Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2015 - Anul XX, nr. 158 (5970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Atac în noapte

Haitele de câini vagabonzi scăpate de sub control, la Rădăuţi, au sfâşiat cinci cârlani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat din municipiul Rădăuţi şi-a pierdut aproape jumătate din cârlanii din bătătură, după ce o haită de câini a intrat în ţarcul în care se aflau animalele. Atacul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, proprietarul, Vasile Semeniuc, spunând că nu are nici un dubiu că animalele i-au fost sfâşiate de câini vagabonzi de talie mare, care de altfel au şi fost văzuţi de un vecin în timp ce târau un cârlan.

Problema câinilor vagabonzi pare a fi scăpată de sub control la Rădăuţi, administratorul de la grădina zoologică din localitate, unde se aduc patrupedele prinse în oraş, având mult prea puţini oameni pentru a putea face faţă tuturor sesizărilor.

 

Cârlani de 20-25 de kilograme, sfâşiaţi de câini de talie mare, în haită

Păgubitul, Vasile Semeniuc, locuieşte pe strada Tolocii, la numărul 21A. 

„În seara de joi spre vineri, câinii de pe toloaca Rădăuţiului, care sunt foarte mulţi şi agresivi, mi-au rupt cinci cârlani din gospodărie şi mi-au lăsat pagubă în urmă. Sunt foarte nemulţumit şi cer despăgubiri”, a declarat bărbatul, care s-a adresat cu o plângere scrisă Primăriei municipiului Rădăuţi. El a arătat că oile sfâşiate aveau 20-25 de kilograme, fiind rodul muncii sale din ultimele luni de zile. Cârlanii erau pe proprietatea sa, într-un adăpost îngrădit.

 

Administratorul de la Zoo Rădăuţi, depăşit de situaţie din cauza personalului insuficient

Angelica Olenici, administratorul de la Grădina Zoologică Rădăuţi, care gestionează şi problema câinilor fără stăpân, a admis că nemulţumirile oamenilor sunt justificate, iar reclamaţiile privind câini agresivi care trebuie ridicaţi sunt în număr foarte mare.

„Lucrez la zoo cu cinci, maximum şase oameni şi nu putem trimite echipe decât la o parte din sesizări, în limita posibilităţilor. Lucrăm şi sâmbăta, şi duminica, avem de dat şi zile libere şi concedii, iar principala noastră activitate rămâne cea de îngrijire a animalelor pe care le avem la zoo. Nu putem merge toată ziua prin oraş, la strâns câini, şi să lăsăm animalele sălbatice să moară de foame”, a declarat Angelica Olenici.

 

30 de câini, strânşi de pe străzi numai în această săptămână

Ea a subliniat că, în ciuda acestor probleme, numai în această săptămână din Rădăuţi au fost ridicaţi şi aduşi la adăpost în jur de 30 de câini fără stăpân.

„Consider că am capturat enorm de mulţi câini la cât de puţini oameni suntem şi la câtă treabă avem de făcut”, a declarat administratorul de la Zoo Rădăuţi.

 

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, un proiect rămas în aer

Incapacitatea gestionării problemei câinilor fără stăpân din Rădăuţi pleacă de la marea problemă a localităţii: lipsa conducerii. Fără primar şi Consiliu Local, fără o persoană care să poată lua decizii importante, Rădăuţiul funcţionează doar în virtutea inerţiei.

Angelica Olenici a explicat că pe vremea când la Rădăuţi existau consilieri locali a fost votată înfiinţarea unui serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân, cu personal aferent, însă din cauza problemelor ulterioare nu a mai avut cine să ducă proiectul la îndeplinire. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haitele de câini vagabonzi scăpate de sub control, la Rădăuţi, au sfâşiat cinci cârlani.
 Vizualizări articol: 3113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Haitele de câini vagabonzi scăpate de sub control, la Rădăuţi, au sfâşiat cinci cârlani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(11 iul 2015, 14:57:56
Nu puteau sa atace niste marlani...
2.   -protectia cainilor,nu a animalelor... trimis de
(11 iul 2015, 16:46:23
-acum nu vede,nu stie nimeni nimic,dar daca s-ar intampla sa-i prinda cineva,atunci vezi cum sar cei de la protectia "cainilor",(nu a animalelor).Daca sunt asa de mari protectori ai animalelor,de ce nu ii iau ei acasa sa ii ingrijeasca,si poate atunci vom stii ca sunt adevarati protectori ai animalelor.S-a chinuit omul sa-i creasca atatea luni pe acei carlani si acum,masa bogata ptr.caini.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei