Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2015 - Anul XX, nr. 166 (5978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nenorociri de Sf. Ilie

Doi tineri arşi, o bătrână omorâtă de trăsnet, iar doi soţi, la spital, după ce casa li s-a făcut scrum tot de la un fulger

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nenorocirile s-au ţinut lanţ luni după-amiază, de Sf. Ilie, într-un interval de câteva zeci de minute în trei localităţi diferite ale judeţului petrecându-se mai multe drame.

 

Soţ şi soţie la spital, după ce gospodăria le-a fost distrusă de un incendiu provocat de trăsnet

În jurul orei 16:30, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a anunţat un incendiu la o gospodărie din zona Toloacă a comunei Marginea, la ieşirea către Solca. Un trăsnet a lovit locuinţa a doi bătrâni, în vârstă de 75, respectiv 74 de ani, în câteva minute flăcările cuprinzând anexele şi casa de locuit.

Bărbatul a sărit imediat să-şi scoată un purcel din grajd, însă o grindă în flăcări l-a lovit în zona spatelui, provocându-i mai multe arsuri de grad I şi II. Soţia bărbatului a suferit un atac de panică, amândoi fiind transportaţi de urgenţă la spital. În urma lor, întreaga gospodărie a fost distrusă de flăcări.

Pompierii s-au chinuit aproape trei ore să stingă incendiul, însă focul a făcut prăpăd în gospodăria celor doi septuagenari.

„Dacă nu ploua, eram arşi şi noi acuma”, mărturisea un vecin privind spre gospodăria făcută scrum.

 

Bătrână de 81 de ani, omorâtă de fulger

Aproape de ora 17.30, o furtună puternică cu descărcări electrice s-a abătut şi asupra comunei Arbore.

În satul Clit, din informaţiile prezentate aseară de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, o femeie în vârstă de 81 de ani, Viorica C., s-a dus repede să adune puii şi să-i ducă în poiată, însă un trăsnet a lovit-o în plin pe bătrână, scena petrecându-se chiar sub privirea fiicei sale.

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cadrele medicale încercând din răsputeri să o resusciteze pe victimă. După aproximativ 40 de minute, însă, ambulanţieii au declarat decesul bătrânei.

Cu o zi înainte, duminică după-amiază, la Marginea, o tânără în vârstă de 32 de ani şi copilul ei de numai 6 anişori au fost loviţi şi ei de trăsnet. Mama a scăpat doar cu o contuzie la gamba piciorului stâng, iar micuţul are arsuri de gradele I şi II la umărul şi piciorul stâng.

 

Ea a luat foc, el a încercat să stingă flăcările care au cuprins-o

În timp ce la Marginea pompierii se chinuiau să stingă flăcările care au cuprins gospodăria celor doi bătrâni, iar la Arbore, ambulanţierii făceau manevrele de resuscitare în cazul octogenarei lovite de trăsnet, la 112 s-a anunţat o altă nenorocire.

O tânără în vârstă de 26 de ani, Mihaela Ş., şi-ar fi dat foc, a fost sesizarea iniţială, la faţa locului fiind trimis echipajul de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD.

Ajunşi la Bălăceana, s-a constatat că ar fi vorba de două victime, pe lângă tânăra în vârstă de 26 de ani, aflată în stare gravă, suferind arsuri şi iubitul acesteia, un tânăr în vârstă de 22 de ani, Florin F..

„A luat foc de la o ţigară... a aruncat cu diluant pe jos".

Reporter: "V-aţi certat înainte"?

"Nu, abia ne-am mutat în casă, cum să ne certăm?”, mărturisea ieri tânărul în vârstă de 22 de ani care a suferit arsuri de grad I şi II la nivelul mâinilor.

 

Tânăra în vârstă de 26 de ani a fost preluată de un elicopter SMURD şi dusă la Bucureşti

Concubina sa, însă, era în stare gravă. „Pacienta a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului ce interesează faţa şi căile aeriene. A fost intubată, este ventilată mecanic, s-au instituit practic măsurile de prim ajutor în cazul unui pacient ars”, declara aseară medicul Bogdan Bondaru, din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Suceava.

În aceeaşi seară, tânăra în vârstă de 26 de ani a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a declarat că primul care a intervenit la faţa locului a fost unul dintre poliţiştii din comună, care i-a luat pe cei doi răniţi în maşina sa de serviciu şi i-a transportat aproximativ opt kilometri până când s-a intersectat cu ambulanţa SMURD care venea spre gospodăria unde a avut loc tragedia.

Subcomisarul Epureanu a precizat că din primele cercetări a reieşit că tânăra dădea cu nitrolac pe o uşă, iar concubinul ei a prins o ţigară, moment în care vaporii s-au aprins, iar flăcările au cuprins-o pe Mihaela Ş.. Prietenul ei a încercat să le stingă, însă a suferit şi el arsuri la nivelul membrelor superioare.

Poliţiştii vor continua însă cercetările în acest caz, pentru a lămuri cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut terifiantul eveniment şi pentru a exclude o eventuală tentativă de suicid ori chiar un act criminal.

 

O furtună puternică a inundat Rădăuţiul, iar un arbore smuls de vijelie a blocat circulaţia pe DN 17A 

La Rădăuţi, furtuna puternică de duminică după-amiază s-a repetat şi a doua zi, aproximativ pe la aceeaşi oră.

Ploaia torenţială a dus la inundarea mai multor străzi şi curţi de case, mai multe zone din oraş fiind acoperite pur şi simplu de apele pluviale.

Canalizarea din Rădăuţi a cedat, ca de altfel la fiecare ploaie mai puternică, în unele locuri apa fiind şi de câţiva zeci de centimetri deasupra carosabilului.

 A plouat cu gheaţă, iar vântul puternic a smuls mai mulţi copaci de pe marginea drumului naţional care duce spre Marginea.

Vijelia a scos un plop foarte înalt din pământ şi l-a culcat de-a curmezişul DN 17A, circulaţia fiind blocată mai bine de o oră, până când pompierii au intervenit şi au secţionat copacul, îndepărtându-l de pe carosabil.  

De altfel, un echipaj de pompieri care se deplasa spre incendiul de la Marginea a fost nevoit să facă cale întoarsă şi să aleagă o altă rută, pentru a putea ajunge la faţa locului.

 

Furtuna de duminică după-amiază a provocat pagube în mai multe localităţi

Furtuna de duminică după-amiază a provocat pagube în mai multe localităţi din judeţ, cele mai importante înregistrându-se în municipiul Rădăuţi, acolo unde, aşa cum vă informam în ediţia de ieri, o tornadă a smuls pur şi simplu acoperişul de aproximativ 675 de metri pătraţi de pe clădirea internatului Colegiului „Andronic Motrescu” şi l-a aruncat aproape 100 de metri până într-un bloc de locuinţe. O parte din acoperişul internatului a căzut peste o altă clădire a colegiului rădăuţean, distrugând parţial şi acoperişul acelui imobil, destinat practicii elevilor, iar cealaltă parte a fost purtată de vântul puternic peste strada Putnei şi copacii înalţi de aproape 20 de metri şi proiectată în blocul respectiv, afectându-i o mare parte din faţadă.

Tot la Rădăuţi, în zona hergheliei, de pe strada Bogdan Vodă, un arbore a căzut peste firele de înaltă tensiune, pe care le-a rupt, apoi a blocat transversal strada, circulaţia rutieră fiind întreruptă în zonă.

Pe strada Fundătura Putnei, un fir de transport al energiei electrice, rupt în urma furtunii, a căzut pe acoperişul unei case, însă din fericire nu s-au înregistrat alte pagube.

Un fir de la reţeaua de transport al energiei electrice a fost rupt de vânt şi a căzut pe carosabil şi pe strada Horodnicului, din Rădăuţi.

La Horodnic de Sus, acoperişul unei anexe de la o locuinţă a fost desprins şi aruncat la sol, iar mai multe fire de pe stâlpii de curent au fost rupte.

Tot ieri vă informam şi despre faptul că la Marginea, la aproximativ aceeaşi oră, 16.30, o tânără în vârstă de 32 de ani şi fiul ei au fost loviţi de un trăsnet. Femeia a scăpat doar cu o plagă contuză la gamba piciorului stâng, în timp ce minorul, în vârstă de şase ani, a suferit arsuri de grad I şi II la umărul stâng şi piciorul stâng, fiind transferat la un spital din Iaşi, întrucât s-au constatat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava modificări ale electrocardiogramei.

În urma fenomenelor naturale de duminică după-amiază a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în comunele Horodnic de Jos, unde au rămas fără electricitate aproximativ 950 de locuinţe, şi Horodnic de Sus, unde au fost afectate circa 2.200 de locuinţe.

Echipaje ale poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, E.ON şi jandarmerie au intervenit pentru remedierea defecţiunilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri arşi, o bătrână omorâtă de trăsnet, iar doi soţi, la spital, după ce casa li s-a făcut scrum tot de la un fulger.
 Vizualizări articol: 5501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doi tineri arşi, o bătrână omorâtă de trăsnet, iar doi soţi, la spital, după ce casa li s-a făcut scrum tot de la un fulger5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei