Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2015 - Anul XX, nr. 213 (6025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Controverse

Doi logodnici şi un medic ortoped, victime ale vitezei, ale neatenţiei şi ale carosabilului cu mâzgă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Accidentul de vineri după-amiază, din apropierea Cabanei Ilişeşti, de pe drumul naţional 17, a rupt destine şi a provocat mare suferinţă. În maşina care a intrat pe contrasens şi a lovit violent autoturismul condus de medicul ortoped Sorin Mihai Petrasuc se aflau doi tineri care se întorceau de la Gura Humorului, unde stabiliseră detaliile pentru nunta programată în vara anului viitor. Acum, atât Cătălin Boghian, de 20 de ani, cât şi logodnica acestuia, Loredana Onofrei, de 18 ani, se află în stare destul de gravă la Spitalul Judeţean Suceava. Într-o stare mult mai gravă este medicul Sorin Mihai Petrasuc, în vârstă de 42 de ani, transferat încă de vineri seară cu un elicopter SMURD la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

În timp ce medicul şi tinerii logodnici au leziuni grave, şoferul care a provocat accidentul, Ionuţ Huţanu, de 24 de ani, a scăpat cel mai ieftin, iar viaţa sa nu este pusă în pericol. Şoferul vinovat spune că totul s-a petrecut din cauza faptului că şoseaua era cu mâzgă şi nu a mai putut controla volanul BMW-ului pe care-l conducea.

„Era mâzgă, iar când am ieşit din curbă maşina a început să derapeze şi nu am mai putut-o controla. Am frânat, dar maşina are tracţiune pe spate şi nu a ţinut aproape deloc frâna”, este explicaţia lui Ionuţ Huţanu.

În schimb, Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, instituţie care are în administrare drumurile naţionale din judeţul Suceava, neagă afirmaţiile şoferului care a provocat accidentul.

„Mâzga apare la final de toamnă, nu la început, şi mai ales acum, când nu a plouat de atâta vreme. Dacă vin maşini de pe drumurile laterale eu nu am obligaţia să le controlez de noroaie. Nu ştiu cine spune că era mâzgă, nu pot crede ce spune un domn plutonier fără să fie prezent şi un reprezentant al nostru. Şi una este ce declară el şi alta ce apare în procesul-verbal pe care l-a încheiat, act pe care eu nu l-am văzut”, a declarat Ovidiu Laicu.

Şeful DRDP Iaşi a mai menţionat că dacă pe DN 17 a ajuns noroi adus de autovehiculele care veneau de pe drumuri secundare, comunale sau judeţene, instituţia pe care o conduce nu are nici o responsabilitate, iar sarcina de a preveni acest lucru revine poliţiei şi administraţiilor locale sau judeţene.

 

Medicul Petrasuc, transferat la Iaşi cu ruptură de ficat şi fractură de bazin

În timp ce vina pentru mâzga de pe carosabilul unde s-a petrecut accidentul de vineri este aruncată dintr-o parte în alta, trei persoane sunt internate în spital în stare gravă. Medicul Sorin Mihai Petrasuc a fost transferat încă de vineri seară la Iaşi, cu ruptură de ficat şi fractură de bazin. Intervenţia chirurgicală preconizată a fost amânată, iar în urma analizelor de ieri s-a constatat că starea lui s-a îmbunătăţit. O decizie privind o eventuală intervenţie chirurgicală se va lua zilele următoare.

Medicul ortoped ieşise din tura de zi şi după ce s-a urcat la volanul maşinii sale, un VW Golf, a plecat spre casa din Câmpulung Moldovenesc. Nu a mai reuşit să ajungă acolo, autovehiculul condus de el fiind lovit violent de un BMW care a intrat pe contrasens.

Din accident au rezultat mai multe victime, toate fiind aduse la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava.

„Nu vreau să dau un prognostic, dar o victimă a fost transportată la spital la Iaşi şi alte două victime vor fi internate aici la spital, una fiind deja la Chirurgie-Reanimare şi cealaltă pe Ortopedie, şi a patra tot pe Ortopedie”, a explicat vineri seară medicul urgentist Dan Teodorovici.

De altfel, pentru a face faţă numărului mare de accidente care s-au înregistrat vineri, la UPU au fost chemaţi de acasă şi o parte dintre medicii care erau liberi.

În ceea ce-l priveşte pe medicul Petrasuc, acesta a fost trimis la Iaşi cu rezervă de sânge şi plasmă, şi asta pentru că la Spitalul „Sf. Spiridon” acestea erau pe terminate.

 

Cei doi logodnici sunt şi ei în stare gravă

Şi pentru Cătălin Boghian şi Loredana Onofrei bucuria organizării nunţii s-a transformat în scurt timp într-un coşmar. După ce au reuşit să stabilească detaliile petrecerii din 2016, la un local din Gura Humorului, cei doi logodnici se întorceau spre casă. Şi ei au ajuns direct la spital. De altfel, Loredana Onofrei a fost proiectată din maşină şi a suferit fractură de bazin şi policontuzie la nivelul craniului. Tânăra de 18 ani este internată acum la Chirurgie-Reanimare.

Nici viitorul mire nu este într-o stare mai bună. În urma impactului, el a rămas prins între fiarele contorsionate, angajaţii ISU Suceava chinuindu-se aproximativ o oră pentru a-l extrage. Culmea ironiei, Cătălin Boghian a fost internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu fracturi la ambele picioare, exact acolo unde lucra şi medicul Sorin Mihai Petrasuc.

Poliţiştii continuă cercetările şi cel mai probabil în acest caz se va dispune o expertiză tehnică pentru a se stabili viteza cu care circula BMW-ul condus de Ionuţ Huţanu, maşina care a intrat pe contrasens şi a provocat accidentul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi logodnici şi un medic ortoped, victime ale vitezei, ale neatenţiei şi ale carosabilului cu mâzgă.
 Vizualizări articol: 9049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Doi logodnici şi un medic ortoped, victime ale vitezei, ale neatenţiei şi ale carosabilului cu mâzgă4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frâna și tracțiunea spate trimis de
(14 sep 2015, 12:48:29
"Am frânat, dar maşina are tracţiune pe spate şi nu a ţinut aproape deloc frâna", remarca asta spune totul despre cunoștințele și experiența șoferului.
2.   Șangalingadanga trimis de
(14 sep 2015, 12:49:05
Iată ce spune moșNeagu în articolul de vineri:
„Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30, în timp ce afară ploua şi carosabilul era umed. Potrivit datelor oferite de poliţiştii suceveni, Mihai Sorin Petraşciuc se afla la volanul unui VW Golf şi mergea dinspre Suceava spre Gura Humorului.”
3.   Șangalingadanga trimis de
(14 sep 2015, 12:52:48
Iată ce spune drumarul Laicu:
„Mâzga apare la final de toamnă, nu la început, şi mai ales acum, când nu a plouat de atâta vreme.”
4.   . trimis de
(14 sep 2015, 13:04:43
Am mai spus-o si saptamana trecuta, cand a fost accidentul cu Loganul. De multe ori nu conteaza cu ce viteza mergi in zona, e acoperit totul cu mazga. Daca veti vorbi cu politistii din Ilisesti, veti afla cate accidente au fost acolo in ultima luna datorita carosabilului cu mazga. E o diferenta intre mazga si noroi, cum sustine domnul de la Drumuri. O sa mai fie multe accidente acolo, Doamne fereste de unele precum cel din articol.
5.   Șangalingadanga trimis de
(14 sep 2015, 13:05:32
Iată ce spune Fantomas:
Când începe ploaia se formează mâzga, prin în ☭ rea prafului şi pământului aflat pe carosabil, determinând derapaje, patinare, mărirea spaţiului de frânare.
După o perioadă mare de timp fară ploaie,praful se adună din abundență pe carosabil și sunt suficienți trei stropi de apă ca să se formeze mâzga.
Nu același lucru se poate spune după o perioadă mai lungă de ploi când carosabilul se spală și are aderență mai mare exceptând acvaplanarea care poate fi evitată dacă se adaptează viteza în funcție de condițiile meteo.
Deci cum rămâne cu mâzga domnule Laicu ?

Am un mare semn de întrebare?
24 ani ?
BMW ?
Beizadea ce trebuie acoperită?

6.   Trist.. trimis de
(14 sep 2015, 15:26:06
Aveam 2 medici ortopezi extraordinari la Suceava.. a mai ramas unul..
Sa-l ajute Dumnezeu pe Dr. Petrasuc sa-si revina complet si sa se-ntoarca cat mai curand pe sectie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei