Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2015 - Anul XX, nr. 200 (6012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Comandă pentru un asasinat

A plătit o persoană să-i omoare duşmanul şi să disimuleze totul într-un accident în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acuzaţii uluitoare în comuna Vama, acolo unde un afacerist din localitate, proprietar de gater şi de pădure, a fost arestat preventiv vineri după-amiază de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, după ce ar fi pus la bătaie 30.000 de lei şi 10.000 de euro, bani pentru care i-a cerut unui individ să-i lichideze un consătean cu care se afla în relaţii de duşmănie.

 Crima ar fi trebuit să se întâmple chiar în seara asta (sâmbătă seară), în pădurea din Vama.

„În pădure, să-mi dea un par în cap şi după aceea să taie un copac peste mine, să pară un accident”, mărturisea vineri Ciprian Ţăranu, bărbatul vizat de asasinatul la comandă.

 

Cel care trebuia să comită crima s-a dus la poliţie şi a povestit tot

Din fericire, planul mafiot a fost dejucat chiar de cel care ar fi trebuit să-l ducă la îndeplinire, Ilie Adrian Popescu (27 de ani), un tânăr tot din Vama care a fost bodyguard prin Spania. Popescu a fost cel care s-a dus şi le-a mărturisit anchetatorilor propunerea pe care a primit-o, de a omorî un om contra cost, şi a acceptat să-i ajute pe poliţişti să-l înregistreze pe afaceristul care comandase crima. Acesta din urmă, un anume Iosep Constantin Axentioi, în vârstă de 41 de ani, a fost reţinut  joi seară pentru 24 de ore, la scurt timp după ce i-a dat un avans lui fostului bodyguard să comită crima. 

„Ieri (n.r. - joi) la amiază m-am întâlnit cu el între ora 12.00 şi 13.00 la Câmpulung Moldovenesc şi mi-a dat 1.000 de euro. Mi-a mai dat 10 milioane (n.r. - lei vechi) înainte”, mărturisea Ilie Adrian Popescu, prima tranşă de bani primind-o pe 12 august a.c.. Acesta a povestit ieri pentru Monitorul că la început a crezut că e o glumă, o încercare de-a afaceristului Axentioi de a îl intimida, după ce avuseseră un conflict anterior, cauzat de faptul că fostul bodyguard a trecut cu un jeep prin pădurea primului.

Ulterior, însă, susţine tânărul, s-a convins că propunerea primită e una foarte serioasă, fiind căutat în repetate rânduri, spune Popescu, atât de Axentioi, cât şi de fiul acestuia:

„El mi-a spus că îmi dă 300 de milioane (n.r. - lei vechi) şi băiatul lui 10.000 de euro. Şi a spus că dacă mai am şi alte pretenţii pot să-i spun pentru că dă oricât numai să-l vadă pe Ciprian (n.r. - Ciprian Ţăranu) mort”.

Ilie Adrian Popescu i-a spus şi victimei despre intenţiile criminale ale lui Iosep Constantin Axentioi,  dar şi despre faptul că a anunţat poliţia.

Trebuie precizat faptul că împotriva fiului bărbatului încătuşat nu există nici o acuzare oficială din partea anchetatorilor, doar declaraţia dată în faţa camerelor de luat vederi de Ilie Adrian Popescu.

 

Scenariul crimei care ar fi trebuit să aibă loc în această seară

Scenariul crimei era următorul: Popescu, care se cunoştea cu Ciprian Ţăranu, trebuia să meargă la acesta şi să îl roage să meargă cu el în pădure, pentru lemn. Aici, după lăsarea întunericului, Popescu ar fi trebuit să-i dea cu un par în cap lui Ţăranu, iar apoi să taie un arbore care să se prăbuşească peste victimă.

 „Apoi să sun la 112 şi să pară totul ca şi cum ar fost un accident. Mi-a spus că dacă nu pot să dau un copac peste el, să pară accident, să-l împuşc... să caut un pistol şi să-l împuşc. Mi-a mai spus că la el în pădure s-au mai întâmplat trei cazuri. Nu ştiu că le-o făcut el sau chiar au fost accidente, dar nu s-au anchetat, nu a fost zarvă prea mare pe tema asta”, mărturisea ieri Ilie Adrian Popescu.

 

„Ameninţări încontinuu. Că are bani, că mă îngroapă în picioare, cu tot cu poliţie”

De „crimele” din pădure vorbea ieri şi cel care sâmbătă seară ar fi trebuit să fie omorât în pădure, Ciprian Ţăranu, care a susţinut că au mai fost oameni care au murit în urma unor accidente suspecte în pădurea afaceristului acuzat: „Este foarte periculos omul ăsta”.

Ciprian Ţăranu spune că trăieşte o adevărată teroare, pentru că a fost ameninţat de mai multe ori de Iosep Axentioi.

„Acum o săptămână, a pus oameni şi au intrat în casă peste noi, am familie, am copii. A mai fost odată cu pistolul să mă omoare, tot aşa, în drum, erau copiii veniţi de la şcoală. Noroc că i-a dat taică-miu peste pistol şi a căzut arma pe jos. Ameninţări încontinuu. Că are bani, că mă îngroapă în picioare, cu tot cu poliţie. El are bani foarte mulţi”, povestea vineri Ciprian Ţăranu, declarând că tot conflictul ar fi pornit de la faptul că afaceristul îl acuza că a trecut prin pădurea lui fără să aibă permisiunea sa.

Chiar şi ştiind că bărbatul care-i dorea moartea a ajuns în arestul poliţiei, victima susţinea în continuare că trăieşte în teroare:

„Mă tem. Aseară nu am dormit deloc... a rămas feciorul lui. Au bani, au putere. Pune moldoveni... la toţi mă ameninţă”.

Şi Elena Țăranu, mama lui Ciprian Ţăranu,  mărturisea spaima în care trăiesc toți membrii familiei. „Stau cu toporul în frigider. Copiii plâng. Poate pune pe alții, ne omoară în casă. Omului ăsta nu trebuie să-i dea drumul în veci”.

 

Afaceristul acuzat: „N-am plătit pe nimeni, este o înscenare de la doi hoţi”

Vineri după-amiază, afaceristul acuzat,  Iosep Axentioi, a fost adus cu cătuşe la mâini la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. „N-am plătit pe nimeni, este o înscenare de la doi hoţi”, a spus bărbatul.

El a negat cu vehemenţă că a plătit un asasinat.

Dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, Axentioi a negat că ar fi vocea sa pe înregistrările puse la dispoziţia magistraţilor de către anchetatori.

Afaceristul susţine că el ar fi fost victima lui Ciprian Ţăranu, care, este varianta lui Iosep Axentioi, de mai multe ori i-a provocat tăieri ilegale în pădurea sa, şi îl bănuieşte că i-a tăiat cauciucurile la mai multe utilaje.

Mai mult, a declarat inculpatul în faţa instanţei, dorea să se împace cu Ţăranu, motiv pentru care a apelat la Popescu, iar banii despre care vorbesc anchetatorii au fost daţi pentru o maşină, nicidecum în scopul unui asasinat.

Axentioi, susţin sursele noastre, le-ar fi spus judecătorilor şi despre anumite taxe de protecţie pe care i le-ar fi cerut Popescu. 

Argumentele prezentate de inculpat nu i-au convins pe judecători, care au decis arestarea preventivă a afaceristului, acesta fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Fost bodyguard în Spania, condamnat pentru trafic de droguri la Suceava

Ilie Adrian Popescu a fost condamnat în octombrie 2013 la doi ani şi opt luni de închisoare (şi eliberat condiţionat între timp), într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fiind acuzat de trafic de droguri.

El şi un alt inculpat, Ioan Furcea, din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost încătuşaţi sub acuzaţia că au încercat să vândă jumătate de kilogram de canabis. Cei doi, susţineau anchetatorii în rechizitoriu, s-au cunoscut într-un club din localitatea spaniolă Ieltobosa în cursul anului 2012, club în care suceveanul Ilie Popescu lucra ca bodyguard.

Popescu şi Furcea au fost prinşi în flagrant pe data de 11 iunie 2013, într-o benzinărie dezafectată de pe raza localităţii bistriţene Şintereag.

Furcea tocmai venise din Spania cu un pachet special pentru Popescu: 500 de grame de canabis ascuns în cutii de detergent, pentru care tânărul din Vama plătise suma de 1.130 de euro din totalul de 1.250 de euro cât conveniseră cei doi.

După ce ofiţerii antidrog i-au prins în flagrant, în bagajele bistriţeanului s-au mai descoperit, pe lângă cele 500 de grame destinate lui Popescu, alte 340 de grame de canabis care urmau să fie vândute de Furcea clienţilor fideli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A plătit o persoană să-i omoare duşmanul şi să disimuleze totul într-un accident în pădure.
 Vizualizări articol: 9525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A plătit o persoană să-i omoare duşmanul şi să disimuleze totul într-un accident în pădure5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astept deznodamantul ! trimis de
(29 aug 2015, 14:11:33
Povestea asta ridica mai multe semne de intrebare . Ca sa fie clara problema este necesar sa treaca mai mult timp , pentru ca anchetatori sa aiba posibilitatea sa audieze pe toti cei implicati si martori . Eu nu prea cred ca poate fi un om atat de rau sa puna la cale un asasinat . Totusi daca este adevarat , cred ca trebuie pedepsit foarte aspru , pentru a descuraja asemenea practici .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei