Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2015 - Anul XX, nr. 110 (5922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumire

Salariaţii Primăriei Rădăuţi reclamă că au fost uitaţi în totalitate de autorităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Angajaţii Primăriei Rădăuţi reclamă faptul că au fost uitaţi complet de autorităţile centrale şi în special de Guvern. În cursul zilei de ieri, la Primăria Rădăuţi a avut loc o întâlnire a salariaţilor acestei instituţii în cadrul căreia aceştia ar fi trebuit să ia o decizie cu privire la ceea ce vor face în perioada următoare, în condiţiile în care în lipsa unui ordonator principal de credite ei nu şi-au primit salariile pe care trebuiau să le încaseze la începutul acestei luni. În cele din urmă însă, întâlnirea, la care a participat şi prefectul Constantin Harasim, s-a încheiat cu un fel de protest spontan, salariaţii scandând în mai multe rânduri „Vrem salarii!”. Rămaşi fără primar, viceprimar, Consiliu Local şi secretar al municipiului, salariaţii Primăriei Rădăuţi au acuzat în principal faptul că au fost uitaţi de autorităţi, dar şi faptul că au avut loc deja trei şedinţe ale Guvernului României fără ca acesta să ia o decizie pentru deblocarea situaţiei de la Rădăuţi.

 

Prefectul nu mai vrea să participe la „acţiuni de voie bună” până nu se rezolvă problema de la Rădăuţi

La întâlnirea de la Primăria Rădăuţi a participat şi prefectul Constantin Harasim, acesta anunţându-i pe salariaţi că în cursul zilei de ieri a trimis o adresă oficială către premierul României, Victor Ponta, în care îi prezintă acestuia situaţia exactă din acest municipiu, precum şi soluţii pentru deblocarea situaţiei de la primărie.

„Am trimis o adresă către premierul Victor Ponta prin care i-am adus la cunoştinţă situaţia existentă în municipiul Rădăuţi, cu speranţa şi rugămintea de a ne sprijini în deblocarea acestei situaţii şi pentru a evita paralizarea activităţii autorităţii administraţiei publice locale Rădăuţi”, a spus prefectul judeţului Suceava. El a adăugat că în baza prevederilor legale în vigoare, personal nu poate să ia nici o decizie pentru deblocarea problemelor de la Rădăuţi, având în vedere că nu există cadru legal, fiind necesare modificări ale legislaţiei. Pe de altă parte, prefectul le-a spus angajaţilor Primăriei Rădăuţi că de acum şi până la rezolvarea problemelor acestui municipiu nu va mai participa la nici o „acţiune de voie bună sau alte evenimente festive”. Constantin Harasim a spus că face acest lucru în semn de solidaritate cu salariaţii primăriei, el adăugând că un prim exemplu este refuzul de a participa la evenimentul Hora Bucovinei, care va avea loc duminica aceasta în oraşul Frasin.

„Nu voi participa la evenimente festive pe considerente că vreau să rezolv problema din Rădăuţi”, a spus Harasim. De precizat că în ciuda asigurărilor date de prefect cu privire la demersurile făcute la nivelul Guvernului, mulţi dintre anagajaţi au început să strige vehement că îşi vor salariile ce li se cuvin, în timp ce alţii i-au solicitat reprezentantului Guvernului în teritoriu să le explice de ce nu i-a prelungit mandatul fostului secretar al municipiului, dar şi să spună dacă este mulţumit de cum arată oraşul. „Normal că mă declar nemulţumit de cum arată oraşul. Eu m-am exprimat din punct de vedere legal”, a spus prefectul.

 

Purtătorul de cuvânt al primăriei: „Problema este cu atât mai gravă cu cât planează o stare de incertitudine”

Tot ieri, purtătorul de cuvânt al primăriei, Ioana Delia Rusu, ne-a declarat că problema de la Primăria Rădăuţi, dar şi din întreg municipiul, este cu atât mai gravă cu cât planează o stare de incertitudine cu privire la găsirea unor situaţii pentru deblocarea situaţiei.

„Guvernul nu oferă nici o soluţie pentru această situaţie. Şi cu cât trece timpul lucrurile se agravează, angajaţii primăriei lucrează cu publicul, primesc reproşurile din partea cetăţenilor nemulţumiţi de starea drumurilor, de faptul că nu funcţionează semafoarele sau că nu pot obţine certificate de urbanism sau autorizaţii de construcţie. Sunt foarte multe probleme, care cu trecerea timpului devin tot mai profunde şi se pune tot mai multă presiune pe angajaţi, de la care nu are cum să vină o soluţie în acest moment. Ceea ce e deranjant e faptul că Executivul nu ia nici o hotărâre şi nu transmite nici un mesaj”, a spus Ioana Delia Rusu.

Ea a amintit că salariaţii Primăriei şi şefii de servicii au făcut toate demersurile care le-au stat în putinţă pentru a informa autorităţile despre problemele de la Rădăuţi. În acelaşi timp, şefa Serviciului financiar contabil din Primăria Rădăuţi, Camelia Romencu, a atras atenţia că problemele din Primăria Rădăuţi pot să devină din ce în ce mai grave, având în vedere că la finalul acestei luni vor trebui plătiţi furnizorii pe care îi are această instituţie, iar acest lucru nu este posibil fără un ordonator principal de credite. „Orice decontare care înseamnă chiar şi un leu nu se poate face. Absolut nimic”, a subliniat Camelia Romencu. Reamintim că aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei Rădăuţi nu şi-au luat salariile în cursul zilei de luni, iar şansele care acest lucru să se întâmple în perioada imediat următoare sunt aproape de zero. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii Primăriei Rădăuţi reclamă că au fost uitaţi în totalitate de autorităţi.
 Vizualizări articol: 3939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii Primăriei Rădăuţi reclamă că au fost uitaţi în totalitate de autorităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Functia publica- zero barat!!! trimis de
(15 mai 2015, 11:17:02
Se astepta cineva ca guvernul sa aiba grija cuiva, fie el oras, fie functionari publici ori contractuali...???? Dupa ce echipa PSD..a nimicit orasul, aducandu-l intr-o situatie...unica in lume, ( asta la nivel local), uite ca si ce-i de la nivel...central...tot asta fac.. Oare acesti dementi...locali....demolatori si distrugatori de sistem, vor mai avea curajul sa dea ochii cu alegatorii...sa le mai si ceara votul...? De-l vor primi....atunci radautenii, cu tot respectul cuvenit...isi merita soarta, cu varf si indesat...! Alungati criptocomunistii locali si aveti incredere in tineri, nu conteaza coloratura politica...Succes...!
2.   Totusi cine e vinovat ! trimis de
(15 mai 2015, 12:07:57
Situatia de la Radauti nu s-a produs asa din senin , cineva se face vinovat , si ar trebui spus clar cine este acel personaj sau mai multi, pentru ca Radauteni sa stie clar acest lucru . Deja au inceput sa se inflameze si cetateni din oras nu numai salariati . Daca ar fi o posibilitate de ai pedepsi pe cei vinovati de acest dezastru , cred ca majoritatea Radautenilor ar fi deacord sa-i pedepseasca. De aceia trebuie sa se stie clar care sunt cei vinovati , ca la alegerile viitoare sa se tina cont de ei .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu bulion a Sorinei Ai trebuință de:pentru foi: 800 g faina, 300 ml ulei, 300 ml suc de rosii, 300 g zahar praf, un plic praf de copt.pentru crema: o jumatate litru lapte, 60 g faina, 200 g zahar pudra, doua linguri zeama de lamaie, 250 g unt.apoi o jumatate de borcan... Citeşte