Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2015 - Anul XX, nr. 199 (6011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sport şi distracţie la vârsta a III-a

Primul club al pensionarilor suceveni a fost înfiinţat în Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pensionarii suceveni au la dispoziţie, începând de săptămâna aceasta, primul spaţiu rezervat doar lor, în care se pot întâlni să stea de vorbă, să joace şah, table, remi sau tenis de masă, să îşi împărtăşească problemele şi bucuriile, alături de vechi cunoştinţe sau de noi prieteni, din rândul celor pe care îi întâlnesc acum. Acest lucru a devenit posibil datorită eforturilor depuse de o mână de pensionari din cartierul Burdujeni, care au înfiinţat Asociaţia Pensionarilor, o organizaţie non-profit menită să-i reprezinte în relaţia cu autorităţile.

Aşa au obţinut un spaţiu de desfăşurare a activităţii, în clădirea administrativă a Pieţei Burdujeni, unde au amenajat şi o terasă, pentru petrecerea timpului în aer liber, clubul pensionarilor devenind în scurt timp locul preferat de întâlnire al multor locuitori ai cartierului Burdujeni.

Prezent la inaugurarea clubului pensionarilor, primarul Ion Lungu, care i-a sprijinit punându-le la dispoziţie spaţiul necesar, s-a arătat încântat de ceea ce s-a realizat acolo, în scurt timp, din banii membrilor clubului, ai unui consilier local care le-a fost alături tot timpul şi i-a sprijinit cu tot ce s-a putut, important fiind şi ajutorul primit de la Consiliul Local, pentru dotarea cu echipamentele necesare practicării sporturilor – fie ele fizice, fie ale minţii.

„Este primul sediu de pensionari pe care l-am deschis aici, în Burdujeni, dar mai sunt locaţii disponibile în punctele termice modernizate. O să mai deschidem acolo cluburi pentru pensionari, să le aibă aproape de ei, de unde stau, să nu vină de la distanţe mari”, a spus Lungu, care s-a arătat dornic să extindă acest model în toate cartierele Sucevei.

Atât edilul sucevean, cât şi viceprimarul Lucian Harşovschi au fost întâmpinaţi de preşedintele Asociaţiei Pensionarilor, Dumitru Matei, „motoraşul” care a pus în mişcare toate aceste demersuri concretizate acum.

„În numele pensionarilor din Burdujeni vă mulţumim pentru sprijinul acordat, atât dvs. cât şi Consiliului Local, în special consilierului Adrian Arămescu, care cu banii săi ne-a ajutat să amenajăm acest sediu”, a declarat Dumitru Matei.

Ion Lungu a vizitat acest prim sediu al pensionarilor suceveni, a discutat cu pensionarii care se întreceau în competiţii de table, remi şi şah, bucuroşi că au unde socializa în număr destul de mare, fără a fi deranjaţi de cineva, rugându-i să îi păstreze şi lui un loc liber şi atenţionându-i că se pricepe bine la remi.

„S-a făcut un prim pas, un gest minim de respect pentru pensionarii din Suceava, care au acum un loc în care să-şi povestească necazurile şi bucuriile, să se destindă după o viaţă de muncă. Ei sunt cei care au construit aceste blocuri, şoselele şi tot ce vedem în jur. Am găsit înţelegere la conducerea primăriei, dar este şi treaba consilierilor să se implice în sprijinirea unor astfel de demersuri. Suntem 23, fiecare din ei, pe zone, pe cartiere, trebuie să îşi facă treaba. Cu ce doleanţe am mers în faţa primarului şi a Consiliului Local, din partea cetăţenilor, aproape toate s-au rezolvat”, a spus consilierul local Adrian Arămescu, care a menţionat că cea mai grea etapă a fost cea de obţinere a unei forme juridice de organizare, Asociaţia Pensionarilor iniţiată în Burdujeni fiind prima de acest gen din municipiu.

 

„Cupa seniorilor la tenis de masă şi şah”

Prima manifestare de amploare organizată de Asociaţia Pensionarilor din Burdujeni este „Cupa seniorilor la tenis de masă şi şah”.

Obiectivul principal al proiectului realizat cu sprijinul Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava îl constituie promovarea sportului ca modalitate de păstrare a sănătăţii şi de recreere. În plus, prin organizarea acestor competiţii se facilitează socializarea, cunoaşterea şi solidaritatea între pensionari. Competiţiile sportive s-au desfăşurat în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 18.00, iar săptămâna aceasta vor fi desemnaţi şi câştigătorii, pe categorii de vârstă.

Organizatorii nu au de gând să se oprească aici, ci vor să extindă aceste competiţii la nivel judeţean şi chiar să aibă un „lot olimpic”, cu care să participe la competiţii la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul club al pensionarilor suceveni a fost înfiinţat în Burdujeni.
 Vizualizări articol: 2522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul club al pensionarilor suceveni a fost înfiinţat în Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei