Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2015 - Anul XX, nr. 198 (6010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri

Părinţii celor trei fraţi amărâţi care înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”, aşteptaţi la sediul Protecţiei Copilului pentru consiliere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În cursul zilei de miercuri, 26 august, o echipă din partea Serviciului de Urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava s-a deplasat, împreună cu asistentul social din cadrul Primăriei Grăniceşti, acasă la familia Maria şi Ionuţ Florescu, din Iacobeşti, comuna Grăniceşti, părinţii celor trei fraţi amărâţi care înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”. Iniţial, tatăl nu a dorit să colaboreze cu echipa de asistenţi sociali şi a refuzat să dea vreo declaraţie cu privire la situaţia copiilor, însă după ce echipa a discutat cu mama copiilor, aceasta din urmă l-a convins pe tată să dea, împreună, o declaraţie cu privire la minorii care stau la marginea drumului, alături de un măgăruş, şi aşteaptă ca trecătorii să facă fotografii cu animalul, în schimbul unui leu.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a declarat că părinţii copiilor au povestit că „ideea de a obţine bani din poza cu măgăruşul ar aparţine băiatului în vârstă de 9 ani, care îşi doreşte să facă bani pentru dulciuri”. „Vom solicita părinţilor, printr-o adresă oficială, să se prezinte la sediul Direcţiei, pentru programare în vederea consilierii copiilor și responsabilizării părinţilor, iar Primăriei Grăniceşti să monitorizeze atent cazul acestor minori şi să trimită lunar un raport de vizită cu privire la situația acestei familii”, a completat Nicoleta Daneliuc.

 

Doi copii ai familiei Florescu, în grija statului

Familia Florescu a intrat în atenţia DGASPC Suceava în anul 2013, când trei dintre copiii familiei au ajuns în sistemul de protecţie din cauza faptului că băiatul cel mare a fugit de-acasă şi, împreună cu el, încă două surori. Protecţia Copilului a fost sesizată de poliţie şi copiii au fost luaţi, iniţial, în sistemul de protecţie.

„În momentul în care s-a intrat în instanţă cu acest caz, fetiţa mai mică, Tabita, a dorit să meargă în familie. Ceilalţi doi copii au rămas în sistemul de protecţie, pentru că doresc să continue şcoala. Aceasta este declaraţia copiilor. Ceilalţi copii din familie au rămas în monitorizarea Primăriei Grăniceşti şi până acum nu a fost nici o sesizare din care să rezulte că s-a făcut vreun abuz asupra copiilor în familie. Copiii din sistem ţin legătura cu părinţii, mai ales cu mama”, a mai adus lămuriri în acest caz Nicoleta Daneliuc.

Copiii pot fi luaţi din familie de Protecţia Copilului doar atunci când se dovedeşte că există un abuz asupra lor, ceea ce până acum nu s-a dovedit. Primarul comunei Grăniceşti, Gheorghe Nuţu, a declarat că familia Florescu este monitorizată de ani de zile de instituţia pe care o reprezintă. „Situaţia financiară a familiei este bună. Au două camere de locuit, 2.600 mp teren intravilan, 346 de lei din alocaţia copiilor, iar părinţii lucrează cu ziua. Au fost ajutaţi cu sobă pentru încălzit, cu materiale de construcţii. Bărbatul a făcut școala de conducător autor şi a luat examenul, dar serviciu nu caută. Copiii sunt îngrijiţi şi merg la şcoală. Părerea mea este aceasta: atunci când are nevoie de ceva mai mult iese în faţă cu copiii. Profită de situaţia copiilor să-şi mărească bugetul familiei”, a spus Gheorghe Nuţu.

 

„Le-am spus de o mie de ori să nu mai iasă la stradă”

Cei care au mers miercuri, 26 august, pe drumul ce leagă Suceava de Rădăuţi, înainte de benzinăria Lukoil Iacobeşti, i-au găsit pe cei trei copilaşi pe partea dreaptă a drumului, alături de „măgăruşa Lola”, după cum au explicat chiar cei mici. Tabita, David şi Iosif au spus că dacă primesc un bănuţ în schimbul unei fotografii cu Lola, îşi cumpără dulciuri sau strâng bănuţi pentru şcoală. Văzând că o maşină a oprit în apropierea locului unde stau copiii „la poză”, tatăl minorilor, Ionuţ Florescu, a venit şi a explicat că nu este de acord cu ideea copiilor, că ei ies la marginea drumului cât el este plecat la muncă prin sat şi că „primarul a adus la mine Protecția Copilului să-mi ia copiii, pentru că facem primăria de râs. Primarul spune că cei mici cerşesc. Eu nu i-am trimis. Le-am spus de o mie de ori să nu mai iasă la stradă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii celor trei fraţi amărâţi care înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”, aşteptaţi la sediul Protecţiei Copilului pentru consiliere.
 Vizualizări articol: 3386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Părinţii celor trei fraţi amărâţi care înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”, aşteptaţi la sediul Protecţiei Copilului pentru consiliere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand copiii faceau foamea unde erau “organilii” ? trimis de
(27 aug 2015, 13:59:50
Ce pelea mea se tot baga “papitoii” astia de la stat unde simt ca e vorba de expunere si imagine. Pana la urma, daca stam sa gandim la rece si astia de la “protectea” tot “poze” vor sa faca cu acest caz. Sa se foloseasca de mediatizarea cazului pe post de magarus pentru a obtine si ei niste foloase legate de imagine si profesionalism. Este o ipocrizie de ti se face greata. Asa sant de bizare vremurile in ultimele decenii , incat te nasti nu sa traiesti frumos ci te nasti sa te chinui si sa-ti faci viata suportabila. E legea junglei, scapa cine poate. Macar “copchii” astia iti cer frumos , elegant, cat de cat, ceva, fara sa-ti dea in cap sau sa te violenteze pana la exasperare cu insistente si reclame agresive menite sa-ti ia banii din buzunar. Daca vrei dai 1 leu , daca nu. Cine-i prost sa faca poza cu un magar. Daca nu faci poza cu magaru’ dai si tu ceva maruntis, de rusine ca esti om, nu cioata. E o metoda de vanzare. Baa, voi astia la stat, de la “protectea”, voi stiti ca in America copiii sant invatati inca de mici sa faca bani. Vand la poarta limonada inca de la varste mici si taxeaza omul dupa cum e imbracat sau din ce masina coboara. La noi la “romenia” parintili il cocoloseste pe gugulutza si face din el un mic monstruletz alintat. Astia de la stat degeaba, de la atat de “multa munca” e logic ca sant niste invidiosi frustrati si cocliti, pe niste zgarciuri aruncate de oameni milosi unor sarmani. Astia de la culte “nu cere” ? Astia de la TV cu tot felul de campanii umanitare “nu cere” ? Astia de la reclame agresive “nu cere” ? Politicienii in campanii electorale “nu cere” ? La mare cand vrei sa te pozezi cu maimutza pe plaja nu dai si tu acolo 1 leu ? Asa ca hai sictir, mey deotologilor si moralistilor.
2.   Cica,protectia copilului.... trimis de
(27 aug 2015, 22:05:28
-adica cum ii protejeaza cei de la protectia copilului,daca ii impiedica pe copii sa faca bani?Eu am intalnit si in alte locuri(ex.Lacul Rosu),persoane care aveau o taxa daca vroiai sa faci o poza cu un animal,iar acesti copii de ce nu au voie?Chiar nu vad ce e rau in asta!Pai cine vrea sa faca o poza cu magarusul pe care il îngrijesc ei,de ce sa nu plateasca si ei o "taxa"? Sau taxele sunt numai la guvern?Asta e chiar prea de tot!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei