Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2015 - Anul XX, nr. 209 (6021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident de coşmar

Bărbat strivit sub cupola maşinii de un excavator, în timp ce mergea după medicamente pentru fetiţa sa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Accident de coşmar pe un drum din oraşul Liteni după ce un autoturism în care se aflau doi bărbaţi a fost lovit în plin de cupa unui excavator. Teribilul accident s-a petrecut ieri dimineaţă, în momentul în care şoferul a încercat să se strecoare cu autoturismul pe banda de şosea liberă de lângă utilajele care lucrau la rigola drumului. Şoferul excavatorului şi cel de pe basculanta în care se încărca pământul excavat cred că cel aflat la volanul autoturismului a sperat că are timp să treacă pe lângă ei şi spun că nu l-au observat în clipa în care cabina excavatorului a făcut întoarcere. Bărbatul aflat pe excavator a încercat în ultima clipă să ridice cupa, însă nu a mai avut timp, decopertând pur şi simplu cupola autoturismului. La volanul maşinii se afla Florin Gavriluţ, de 30 de ani, din Vultureşti, iar pe scaunul din dreapta maşinii se afla Gheorghe Antoneac, un bărbat de 36 de ani din localitatea Osoi. Acesta este şi proprietarul autoturismului, însă având permisul de conducere suspendat, şi-a rugat un prieten să-l aducă până în Liteni la farmacie. Se grăbeau spre casă cu medicamente pentru fetiţa lui Antoneac, în vârstă de 1 an şi jumătate, care este răcită.

Cupa excavatorului l-a strivit pe Gheorghe Antoneac, acesta suferind leziuni în zona capului. Ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, bărbatul a fost stabilizat şi băgat în operaţie de urgenţă, urmând să fie operat pe creier. Şansele sale sunt destul de mici, prognosticul medicilor fiind unul rezervat.

 

Câteva secunde de groază

Localnicii din Liteni spun că au auzit o bubuitură puternică. Când au ieşit din casă au văzut maşina distrusă de cupa excavatorului. „Bufnitura ceea, eu am zis că a dat în podeţul ăsta, zic, acum l-a făcut, acum a dat peste el. Când colo, era deja maşina fărâmată când ne-am dus. El era aşa, pe o parte, şi lovit aşa la faţă. Pe nas, pe urechi, avea sânge”, a povestit Ana Amariţei, o săteancă aflată în preajmă.

La rândul lor, cei care lucrau pe utilaje nu-și pot închipui cum s-a produs nenorocirea. „Eu lucram, basculam atunci şi dintr-odată, când m-am uitat în oglindă, l-am zărit şi când am făcut rotire l-am văzut dedesubt. Şi atunci am ridicat cupa în sus că altfel îl fărâmam cu totul. Nu ştiu ce să zic, nu l-am zărit, m-am uitat în oglindă, eu întotdeauna când fac rotire mă uit în oglindă....o fracţiune de secundă”, a declarat Dumitru Podaru, şoferul excavatorului. Şoferul basculantei în care se încărca pământul a rămas şi el şocat de grozăvie.

„El probabil venea cu viteză din spate, în momentul în care a săpat şanţul a dat rotire, a pus pământ în benă. Şi probabil că ăsta cu maşina o fi gândit că are timp să treacă în momentul până la rotire şi a forţat trecerea. Doar nu se vede nici urmă de frânare, nici un metru cel puţin”, a spus Gheorghe Croitor, şoferul basculantei.

 

Bărbatul rănit, operat de urgenţă pe creier

O ambulanţă l-a preluat pe bărbatul rănit şi l-a transportat la spitalul din Suceava. Ajunsă la faţa locului, mamei bărbatului grav rănit i s-a făcut rău şi a fost nevoie de un echipaj de la ambulanță care i-a acordat primul ajutor. Bărbatul grav rănit avea carnetul de conducere suspendat şi rugase un prieten să-i conducă maşina până la o farmacie în Liteni.

„Se ducea să ia tratament la fată, că-i răcită. Şi de acolo se ducea până la mama lui s-o vadă şi venea acasă. L-am sunat şi mi-a răspuns un om şi mi-a spus că-i luat cu salvarea”, ne-a povestit îngrozită, la spital, soţia bărbatului rănit. La Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava, Gheorghe Antoneac a fost stabilizat şi băgat în operaţie, una care se anunţa extrem de dificilă având în vedere că se impunea intervenţia pe creier. Având în vedere gravitatea rănilor, prognosticul medicilor era unul rezervat.

„Pacientul s-a prezentat la unitatea de primire urgenţe cu un traumatism cranian grav, care în urma evaluărilor tomografice necesită intervenție chirurgicală de urgenţă”, ne-a declarat medicul urgentist Anca Brădăţan.

 

Anchetă pentru a se stabili cui aparţine vina

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a afla cum s-a petrecut nenorocirea şi cine se face vinovat de producerea ei. Cei doi şoferi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,0 la mie.

Şantierul era semnalizat, însă erau greşeli de semnalizare în ceea ce priveşte ocolirea lucrărilor. De asemenea, trebuie subliniat faptul că traficul nu era dirijat de nimeni, deşi se circula cu intermitenţe pe un singur sens. În urma cercetărilor făcute asupra celor implicaţi în accident s-a întocmit un dosar penal pe numele şoferului aflat pe excavator, pentru vătămare corporală din culpă şi pentru conducerea pe drumuri publice a utilajului fără permis de conducere. În ceea ce priveşte societatea care executa lucrările, aceasta riscă să fie amendată contravenţional pentru că nu a anunţat că execută lucrări publice în zonă şi pentru că nu a solicitat avizul poliţiei rutiere la începerea lucrărilor de amenajare a rigolelor. De asemenea, pe numele societăţii care executa lucrările s-a întocmit un dosar penal pentru neluarea măsurilor de semnalizare rutiere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat strivit sub cupola maşinii de un excavator, în timp ce mergea după medicamente pentru fetiţa sa.
 Vizualizări articol: 5871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Bărbat strivit sub cupola maşinii de un excavator, în timp ce mergea după medicamente pentru fetiţa sa3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei