Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2015 - Anul XX, nr. 115 (5927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Infomatrix”

Scurtmetrajul unui elev rădăuţean, medaliat cu bronz la un concurs internaţional de proiecte informatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Matei Clipa, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, a fost medaliat cu bronz la faza internaţională a Concursului internaţional de proiecte informatice „Infomatrix”, competiţie ce a reunit peste 600 de participanţi din 51 de ţări. Matei a fost premiat la secţiunea Short Movie, scurtmetrajul realizat de el - "Time thief" - putând fi vizionat pe www.monitorultv.ro. „Time thief” sau „Hoţul de timp” trage un semnal de alarmă asupra dependenţei de gadgeturi şi de internet, fără să omită şi o parte dintre aspectele pozitive ale acestora – socializarea şi accesul la informaţii. Tânărul a fost coordonat de profesoara de informatică Gabriela Coajă.

„Matei a lucrat aproape două luni de zile la acest film. Ideea este inspirată chiar din viaţa lui, Matei petrecând foarte mult timp pe internet. Scurtmetrajul îndeamnă să părăsim viaţa virtuală şi să interacţionăm mai mult cu cei de lângă noi”, a precizat prof. Gabriela Coajă. La faza naţională a competiţiei, din cele 93 de proiecte înscrise iniţial, scurtmetrajul rădăuţeanului a fost recompensat cu aur.

Concursul „Infomatrix 2015”, faza internaţională, a fost organizat la Bucureşti, în perioada 14-18 mai, de FundaţiaLumina Instituţii de Învăţământ. Pe podium, după numărul de medalii, au urcat România, Mexic şi Turcia, iar pe locurile patru şi cinci s-au clasat Ecuador şi Olanda.
„Infomatrix” este o competiţie internaţională organizată anual în România, începând cu 2003, de Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ, fiind iniţiată pentru a permite celor mai buni elevi şi studenţi din domeniul IT să se cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.

Obiectivul concursului este să-i încurajeze pe tineri să-și folosească imaginația, pasiunea și creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scurtmetrajul unui elev rădăuţean, medaliat cu bronz la un concurs internaţional de proiecte informatice.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Scurtmetrajul unui elev rădăuţean, medaliat cu bronz la un concurs internaţional de proiecte informatice4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine cu dovlecei și verdeață Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa... Citeşte