit mai îndeaproape tehnica salvatorilor de vieţi, sucevenilor fiindu-le prezentate o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, a cărei scară poate ajunge până la 40 de metri, o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea incendiilor, o autospecială pentru descarcerări grele, o autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară şi o autospecială a scafandrilor.

De asemenea, pompierii ISU au împărţit pliante şi fluturaşi şi au explicat, tuturor celor care s-au oprit în dreptul lor, măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Locotenent colonel Marius Tăuteanu, locţiitor la comanda Detaşamentului de Pompieri Suceava, a explicat că prezentarea tehnicii militare a avut loc între orele 11.00 şi 16.00, iar concomitent cu aceasta, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-au desfăşurat Ziua porţilor deschise, defilări, iar la Monumentul Pompierilor s-au depus coroane, toţi angajaţii ISU Suceava fiind angrenaţi în aceste manifestări.

 

Cort de prim ajutor, plin de curioşi

Mai mult, pompierii paramedici au făcut demonstraţii practice de acordare a primului ajutor medical pe manechine, fiind atras un public numeros, fiecare dorind să afle ce poate face atunci când se găseşte în faţa unei situaţii în care ar putea salva viaţa cuiva, doar respectând câteva reguli de bază, până la sosirea echipajelor profesioniste.

Cei mici au fost cei mai curioşi, dar şi receptivi la explicaţiile pompierilor militari, iar la final s-au fotografiat cu o parte din tehnica de intervenţie. Tot cei mici, însoţiţi de părinţi, nu au ratat ocazia de a se urca la volanul celor mai spectaculoase dintre autospeciale.

„Băieţelul e încântat. Nu am mai avut ocazia să vedem maşinile pompierilor aşa aproape. Sunt foarte frumoase”, ne-a mărturisit o suceveancă prezentă la manifestare cu fiul eu.

„E prima dată când văd tehnica asta, am făcut şi eu armata la pompieri. Faţă de vechea tehnică, e mai bine, mai ales cu scara înaltă care înainte avea 30 de metri şi acum am înţeles că are 43. E mai bine asigurată faţă de vechea maşină, care avea o cabină de îţi era şi frică să intri în ea. În rest, pompierii de acu 10 ani nu erau asiguraţi la fel ca acum”, ne-a spus Mihai din Suceava.

 

Moment festiv

Între orele 12.00 şi 13.00, la sediul inspectoratului au avut loc o serie de activităţi care au cuprins un moment din istoria pompierilor, o ceremonie religioasă cu pomenirea pompierilor eroi, depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul "Pompierul" din faţa Bisericii Militare, acordarea de diplome de excelenţă pentru oficialităţi şi şefii de instituţii, precum şi ciocnirea la final a unei cupe de şampanii cu camarazii de arme în rezervă sau în retragere, dar şi cu cei prezenţi la festivitate.

Momentul festiv s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al judeţului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au admirat tehnica de intervenţie a ISU, cu prilejul Zilei Pompierilor.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii au admirat tehnica de intervenţie a ISU, cu prilejul Zilei Pompierilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei