Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Moarte suspectă

Un pescar care a fugit de bătaie, pe malul unui iaz, a sărit în apă şi a murit înecat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a murit înecat, ieri dimineaţă, în iazul de la limita dintre municipiul Suceava şi satul Plopeni, un fost canal colector transformat în ultimii ani în loc de pescuit pentru amatori.

Moartea lui Doru Ovidiu Bucşă s-a produs în condiţii foarte suspecte, după ce bărbatul a fost implicat într-un scandal cu doi tineri, iar aceştia au venit spre el, pe malul apei, pentru a-i cere socoteală. Martorii oculari, alţi pescari aflaţi în zonă, au relatat că au auzit scandal, iar apoi o persoană a sărit în apă. Din păcate, bărbatul în vârstă de 37 de ani, care se pare că nu ştia să înoate, a murit înecat.

 

Pescar martor la tragedie: „Băiatul urmărit a trecut pe lângă mine şi s-a aruncat direct în apă”

Doru Ovidiu Bucşă avea 37 de ani şi era domiciliat în Siminicea. Cel puţin trei persoane s-au aflat în apropiere de locul tragediei. Unul dintre pescari, Sorin Vornicu, l-a văzut pe bărbatul în vârstă de 37 de ani cum moare în faţa sa.

„El (n.r. - Ovidiu Bucşă) pescuia, a trecut pe lângă mine, a întrebat cum merge treaba şi a plecat mai încolo. Deodată am auzit un strigăt, erau doi băieţi care fugeau după el, îl fugăreau şi strigau <Îţi mai trebuie bani, îţi dăm noi bani...>. Băiatul urmărit a trecut pe lângă mine şi s-a aruncat direct în apă. Cei doi au fugit imediat”, a declarat Sorin Vornicu. Spre ghinionul bărbatului care a murit, nici Sorin Vornicu nu ştia să înoate. Pescarul a încercat să îl ajute, i-a întins un băţ, însă nu l-a putut salva.

 

Cei doi tineri au dat “Bună ziua” şi au fugit

Un alt pescar, Traian Cîrjă, care s-a aflat ceva mai departe, a văzut şi el doi tineri care s-au îndreptat în grabă spre pescar.

“Am văzut venind doi băieţi în grabă, au înconjurat iazul şi au trecut pe lângă mine, dar de unde să ştiu ce aveau de gând? Am auzit o discuţie despre bani, l-au întrebat dacă mai vrea bani, iar el de frică a sărit în apă”, a declarat Traian Cîrjă.   

Un al treilea martor, Viorel Crian, nu a făcut decât să confirme ceea ce au relatat şi ceilalţi pescari.

“Băiatul care a murit pescuia mai la vale, deodată am auzit vorbă şi un zgomot în apă. Cei doi băieţi au trecut apoi grăbiţi pe lângă mine, mi-au dat <Bună ziua> şi au dispărut. Când am ajuns la faţa locului se mai vedea doar capul băiatului, iar apoi s-a dus la fund”, a descris bărbatul scenele de coşmar.

 

Pescarul a fost scos relativ repede din apă, însă nu s-a mai putut face nimic

Alertaţi prin 112, pompierii de la Detaşamentul Suceava au intervenit cu un echipaj de scafandri şi cu o barcă pneumatică. Salvatorii au ajuns repede la faţa locului, la zece minute după apelul la 112, iar după aproximativ jumătate de oră au dat de corpul pescarului dispărut. Paramedicii SMURD au încercat manevre de resuscitare în jur de 45 de minute, însă nu s-a produs nici o minune. Doru Ovidiu Bucşă a fost declarat decedat.

 

Bărbatul care a murit ar fi cerut taxă de pescuit

La faţa locului au ajuns şi poliţişti, care au luat declaraţii de la martori şi au demarat o anchetă.

După câteva ore, anchetatorii au dat şi de cei doi tineri care au fost implicaţi în scandalul care a degenerat atât de tragic. Deocamdată aceştia nu au fost puşi sub acuzare în vreun fel.

După cum a precizat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, din primele cercetări rezultă că la mijloc a fost vorba de un conflict spontan, bărbatul care a murit cerându-i unuia dintre tineri taxă pentru a pescui în zonă. Respectivul a plecat şi apoi a revenit însoţit de un alt tânăr. Astfel s-ar explica şi discuţiile auzite de martori, cu privire la bani.

 

Vinovaţi doar moral pentru moartea unui om?

Varianta că Doru Ovidiu Bucşă a sărit singur în apă şi nu a fost împins este confirmată şi de martorul care s-a aflat cel mai aproape de locul tragediei. Chiar şi aşa, cei doi se pot considera cel puţin vinovaţi moral de această moarte.

Reprezentantul poliţiei a arătat că ancheta din acest caz continuă, pentru a se stabili împrejurările exacte ale morţi bărbatului şi dacă cei doi au comis vreo infracţiune.

Lămuriri suplimentare ar putea fi aduse şi de necropsia pe care o vor efectua astăzi medicii legişti.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pescar care a fugit de bătaie, pe malul unui iaz, a sărit în apă şi a murit înecat.
 Vizualizări articol: 8633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un pescar care a fugit de bătaie, pe malul unui iaz, a sărit în apă şi a murit înecat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte