Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2015 - Anul XX, nr. 209 (6021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă în curs

Ce riscă bestia care i-a scos ochii unui câine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şocantul caz al câinelui care a rămas fără vedere după ce i-au fost scoşi ambii ochi, petrecut la Iacobeni, i-a oripilat până şi pe medicii veterinari, care spun că nu au mai avut de a face cu un asemenea act de cruzime. Actul de mutilare a unui animal este prevăzut de legea penală din România, astfel că autorul ar putea plăti într-o oarecare măsură pentru ce a făcut. Problema este dacă autorul mutilării animalului va putea fi depistat. Cert este că în cauză a fost deschis un dosar penal, în baza Legii 205/2004, privind Protecţia Animalelor. Fapta se încadrează la articolul 25, care pedepseşte rănirea sau schingiuirea animalelor. Autorul riscă închisoare de la 3 luni la 1 an sau o amendă de 3.000 de lei. În funcţie de gravitatea cazului, judecătorii pot aplica aşadar de la o amendă şi până la închisoare cu executare. În practică, în puţinele cazuri de acest gen care au avut finalitate, iar autorii au fost trimişi în judecată, s-au aplicat cel mult condamnări cu suspendare. Este drept că nici actele de cruzime pentru care s-a ajuns în instanţă nu se pot compara cu ce s-a întâmplat în cazul câinelui de la Iacobeni.

Câinele botezat Rex este în proprietatea unui anume Ştefan Corneţchi, din Iacobeni, însă acesta şi membrii familiei sale spun că animalul a dispărut la un moment dat de acasă şi a revenit după câteva zile cu ochii scoşi. Nimeni nu ştie cine ar fi putut avea o minte atât de bolnavă încât să-i scoată ochii animalului, care avea doar „vina” de a mai lătra la persoanele pe care nu le cunoştea, după cum povestesc oamenii din Iacobeni.

Câinele a fost mutilat acum aproximativ două săptămâni şi a fost salvat de Maria Cîrlingeanu, o femeie din Vatra Dornei, rudă cu proprietarul. Femeia a dus câinele la un medic veterinar, unde animalului i-au fost curăţate rănile.

Doctorul Vasile Semeniuc, din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, a declarat: „Câinele avea traumatisme la nivelul corpului şi înţepături la nivelul globilor oculari, fiind tratat de medicul veterinar. Globii oculari nu au mai putut fi salvaţi, medicul veterinar a trebuit să-i scoată de tot pentru ca infecţia să nu ajungă în corp, iar animalul să moară”. 

Doctorul Vasile Semeniuc s-a întrebat până unde poate ajunge răul pe care îl poate face un astfel de om.

“Este criminal ce a putut să facă acest individ, e posibil să nu fie sănătos, iar de la ce a făcut unui animal şi până la un act de cruzime asupra unui om poate fi doar un pas”, a tras un semnal de alarmă perfect justificat Vasile Semeniuc.

În acest caz s-a autosesizat şi Poliţia municipiului Vatra Dornei, care a deschis un dosar penal în vederea depistării autorului.

Anchetatorii au precizat că au un cerc de suspecţi, însă deocamdată nu pot oferi date suplimentare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce riscă bestia care i-a scos ochii unui câine.
 Vizualizări articol: 3510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ce riscă bestia care i-a scos ochii unui câine5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei