Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2015 - Anul XX, nr. 173 (5985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cercetări poliţie

Și-a abandonat nou-născutul pe câmp, într-un lan de grâu, imediat după ce s-a externat din spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil nou-născut a fost găsit luni după-amiază după ce a fost abandonat de propria mamă pe un câmp de pe raza satului Vadu Moldovei.

Poliţia a fost sesizată despre acest caz prin 112, în jurul orei 15.15, copilul fiind găsit într-un lan de grâu, lângă un stâlp de înaltă tensiune, la aproximativ trei metri distanţă de un drum neclasificat şi 130 de metri distanţă de DN 2 (E85). Un adolescent care trecea prin zonă a auzit scâncetele micuţului. Și-a anunțat părinții, iar aceștia au sesizat autoritățile.

“Cine știe ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu îl găsea băiatul la timp. Poate un câine... sau un șarpe...”, povestea ieri mama adolescentului care a găsit nou-născutul abandonat.

Bebeluşul, de sex masculin, a fost preluat de un echipaj de ambulanţă şi internat la spitalul din Fălticeni, la secţia Obstetrică Ginecologie, medicii stabilind că micuţul este în afara oricărui pericol. 

În urma cercetărilor, poliţiştii au aflat cine este mama bebeluşului, fiind vorba de o tânără în vârstă de 19 ani, Ştefania Apetrei, din comuna Drăguşeni. Aceasta s-a externat cu nou-născutul chiar în acea zi, în jurul orei 13.30, din Maternitatea Fălticeni.

Tânăra în cauză a fost găsită de poliţişti în centrul satului Drăguşeni, fiind împreună cu concubinul ei, Andrei Berciu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, dar şi cu copilul pe care îl au împreună, un minor în vârstă de patru ani.

 

Ce a declarat tânăra mamă la poliție

Audiată de poliţişti, tânăra a recunoscut că şi-a abandonat nou-născutul în lanul de grâu, povestind că bebeluşul a fost adus pe lume vinerea trecută, pe 24 iulie, la spitalul din Fălticeni.

Motivul care a împins-o să-şi lase copilul în câmp, a mai spus tânăra, a fost acela că tatăl ei nu ar mai fi acceptat ca fiica sa să mai vină la el acasă cu încă un copil, dat fiind faptul că se descurcau greu cu banii.

Părinții tinerei erau ieri la poliție, unde au fost audiați.

Tatăl fetei spune că tot el l-a crescut și pe nepoțelul în vârstă de patru ani și că nu înțelege reacția fiicei sale. Recunoaște totuși că, mai demult, i-ar fi spus că-i ajunge un nepot de crescut.

Ştefania Apetrei a ținut ascunsă sarcina de părinții ei, care nu au știut nimic până luni seară, când s-au trezit cu poliția la poartă.

“Fata mi-a spus că e bolnavă, că are probleme cu colonul și de asta este umflată la stomac. N-a bătut-o taică-su niciodată. Ea a ținut în ea că taică-su nu o să o primească cu un al doilea copil, că ei (n.r. - fata și concubinul ei) nu-s cununați legitim, nu au casa lor și stau la noi”, mărturisea și mama tinerei.

Părinții Ștefaniei Apetrei spun că ar fi primit-o și cu al doilea copil și că nu ar fi alungat-o de acasă.

 

Un procuror criminalist a preluat cercetările. Acuzația: tentativă de omor

Şi concubinul tinerei de 19 ani, Andrei Berciu, tatăl nou-născutului, susținea ieri că habar nu avea că bebelușul a fost lăsat pe câmp.

“Știam că e însărcinată, că a născut, dar a spus că-l lasă în spital, nu că-l aruncă pe câmp”, declara tânărul, încercând totuși să găsească și o explicație pentru gestul extrem al concubinei sale: “Nu avem condiții și de asta”.

Andrei Berciu mărturisea că acum, când toată lumea a aflat, ar vrea să păstreze nou-născutul, mai ales că și părinții fetei și-au dat acordul.

Dacă iniţial dosarul a fost înregistrat la abandon de familie, ieri, procurorul Elena Mădălina Pricop, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, ne-a declarat că cercetările au fost declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie raportată la tentativă de omor.

 

Un caz similar, acum trei ani. Nou-născut abandonat pe un câmp de la intrarea în Gura Humorului dinspre Suceava

Un caz similar s-a petrecut în urmă cu aproximativ trei ani, când un alt bebeluş a fost găsit abandonat pe un câmp de la intrarea în Gura Humorului dinspre Suceava. Era în octombrie 2012, iar poliţiştii au reuşit şi atunci să dea de urma mamei, fiind vorba de o tânără în vârstă de 18 ani la acea vreme, din comuna Mănăstirea Humorului. În ultimul an de liceu, la Gura Humorului, tânăra a rămas însărcinată, iar copilul l-a născut la Spitalul Judeţean, intrând între timp la facultate la Suceava şi reuşind să ţină ascunsă sarcina de prieteni şi familie.

Pe data de 4 octombrie, tânăra studentă a născut în Maternitatea Spitalului Judeţean o fetiţă sănătoasă, de 2,9 kilograme. Câteva zile mai târziu, pe 9 octombrie, s-a externat din spital, a luat un autobuz şi a mers până la Gura Humorului, iar de aici a luat-o pe jos, cu nou-născutul în plasă, mergând spre casa prietenei sale cele mai bune, care locuieşte în zona Bogdăneasa.

Mergând pe câmp, i-a venit ideea să scape de copil.

„A pus bebeluşul într-o sacoşă din plastic ale cărei mânere le-a legat cu două noduri şi apoi l-a abandonat într-o groapă de pe un teren viran situat la o distanţă de aproximativ 70 metri de drumul public”, se arăta atunci într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Trimisă în judecată pentru tentativă de omor

Norocul a făcut ca, după câteva ore, plasa în care se afla nou-născutul să fie găsită de un localnic, Nicolai Vacari, care îşi păştea caprele prin zonă.

În cele din urmă, fetiţa a fost luată în plasament de bunicii materni,  părinţii tinerei în vârstă de 19 ani. Aceasta din urmă a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor, fiind condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și-a abandonat nou-născutul pe câmp, într-un lan de grâu, imediat după ce s-a externat din spital.
 Vizualizări articol: 3902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Și-a abandonat nou-născutul pe câmp, într-un lan de grâu, imediat după ce s-a externat din spital1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei