Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2015 - Anul XX, nr. 196 (6008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Caz incredibil la Milişăuţi

Casa mirilor, incendiată de o mână criminală în timp ce tinerii petreceau la nuntă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noaptea nunţii s-a transformat în coşmarul vieţii pentru doi tineri din Milişăuţi, după ce casa lor a luat foc în timp ce ei petreceau la restaurant. Focul a fost provocat de o mână criminală, autorul sau autorii profitând de faptul că mirii, rudele lor, dar şi majoritatea vecinilor erau la nuntă. Membrii familiei spun să singurul lor duşman era un tânăr în vârstă de 31 de ani, care în trecut a fost iubitul miresei şi care a avut o altercaţie, acum mulţi ani, şi cu mirele.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de „distrugere” şi au audiat mai multe persoane, fără însă a exista vreo certitudine legată de autorul incendierii.

 

Soacra mare: „O vecină m-a luat de mână şi mi-a zis să ies un pic afară”

Adrian Calenciuc, în vârstă de 31 de ani, şi aleasa inimii sale, Iuliana, în vârstă de 20 de ani, petreceau, duminică noapte, la un restaurant din Rădăuţi, alături de 250 de invitaţi. Incendiul a fost anunţat prin 112 în jurul orei 1.30.

Soacra mare, Domnica Calenciuc, a povestit clipele de coşmar:

„O vecină m-a luat de mână şi mi-a zis să ies un pic afară. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva, am crezut că i s-o fi făcut rău cuiva sau că se bate cineva pe afară... mi-a zis să merg până acasă că arde ceva, iar atunci mi-am dat seama de nenorocire”.

Petru Calenciuc, tatăl mirelui, s-a urcat într-o maşină, alături de fiul său, şi a plecat în grabă spre casă. “Am lăsat totul baltă şi am plecat cu maşina în trombă spre casă. Pe drum ne-am şi întâlnit cu pompierii care mergeau cu maşinile spre casa noastră. Când am ajuns acasă se vedea lumină şi foc puternic în şură”, a povestit socrul  mare.

 

Mirele s-a întors la nuntă, deşi acasă flăcările îi mistuiau agoniseala de-o viaţă

După ce a văzut cum flăcările se extind de la şură spre casa sa, tânărul a găsit totuşi puterea să se întoarcă la restaurant. La nuntă mai erau încă invitaţi şi trebuia să le explice acestora ce s-a întâmplat şi să primească darurile.

„Totul era în flăcări, tata a rămas la incendiu, iar eu m-am întors la nuntă. Aveam invitaţi şi trebuia să o duc la capăt”, ne-a povestit Adi Calenciuc despre încercarea prin care i-a fost dat să treacă.

 

Petrecerea a continuat cu muzică, dar fără dans

„Nunta a continuat, iar muzicanţii nu mai înţelegeau de ce lumea, care până atunci se distrase foarte bine, nu mai dansa. Deodată nimeni nu mai juca, toată lumea stătea la masă şi cineva le-a explicat celor de la formaţie ce s-a întâmplat”, a povestit Domnica Calenciuc, mama mirelui. 

 

Martorii au auzit o bubuitură în spatele şurii

La momentul izbucnirii focului, în gospodăria familiei Calenciuc se mai aflau totuşi trei persoane, o rudă şi doi vecini, toţi vârstnici, rămaşi să supravegheze bunurile rămase acasă.  

Unul dintre ei, Damian Poleacă, a declarat: „Deodată s-a auzit o bubuitură puternică, ca şi cum ar fi explodat ceva. Ne-am speriat tare, femeile au început să ţipe şi m-am pierdut şi eu pe moment”. După ce s-a dezmeticit bărbatul a reuşit să intre în grajd şi să salveze vaca. Nu a mai reuşit să salveze păsările şi două oi.

 

Zeci de pompieri, cu opt autospeciale cu apă 

Focul a pornit din spatele unui grajd, situat lângă casa celor doi tineri, s-a extins la acoperişul locuinţei lor, dar şi la mai multe anexe din gospodăria vecină, proprietatea Mariei Calenciuc, rudă cu tinerii.

La faţa locului au fost mobilizate numeroase echipaje de pompieri, de la subunităţile din Rădăuţi, Suceava, Siret şi Vicovu de Sus, alături de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi. Nu mai puţin de opt autospeciale cu apă au ajuns la locul incendiului. 

„La sosirea echipajelor, ardeau violent construcţiile din două gospodării,  existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari.

Focul a fost lichidat abia luni dimineaţă, în jurul orei 6.00. Partea superioară a casei tinerilor, o locuinţă nouă, care fusese recent mobilată, a fost distrusă, însă nu se ştie nici dacă parterul locuinţei va mai putea fi folosit, structura de rezistenţă fiind afectată. Au mai ars o bucătărie de vară, un adăpost de animale, furaje şi multe alte bunuri. De asemenea, a ars adăpostul de animale şi 1.500 de kilograme de furaje din gospodăria vecină. 

 

Acţiunea intenţionată, cauza oficială a incendiului

Pentru pompieri cauza incendiului a fost clară de la început.

„Cauză probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”, a precizat Alin Găleată. Mai exact, focarul a pornit din spatele şurii, iar violenţa flăcărilor indică faptul că autorul a folosit un material inflamabil, pe care probabil l-a împrăştiat în prealabil pe o rază destul de mare.

 

Anchetatorii au un suspect. Fostul iubit al miresei

După ce pompierii au stins focul şi au stabilit cauza probabilă a incendiului, la faţa locului au ajuns criminalişti de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi, care au căutat indicii care să îi ajute să stabilească exact cum a fost provocat focul, traseul urmat de autori sau autor şi alte indicii de anchetă. De asemenea, anchetatorii de la Poliţia oraşului Milişăuţi le-au audiat pe puţinele persoane din zonă care nu erau la nuntă.

Din informaţiile pe care le avem, tot ce au văzut martorii au fost trei bărbaţi care s-au plimbat prin zonă cu o maşină.

Tinerii căsătoriţi au relatat că singura persoană cu care au avut o relaţie conflictuală este un tânăr în vârstă de 31 de ani, localnic din Milişăuţi. Acesta a avut o relaţie de câteva luni de zile cu tânăra care s-a căsătorit duminică şi, acum mulţi ani, a avut şi un dosar penal pentru că l-a agresat pe Adi Calenciuc. Totuşi, nici mirele şi nici părinţii acestuia nu s-au putut pronunţa în mod clar că acesta ar fi autorul, mai ales că nu au dovezi în acest sens.

 

Munca de ani de zile a unei familii, năruită de o minte bolnavă

Casa tinerilor, aflată în gospodăria comună în care se afla şi casa părinţilor mirelui, era ridicată de câţiva ani, însă fusese finalizată în totalitate de câteva luni de zile.

„Totul era nou în casă, acum nu ştiu ce mai putem salva... e posibil să trebuiască să o demolăm, nu ştim ce va fi. Tot ce am muncit noi, întreaga familie, ani de zile, s-a dus, acum o luăm de la zero”, sunt vorbele dureroase ale tânărului pentru care noaptea nunţii s-a transformat într-un coşmar.

„Aşa nuntă nu s-a mai pomenit, să ardă casa mirilor în noaptea nunţii, poate pe timpul în care au trăit dacii şi romanii să mai fi fost aşa ceva. Cine a făcut asta ar trebui să plătească scump”, şi-a mai spus năduful Adi Calenciuc.

Pentru noaptea de luni, conform obiceiului local, urma „întorsătura”, petrecere care trebuia să aibă loc chiar în casa care a ars.

Oameni gospodari, învăţaţi să muncească, membrii familiei Calenciuc spun că o vor lua de la capăt şi vor reface casa, oricât de mari ar fi sacrificiile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa mirilor, incendiată de o mână criminală în timp ce tinerii petreceau la nuntă.
 Vizualizări articol: 6116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Casa mirilor, incendiată de o mână criminală în timp ce tinerii petreceau la nuntă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei