Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2015 - Anul XX, nr. 200 (6012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De vineri dimineaţă

Pasarela CFR de la Iţcani este închisă traficului rutier pentru două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de vineri dimineaţă, cea mai mare construcţie suspendată din municipiul Suceava, pasarela care asigură continuitatea traficului rutier şi pietonal peste căile ferate din zona Gării Iţcani, este închisă total circulaţiei.

Restricţia va fi menţinută pentru o perioadă de două luni de zile, timp în care vor fi executate o serie de lucrări de reabilitare care necesită un volum mare de muncă. Tocmai de aceea, pentru a se lucra cu eficienţă maximă, traficul rutier a fost deviat pe rute alternative.

Executantul lucrării, firma Victor Construct, a închis traficul cu trei ore mai devreme decât estima iniţial, apucându-se de lucru imediat, din mai multe zone ale pasarelei CFR.

„Am apreciat faptul că au adus şase utilaje de piconat asfaltul, apucându-se de lucru din şase locuri în paralel. Am numărat 40 de oameni la muncă pe pasarelă şi alte utilaje ajutătoare, adică o mobilizare de forţe foarte bună, care, dacă va fi menţinută, ne dă garanţia că lucrarea va fi finalizată la timp, înainte de venirea iernii”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a verificat organizarea de şantier la orele amiezii.

În mod surprinzător, închiderea pasarelei CFR nu a creat ambuteiaje în zonă, ci doar mici confuzii în rândul unor şoferi, o parte făcând cale întoarsă, iar alţii urmând indicatoarele rutiere de ocolire a zonei aflate în lucru.

Închiderea circulaţiei pe pod i-a surprins în special pe unii şoferi care veneau dinspre oraş, care au rămas descumpăniţi, în mijlocul străzii, fără să ştie încotro să se îndrepte pentru a ajunge acolo unde îşi doreau, deşi în zonă existau mai multe semne de avertizare rutieră şi indicatoare pentru semnalizarea rutelor alternative.

În schimb, pe cealaltă parte a pasarelei CFR, cei care veneau dinspre capătul cartierului Iţcani erau îndrumaţi pe sub pasarelă, către strada Gheorghe Doja, iar cei ce veneau dinspre Burdujeni făceau obligatoriu dreapta, pe străzile laterale din Iţcani.

Lucrarea de reabilitare a pasarelei CFR face parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene, care trebuie finalizat anul acesta.

 

Variante de ocolire după închiderea pasarelei CFR de pe strada Grigore Alexandru Ghica:

·       Direcţia Siret spre Botoşani: Strada Grigore Alexandru Ghica – strada Gheorghe Doja – DN29;

·       Direcţia Siret spre Fălticeni: DN2-Şoseaua de centură - Şcheia – DN17 – Strada Humorului – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – DN2;

·       Direcţia Botoşani spre Siret: Strada Gheorghe Doja – Strada Grigore Alexandru Ghica – DN2;

·       Direcţia Botoşani spre Roman: Calea Unirii – strada Traian Vuia – DC 74 – DN 17 – Strada Humorului – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – DN 2 (trafic greu) sau Calea Unirii – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – DN2 (autovehicule capacitate mică);

·       Direcţia Fălticeni spre Siret : Bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Humorului – DN 17 – Şoseaua de centură – DN 2;

·       Direcţia Fălticeni –Botoşani (trafic greu) : Bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Humorului – DN 17 – Şoseaua de centură – DN2 – strada Grigore Alexandru Ghica – strada Gheorghe Doja – DN 29.

 

Restricţiile pe podul de peste apa Sucevei, menţinute încă o săptămână

Pentru cei care pot ocoli zona Iţcani, atunci când au de circulat într-o direcţie sau alta, este indicat să o facă, pentru că, pe lângă închiderea pasarelei CFR, în prezent, şi pe podul din acea zonă se menţin restricţiile de trafic impuse încă de la începerea reabilitării acestuia, deşi s-a turnat şi ultimul strat de asfalt. Asta deoarece se lucrează la montarea rosturilor de dilatare a podului, lucrare care va dura cu siguranţă şi săptămâna viitoare.

Practic, până spre finele săptămânii viitoare, pe podul de la Iţcani se va circula pe o singură bandă, din ambele sensuri, în funcţie de culoarea semafoarelor montate la capetele de pod.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasarela CFR de la Iţcani este închisă traficului rutier pentru două luni.
 Vizualizări articol: 3409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pasarela CFR de la Iţcani este închisă traficului rutier pentru două luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei