Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exasperare

Drumul Ipoteşti - Suceava, în zona Casei de Oaspeţi, aproape de a fi blocat de locuitorii din zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Situaţie tensionată ieri dimineaţă pe strada Izvoarele Cetăţii, care leagă municipiul Suceava de Ipoteşti prin faţa Casei de Oaspeţi, după ce mai mulţi oameni au stopat preţ de mai bine de o oră lucrările de reparaţii stradale pe care angajaţii firmei SUCT veniseră să le realizeze. Mai exact reparaţiile vizau o porţiune de circa 500 de metri lungime şi 1 metru lăţime, locul unde în 2014 s-a săpat în vederea realizării unei canalizări.

Sucevenii care locuiesc în această zonă spun că totul s-a făcut de mântuială, iar strada a devenit un pericol public nu doar pentru şoferi, care nu de puţin ori şi-au distrus scuturile şi băile de ulei, ci şi pentru pietoni, în special copiii care merg la şcoală şi care nu au nici măcar un trotuar pe unde să circule.

Oamenii sunt de părere că lucrările de canalizare trebuiau efectuate, numai că nu pe mijlocul drumului, ci undeva mai spre şanţ, sub dealul din zonă.

„Au făcut canal în mijlocul asfaltului şi l-au lăsat aşa, o iarnă întreagă, cu şanţuri şi fără semnalizare. După aia l-au umplut şi au venit alţii, iar nişte oameni din zona asta au pus asfalt, dar l-au pus să fie, nu aşa cum trebuie. Acuma din nou, toarnă asfalt şi peste câteva săptămâni o luăm de la capăt”, a spus Viorel Candrean, pastor al Bisericii Baptiste din Ipoteşti.

Sucevenii se plâng de faptul că sunt trataţi cu indiferenţă, iar municipalitatea suceveană nu prea îi bagă în seamă.

„Nu avem nici măcar un acces pietonal, nu avem iluminat public, de aici, din cartierul acesta, toţi copiii fac naveta la şcolile din oraş, dar pe nimeni nu interesează acest aspect”, a spus Nicolae Cotleţ, director al Şcolii Creştine Filadelfia din Suceava.

 

„Alţii fac piste de biciclişti şi aici nu ai pe unde merge pe jos”

Situaţia pentru oamenii care-şi rup maşinile pe strada Izvoarele Cetăţii este destul de ingrată. Cei mai mulţi dintre ei locuiesc în Ipoteşti, iar când reclamă problemele sunt trimişi la Primăria Suceava, dar nici aici nu găsesc prea multe uşi deschise, ci doar explicaţii care nu-i ajută cu nimic.

„Eu şi săptămâna trecută am fost şi am vorbit cu consilierii, cu viceprimarii (din Suceava – n.a.) şi mi-au spus că această canalizare nu e treaba lor, că lucrarea a fost făcută de firma Pfeiffer şi a fost preluată de ACET, subcontractată de nu ştiu care”, a arătat Nicolae Cotleţ.

Chiar dacă ştiu că blocarea drumului nu este o soluţie, nemulţumiţii speră ca mai devreme sau mai târziu cineva să se implice pentru rezolvarea problemelor pe care le semnalează de luni de zile.

„Vrem să ne audă cineva, pentru că ceea ce vor să facă cei de la SUCT va fi o problemă cu care ne vom confrunta şi peste câteva săptămâni: trebuie făcut ceva aici, lărgit drumul, un trotuar în zona şanţului pe unde să meargă copiii, alţii fac piste de biciclişti şi aici nu ai pe unde merge pe jos, nu-i normal”, a opinat Viorel Candrean.

 

Bătaia de joc a lucrărilor de canalizare, o producţie marca Pfeiffer

Situaţia de ieri de pe strada Izvoarele Cetăţii s-a repetat şi la mijlocul lunii aprilie. La acea vreme, Nicolae Cotleţ a fost luat şi dus la poliţie pentru declaraţii pentru că a încercat să oprească operaţiunile de readucere la nivel a lucrărilor efectuate la canalizare. Temerea de atunci a oamenilor care locuiesc în zonă avea să se adeverească în scurt timp, iar asfaltul turnat s-a „înmuiat” şi s-a lăsat pe alocuri chiar şi cu peste 20 de centimetri, transformându-se în adevărate capcane pentru şoferi. Pentru a evita aceste cratere periculoase, şoferii sunt nevoiţi să circule pe contrasens, punându-i în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic, inclusiv pe pietoni.

Ieri, reprezentanţii SUCT au venit din nou în zonă pentru a repara drumul, dar, cum singuri recunosc, munca lor va fi una de Sisif. „Aici nu s-a realizat umplutura corectă şi pământul se lasă. Putem turna şi cinci straturi de asfalt pentru că până la urmă tot aici ajungem”, le-a spus nemulţumiţilor inginerul constructor venit de la SUCT.

Marea problemă este că SUCT realizează doar o serie de lucrări la cererea altei firme, fără a fi titular de proiect. Lucrările la reţeaua de canalizare au fost câştigate de Pfeiffer, care le-a subcontractat către Civ Vas Satu Mare. Cum această firmă nu are staţie de asfalt, pentru lucrările de profil s-a încheiat un alt contract cu SUCT, iar aceştia intervin când sunt solicitaţi.

 

Directorul ACET spune că problema a apărut după distrugere drenurilor de scurgere

Ştefan Groza, directorul SC ACET SA Suceava, a negat că firma pe care o conduce ar fi recepţionat lucrările de pe strada Izvoarele Cetăţii. „Lucrările de canalizare trebuie finalizate în septembrie 2015 şi doar atunci se va realiza o recepţie parţială. Oricum, recepţia privind starea drumului este responsabilitatea Primăriei şi nu a noastră. Până în prezent, canalizarea este în stare de funcţionare, dar vom verifica dacă în urma problemelor din zonă nu a fost afectată”, a arătat Groza.

Directorul ACET a mai spus că din punctul său de vedere toate problemele au apărut ca urmare a construcţiilor ridicate în zona Casei de Oaspeţi, în urma cărora drenurile de scurgere a apelor au fost distruse în mare parte, iar stabilitatea terenului a fost afectată. Ca urmare, problemele la drum s-ar putea să fie abia la început, iar dacă nu se va realiza un studiu serios urmat de lucrări pe măsură este posibil să asistăm şi la alte situaţii neprevăzute şi neplăcute pentru locuitorii din zonă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Ipoteşti - Suceava, în zona Casei de Oaspeţi, aproape de a fi blocat de locuitorii din zonă.
 Vizualizări articol: 6581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Drumul Ipoteşti - Suceava, în zona Casei de Oaspeţi, aproape de a fi blocat de locuitorii din zonă4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impostura- profesiunea nr.1 in Ro. trimis de
( 4 iun 2015, 20:17:07
Sa mai zica lumea ca nu avem oameni valorosi! Felicitari Domn Director, cel care a lasat masina-n drum, ai tras semnalul de atata timp, nu te cunosc, dar iti port respectul toata viata.
2.   Sa blocam strazile pentru cazul rarinca trimis de
( 5 iun 2015, 13:26:56
Dupa 10 ani de jaf, teroare si marlaniea am ajuns noi ca si populatie sa ne fure iar "serviciile absconse", niste ani din viata ? Sa iesim in strada , sa fim ca si grecii, ca oamenii normali si sa nu lasam sa ne incalece tortionarii astia kaghebisti de stil nou. Ma doare la basca ca seful "luserilor" a fost pe la deneia, ca hienele securiste ataca furibund, dar totul are o limita. Securistii de rit nou ne controleaza viata noastra , cea a babuinilor, a maimutelor in curul gol. Daca noi, majoritatea santem in curul gol, de dracul sa ne tot temem cand ni se ofera zilnic demonstratii de forta ? Neo securistii vor ajunge din ce in ce mai bogati din "ciordeala prin santaj" din avutul "smecherilor", iar noi babuinii, adica maimutele in curul gol, o sa fim din ce in cel mai supusi, umiliti si calcati in picioare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte