Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Organizare pentru fărădelegi

Furturi şi tâlhării comise la pont, cu ajutorul unui taximetrist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O grupare care începuse să acţioneze în forţă şi cu violenţă, având la activ nu mai puţin de patru furturi şi două tâlhării comise în doar trei luni, a fost destructurată ieri de poliţiştii şi procurorii suceveni. Gruparea era bine organizată şi folosea informaţiile transmise de un taximetrist din Pătrăuţi, care oferea ponturile despre locaţiile unde se găsesc sume mari de bani şi, eventual, unde proprietarii nu sunt acasă.

Daniel Lungu, zis „Dan Americanu”, de 30 de ani, din Pătrăuţi, dar care locuia la blocurile construite de Vasilică Puşcaşu în zona George Enescu, a fost omul care a pus la cale totul, el fiind capul grupării şi omul de care ascultau ceilalţi indivizi cu ajutorul cărora comitea furturile şi tâlhăriile.

Istoria sa începe în octombrie 2013, în Marea Britanie, unde a fost arestat pentru tâlhărie şi port ilegal de armă. Ulterior, i s-a cerut să părăsească Marea Britanie şi a ajuns în SUA, unde ar fi cerut azil politic, dar după ce autorităţile de peste Ocean i-au citit cazierul juridic l-au trimis pachet în România.

La scurt timp după expulzarea din aprilie 2015, „Dan Americanu” a gândit o reţea din care să facă bani fără prea multă bătaie de cap.

I-a atras de partea sa pe fraţii Avram Hariga, de 20 de ani, şi Ionuţ Hariga, de 28 de ani, dar şi pe Gheorghe Cherariu, de 35 de ani, toţi din Pătrăuţi. În acelaşi grup a ajuns şi Ioan Iosif, de 23 de ani, un tânăr care lucra ca taximetrist şi care s-a dovedit omul cu ponturile, deoarece le livra lui Lungu şi acoliţilor lui date despre persoanele care plecau de acasă.

 

Prima victimă: un bătrân de 78 de ani

Gruparea s-a pus pe picioare rapid, iar prima acţiune datează de la finele lunii mai. În miez de noapte, în timp ce dormea, un bătrân de 78 de ani, din Pătrăuţi, s-a trezit în casă cu un bărbat necunoscut.

„Partea vătămată l-a întrebat pe bărbat ce caută în locuința sa și cum a pătruns în imobil, însă autorul nu a zis nimic și l-a imobilizat pe bătrân, punându-i și mâna la gură. L-a întrebat unde ține banii, iar apoi în casă au mai intrat doi bărbați care pe rând i-au aplicat lovituri cu palmele în zona capului. La plecarea autorilor din locuință, aceștia au amenințat victima cu moartea, spunându-i să nu anunțe organele de poliție. Ulterior aceasta a constatat că din locuință i-au fost sustrase sumele de 10.000 lei și 1.600 dolari SUA”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

O altă faptă s-a petrecut în noaptea de 9 spre 10 august, tot la o locuinţă din Pătrăuţi. Agresorii au profitat de o informaţie oferită de taximetristul cooptat în rândul lor. Acesta i-a dus la gară pe membrii unei familii şi astfel a aflat că aceştia pleacă în concediu.

„Dan Americanu” şi amicii săi au intrat în casa lăsată liberă şi au plecat cu 10.000 de lei, circa 30 de grame de bijuterii din aur, dar și alte bunuri, prejudiciul total fiind de circa 30.000 de lei.

Alte două furturi şi o tâlhărie sunt în curs de documentare, dar poliţiştii suceveni spun că se conturează suficiente date care confirmă şi versiunea celorlalte fapte.

 

Şase percheziţii şi patru persoane duse la audieri

Ieri dimineaţa, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Suceava, al Postului de Poliţie Pătrăuţi şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au efectuat şase percheziţii domiciliare pe raza comunei Pătrăuţi, dar şi în municipiul Suceava.

Cele patru persoane care sunt suspecte, Daniel Lungu, fraţii Avram şi Ionuţ Hariga, dar şi Gheorghe Cherariu, au fost duse la audieri la sediul IPJ Suceava. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri care vor fi folosite pe parcursul anchetei pentru a demonstra implicarea celor patru indivizi în comiterea faptelor penale.

„Având în vedere modul de operare şi datele din anchetă, poliţiştii au conexat cauzele, existând suspiciuni privind implicarea grupării şi în comiterea altor infracţiuni”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

 

Foloseau cagule şi vorbeau codificat

Pentru a nu lăsa urme, membrii grupării s-au dovedit precauţi. Astfel, la fiecare faptă foloseau cagule pentru a nu fi recunoscuţi de eventuali martori, iar discuţiile telefonice se purtau codificat. Astfel, când mergeau la furat codul era „la lemne”, iar pentru acţiunile de supraveghere foloseau termenul „la uncheşu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furturi şi tâlhării comise la pont, cu ajutorul unui taximetrist.
 Vizualizări articol: 5541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Furturi şi tâlhării comise la pont, cu ajutorul unui taximetrist5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei