Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campania Globală pentru Educaţie

Peste o mie de elevi de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” au participat ieri la diverse acţiuni educative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o mie de elevi de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava au participat joi, 7 mai, la diverse acţiuni educative prilejuite de Campania Globală pentru Educaţie. Campania din acest an are ca temă de interes accesul la o educație de calitate pentru copii, sub sloganul „Votăm pentru Educaţie!”. Elevii din cea mai mare şcoală gimnazială din judeţ şi-au dat întâlnire în curtea şcolii, la ora 12.00, alături de 50 de cadre didactice şi peste 150 de părinţi, pentru a-şi exprima opinia în legătură cu importanţa educaţiei pentru ei şi pentru generaţiile viitoare.

Iniţiativa elevilor a avut menirea de a transmite un mesaj de susţinere pentru copiii care nu au acces la educaţie. Acţiunea face parte din Campania pentru Educaţie Globală, eveniment anual care se desfășoară în mai multe țări ale lumii, coordonat, în România, de Organizaţia Salvaţi Copiii. La activitatea de joi s-au alăturat şi consilierul local Geniloni Sfeclă şi Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii – Filiala Suceava.

 

HartaRomâniei, cu mesajul “Da, pentru educaţie!”, pe terenul de sport

Elevii din cadrul Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, coordonaţi de profesoarele Maria Bestiuc-Afanasov şi Anna Ştefură, au transformat, joi, pentru câteva minute, terenul de sport al şcolii într-o hartă a României, cu mesajul ”Da, pentru educaţie!”. Festivitatea a debutat cu alocuţiunea directorului unităţii, profesorul Constantin Sîrghi, care a evidenţiat importanţa educaţiei primite în familie, dar şi a celei dobândite în instituţiile de învăţământ, acesta adresându-se elevilor cu îndemnul ,,faceţi dovada că sunteţi privilegiaţi de ceea ce însemnă înţelegerea de către părinţi, de către voi, de către cadrele didactice, a rolului pentru care îl are şcoala în ceea ce înseamnă educaţia voastră”.

Prezent la eveniment, directorul adjunct al şcolii, profesorul Dumitru Moraru, le-a mulţumit părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice pentru că s-au implicat în această campanie, cu scopul de a lansa un mesaj hotărât pentru acces la educaţie. „Aşa cum scrie şi pe trenul de sport, să spunem <Da, pentru educaţie!>pentru cei 10% dintre copiii României care au acces limitat sau nu au acces la educaţie”, a declarat profesorul Dumitru Moraru.

Eleva Miruna Ungurenaşu, din clasa a VIII-a, le-a transmis elevilor şi părinţilor un mesaj despre importanţa educaţiei, aşa cum este ea văzută prin ochi de copil, fiind răsplătită cu aplauze de colegii ei.

 

“Sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea educaţiei”

La final, elevii au format un lanţ uman care a înconjurat clădirea unităţii de învăţământ, ca simbol al puterii unităţii pentru educaţie. Elevii şi dascălii şcolii au demarat, în perioada 4-8 mai, activităţi tematice - prezentări PowerPoint, confecţionare de figurine 3D cu mesaje pentru factorii de decizie în vederea asigurării accesului la educaţie pentru toţi copiii, sceneta ,,O zi la grădina zoologică”, dezbateri, o prezentare de postere şi mesajul de pe terenul de sport ,,Da, pentru educaţie!”. După cum ne-au spus organizatorii evenimentului, „aceste activităţi au în vedere sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea educaţiei, pentru elevi, pentru părinţi, într-un cuvânt, pentru o societate care are nevoie de oameni bine pregătiţi pentru viitor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de elevi de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” au participat ieri la diverse acţiuni educative.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o mie de elevi de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” au participat ieri la diverse acţiuni educative5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei