Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2015 - Anul XX, nr. 134 (5946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protest în variantă prescurtată

Mitingul PNL anti-Ponta, din faţa Palatului Administrativ din Suceava, topit de soare în 30 de minute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură iniţiat de PNL la adresa Cabinetului Ponta a strâns în faţa Prefecturii Suceava aproximativ 300 de manifestanţi, conform estimărilor Jandarmeriei. Dintre aceştia, circa o sură au fost mobilizaţi de ”urmaşii Brătienilor”, aripa vechiului PNL, după cum ne-a declarat secretarul Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, Dan Roibu, iar aproximativ 200-250 de oameni au venit la convocarea aripii PDL, potrivit co-organizatorului Viorel Seredenciuc. Dintre liderii partidului, au fost prezenţi Orest Onofrei, Tiberiu Prodan, Ovidiu Doroftei, Neculai Barbă, Cristinel Creţu, Marius Zmău şi Monica Săndulescu. Al doilea organizator al protestului, desemnat de vechiul PNL, Ilie Niţă, nu a participat.

Mitingul anunţat pentru ora 12.00 în faţa Palatului Administrativ a început cu o întârziere de 10 minute. Prima linie, vocală şi cu pancarte, a fost ocupată de câţiva pensionari şi un grup de tineri, în timp ce fruntaşii partidului au preferat să se aşeze mai aproape de umbra copacilor de lângă trotuarul de peste drum de Palat. Scandările protestatarilor s-au adresat cu precădere premierului Victor Ponta, căruia i s-a cerut insistent demisia.

”Ponta a furat/ Și se vrea scăpat”, ”Ponta nu uita/ Țara nu te vrea”, ”Ai promis demisia”, ”Plagiator/ Ți-e frică de popor”, ”Ponta, du-te după Rus”, ”Premierul cercetat/ Pentru furturi de la stat”, ”Klaus, Klaus/ Scapă-ne de Mickey Mouse”, ”Noi vom vota/ Ponta va pleca”, ”Nu mai vreau nici un pic/ Premier bolşevic”, ”Jos comuniştii” au scandat tinerii, acompaniaţi de mulţime.

 

PNL contestă atât legitimitatea premierului Victor Ponta, cât şi a majorităţii parlamentare

O susţinătoare foarte activă a protestului s-a arătat a fi o suceveancă în vârstă de 65 de ani, Maria Cerne, stabilită de aproape 40 de ani în Germania. Femeia, care ne-a spus că a emigrat în 1978, se află în aceste zile la Suceava pentru un proces de fond funciar. ”Să plece Ponta de la conducere, el este cel mai mare hoţ. Este incredibil ce se întâmplă în ţară, în Guvern, în Parlament şi în justiţie. Am venit să protestez ca să fie şi în România bine”, ne-a declarat Maria Cerne.

Un alt pensionar, Marcel Blîndu, ne-a spus că motivul prezenţei sale la protest este că îşi doreşte să cadă Guvernul Ponta. ”În spatele lui sunt 144 de oameni cu dosare penale. Din regim neosecurist am ajuns într-o dictatură parlamentară. Vreau să fie un prim-ministru din PNL, Cătălin Predoiu, care să facă un guvern cu oameni din sânul partidului, din PNL. Un guvern cu oameni competenţi”, îşi doreşte Marcel Blîndu.

Singurii lideri PNL care au făcut declaraţii de presă au fost fostul senator Orest Onofrei şi fostul viceprimar Viorel Seredenciuc, ambii motivând protestul de ieri prin necesitatea demisiei premierului atât din cauza problemelor înregistrate la votul în diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, cât şi din cauza modificării structurii politice parlamentare, faţă de alegerile din 2012. În opinia lui Onofrei, după ruperea USL nu s-a mai putut vorbi despre o legitimitate a premierului Victor Ponta, iar actuala majoritate parlamentară ”nu respectă voinţa electoratului exprimată în 2012”.

Protestul PNL s-a încheiat după 30 de minute, deşi era anunţat că va dura până la ora 14.00. Estimarea iniţială a organizatorilor în legătură cu numărul de participanţi a fost de 500 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitingul PNL anti-Ponta, din faţa Palatului Administrativ din Suceava, topit de soare în 30 de minute.
 Vizualizări articol: 3204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Mitingul PNL anti-Ponta, din faţa Palatului Administrativ din Suceava, topit de soare în 30 de minute2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de capul lor... trimis de
(13 iun 2015, 12:01:53
De ce nu refuza manifestantii portocalii facilitatile acordate de Ponta si guvernul lui? Sa urle in strada:vrem salarii taiate cu 25%,vrem tva de 24 %,vrem pensii si alocatii mici...etc.Nu le este rusine deloc? Cat a costat taxa de participare,ca galetile nu s-au vazut!!!Tata Flutur sta pitit,sa nu-si aduca aminte DNA-ul de el....Dar daca e Monica(PPDD-ista) acolo ,treburile merg ca unse si se rezolva ca si in trecut.....
1.1  RE: Vai de capul lor... trimis de
(13 iun 2015, 12:47:56
Mare pampalai astia de la corcitura asta de partid numit “ofisial”, drept liberal. Dupa ce te faci de ras in Parlament cu o motiune de cenzura care s-a dovedit un mare fas, perseverezi in prostie si mai aduci in strada niste fasaiti trecuti de 50 de ani, ca sa ce ? Daca dadeau ordin pe unitate sa vina si penibilii aia de la uniti salvam , era alta treaba. S-a facut o mare nedreptate ca nu au fost convocati la miting tinerii frumosi si liberi. Avea “sa mananca” si gura lor ceva. Nah , ei sant folositi aproape gratis numai la chestii de astea ecologiste care au priza la public si unde se pot aduna mult mai usor potentiali afiliati pentru partid
2.   Ponta deschide sampania ruseasca la Baku trimis de
(13 iun 2015, 20:10:01
Premierul României a boicotat boicotul liderilor UE asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku şi s-a aşezat în spatele Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în tribuna oficială din capitala Azerbaidjanului. Acest lucru s-a întâmplat, fără ca măcar să fi informat Cotroceniul cu privire la această deplasare, cel puţin controversată. La ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku a mai participat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei. Liderii UE au boicotat ceremonia.Este ciudata preferințelor pe care o manifestă Ponta pentru compania unor conducători de stat controversați, unii dintre ei recunoscuți ca fiind promotori ai unor practici anti-democratice.aptul că liderii de la primul nivel al al Uniunii Europene au refuzat să meargă la eveniment reprezintă un semnal politic important, iar faptul că premierul român a acceptat prezența pune România într-o situație de dificultate la nivel de percepție generală.Secretizarea deplăsarii la Baku, afișarea fără rezerve lângă anumiți lideri, repetarea imaginii de familie de la Soci, de anul trecut, arată anumite slăbiciuni politice ale premierului față de anumite state din estul Europei și ridică semne de întrebare cu privire la convingerile europene și democratice ale premierului român, Victor Ponta.
3.   Ponta deschide sampania ruseasca la Baku trimis de
(13 iun 2015, 20:16:12
Liderii europeni cu greutate au boicotat Jocurile Europene, în semn de protest faţă de regimul lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului. Liderii UE reproşează Azerbaidjanului situaţia nerespectării drepturilor omului în această ţară. În ultimul an, guvernul azer este acuzat că ar fi redus la tăcere media independentă.
„Ponta deschide şampania rusească la Baku sau este în căutarea unui birou de siguranţă maximă? Acum câteva zile Premierul Ponta, în interviul din The Guardian, era foarte îngrijorat că: „Doar Rusia ar deschide şampania pentru o criză în România”. Astăzi, la câteva ore după votul dat pe moţiune, Premierul Ponta sare în avion ca să deschidă şampania lui Putin la Baku, în condiţiile în care toţi liderii europeni au evitat participarea la acest eveniment. Sau poate Premierul este sătul de trădările care vin din toate direcţiile şi nu mai are încredere nici în biroul pe care şi l-a deschis în buncărul Ministerului Apărării. Poate că se află la Baku în căutarea unuia de siguranţă maximă ca răsplată pentru devotamentul faţă de Europa versus Eurasia?”, a scris Boagiu.

4.   Cristiana Anghel invatatoarea parlamentara trimis de
(13 iun 2015, 20:26:44
Cristiana Anghel a avut o evolutie fenomenala.Dintr-o biata invatatoare in greva foamei a ajuns gratie Antenei 3 unde a prestat la greu pentru sustinerea lui Voiculescu in parlamentul tarii.Am vazut-o in ziua motiunii de cenzura.era imbracata intr-un sacou cu personaje din desene animate, printre care si Mickey Mouse.Dar ca circul sa fie complet a adus si o cutie de plastilina."Ii ofer un set de plastilina lui Klaus Iohannis si lui Carmen Iohannis ca sa-si faca oricate guverne vor. Un alt set il dau celor de la PNL sa faca acelasi lucru. Si, inca ceva: Mai lasati-o moarta cu Prima Doamna!", a spus fosta invatatoare grevista.e clar,a primit ordin pe unitate de la Antena 3 sa-l atace pe iohannis si pe sotia lui.Si cand te gandesti ca aceasta individa face modificari in codul penal intr-un proiect alaturi de domnul senator Dontu.Adica schimba suspiciuni rezonabile cu indicii temeinice la arestul preventiv.
5.   Ce vrea PSD? trimis de
(13 iun 2015, 20:34:31
La şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la începutul săptămânii, social-democraţii au discutat despre comasarea DIICOT cu DNA, prin desfiinţarea celei din urmă. De altfel, liderii PSD a propus înlăturarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, au declarat surse participante la şedinţa PSD.22 de proiecte de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală urmează să intre în dezbaterea Comisiei Juridice săptămâna viitoare. Cele 22 de proiecte modifică din temelii legislaţia penală.Mai mult,aceste modificari ingreuneaza si obstructioneaza activitatea procurorilor si a justitiei.

6.   Unii dau dovada de bun simt si onoare altii nu trimis de
(13 iun 2015, 20:37:22
Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, care este suspectat de falsificarea actelor sale de studii, şi-a anunţat vineri demisia."Consider că cetăţenii sunt egali în faţa legii, cred că un premier, ca fiecare cetăţean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă." a spus Gaburici.
6.1  RE: Unii dau dovada de bun simt si onoare altii nu trimis de
(13 iun 2015, 21:23:54
Exact cum a făcut premierul nostru.....care nu trebuia să o facă, pentru că el este onest,transparent politic, nu a mai fost anchetat niciodată, doctorand,(numai el ştie unde) nonplagiator, origini italo-albaneze, nu a mai divorţat niciodată lasând o femeie însărcinată singură,şi în plus se bucură de un masiv sprijin popular (chiar dacă cei care-încă-îl sprijina nu ştiu să scrie bine româneşte-ei sunt mulţi, dar...-).Cei care au curajul să-l critice sunt ameninţaţi, insultaţi înjuraţi. Eu respect toate convingerile politice, de stînga,dreapta,centru, dar a lua apărarea unui asemenea specimen sinistru, nu pot înţelege. Chiar stânga nu are o persoană onestă, care să facă onoare celor care l-au votat?
7.   Comentariu trimis de
(13 iun 2015, 23:27:29
Am dorit sa merg la acest miting anti- Ponta dar cand am aflat ce lideri vin din partea pnl an renuntat sa particip,mi/am dat seama ca este o mascarada.Cum sa merg la miting anti Pona dar sa-l ascult pe onofrei si altii de aceisai teapa..............
8.   Dictatorii intre ei trimis de
(14 iun 2015, 08:59:49
*Imaginile de la deschiderea Jocurilor Europene 2015 din Azerbaidjan care surprind la tribună cea mai mare densitate de dictatori întâlnită vreodată pe planetă au făcut înconjurul lumii şi au stârnit, la noi, cel puţin, multă indignare. Domnul ponta a negat ca ar fi fost vreodata acolo."Dupa declaraţia fostului ministru Ioan Rus, potrivit căreia copiii românilor plecaţi să muncească în Europa devin golani, iar nevestele lor devin curve,Daciana nu ma lasa nici sa duc gunoiul singur.Cand e la bruxelles ma suna din cinci in cinci minute sa ma verifice,i-e frica sa nu devin curva."
*Presa rusa l-a criticat in termeni duri pe Putin.I s-a reprosat faptul ca s-a compromis stand langa un urmarit penal.
9.   Sa ne golanim putin trimis de
(14 iun 2015, 09:10:19
*Ce fapte de vitejie a mai facut Ioan Rus inainte de faza cu golanii si curvele.I-a luat apararea lui Ponta in scandalul plagiatului tezei de doctorat.
“De la Aristotel și Platon, toți cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe științe sociale, toți au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace și Platon, pe tehnic de la Newton și Einstein, toată lumea a plagiat”
*A intrat in Top 10 al cunoscutei starlete porno Laura Andresan.”L-am cunoscut pe Ioan Rus. Îi spuneam Ucu”, povestea starleta care a realizat Top 10 bărbaţi ce i-au trecut prin pat. Topul a fost deschis de cântăreţul Liviu Vârciu, iar pe ultimul a fost Adi Mutu.Pe locul 9, s-a situat chiar ministrul de interne de atunci, Ioan Rus. Andreșan povestea că l-a iubit nebunește.
"Ne întâlneam doar la el şi doar în weekend. Prima dată la hotelul Ministerului de Interne, unde era cazat, apoi la o vilă pe care o închiriase. Când ne întâlneam la hotel, venea taxiul şi eram escortată până acasă de maşinile SPP. Întotdeauna m-a distrat asta."Pai chiar asa Ucule,doar locul 9 in top??????
10.   Dictator second hand trimis de
(14 iun 2015, 12:03:40
Ponta a vrut sa intre si el in randul dictatorilor cu staif.S-a bagat in seama langa Putin,Alexandr Lukaşenko, Recep Erdogan si Ilham Aliev.Doar ca pe el nu l-a bagat nimeni in seama. Premierul român a fost singurul dintre personalităţile participante la deschiderea oficială a Jocurilor Europene, care nu a fost invitat la recepţia oficială.De asemenea Ponta nu a fost nici măcar primit într-o întrevedere protocolară cu preşedintele Azerbajdanului, Ilham Alyiev. Toţi oaspeţii internaţionali la nivel de preşedinte sau premier au avut astfel de întâlniri, ca de exemplu premierul bulgar, Boiko Borisov.
11.   Ceva demisie domnu ponta? trimis de
(14 iun 2015, 17:00:40
*Ambasada Americii a transmis trei mesaje in aceasta saptamana.Toate se refera la acelasi lucru.ce spune ultimul:"Vom coopera pentru ca a ne asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi .Legea trebuie să se aplice egal pentru toţi. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare.Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor."
*Victor Ponta a sugerat în cadrul interviului acordat publicaţiei franceze L'Express că este o victimă a procurorilor DNA,că opoziţia s-a servit de procurori în scop politic."Refugiindu-vă în spatele imunităţii, lăsaţi impresia că sunteţi deasupra legii. Totuşi, poporul român cere moralizarea vieţii politice. De altfel, pe această temă v-a şi învins Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din această iarnă", i-a spus reporterul L'Express.
*Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a precizat în emisiunea ”După 20 de ani” că i-a transmis premierului Victor Ponta, dar şi celorlalţi colegi din coaliţia de guvernare, că ”în momentul în care lucrează unii pe furiş la modificarea Codului Penal” în Parlament sau se doreşte ”dărâmarea statului român”, partidul pe care îl conduce va pleca de la putere.
11.1  RE: Ceva demisie domnu ponta? trimis de
(14 iun 2015, 18:02:51
Mey nea raduuu nu realizezi ca ejti penibil. Matali mergi pe tehnica kaghebista , si un pic comunista si anume: calomiaza , calomiaza, pana la urma se prinde ceva. Pe mine ca si cetatean inca liber , matali ma violentezi prin manipulare agresiva si gargara perversa, asa ca las-o mai domol breeee "liberalule". Credeam ca luserii de la piesede se vor sesiza odata si odata in legatura cu hapurile astea agresive pe care noi indecisii trebuie sa le tot primim de la noii securitati, fardate in tot felul de partiduletze si organizatii ecologiste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei