Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2015 - Anul XX, nr. 96 (5908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Curăţenia de primăvară

Mobilizare de forţe pentru a le reda sucevenilor dornici să iasă în natură parcul Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai mare spaţiu verde al Sucevei – parcul Şipote, situat la doar câţiva paşi de kilometrul zero al municipiului reşedinţă de judeţ, este de aproape o săptămână în centrul unei ample campanii de toaletare. Scopul final este cel de a le reda sucevenilor unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţ, care era pe vremuri locul preferat de ieşire în natură, atât al celor mici, cât şi al celor mari.

Pentru că, legal, acest parc figurează ca pădure, fiind în administrarea Romsilva, acolo nu se pot face nici un fel de investiţii de punere în valoare, deşi există numeroase intenţii în acest sens.

„Parcul Şipote se află în punctul zero al municipiului Suceava şi, chiar dacă este în administrarea celor de la Romsilva, fiind parte a ocolului Silvic Pătrăuţi, este parte a municipiului Suceava şi vrem să arate bine, iar sucevenii să aibă unde merge să se relaxeze, în mijlocul naturii”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, sub coordonarea căruia se desfăşoară acţiunea, la care au pus „umărul” Ocolul Silvic Pătrăuţi, Direcţia Domeniului Public şi Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Suceava, dar şi firmele de salubrizare Florconstruct şi Diasil Service.

Pe lângă curăţarea mormanelor de gunoaie acumulate acolo peste iarnă, foarte mult accent s-a pus pe toaletarea spaţiilor verzi, fiind îndepărtate toate crengile uscate, lăstărişurile şi boscheţii, astfel încât să se creeze spaţii largi, deschise, luminoase, aşa cum trebuie să arate un parc îngrijit.

În urma acestor acţiuni au rezultat mormane imense de crengi şi alte resturi vegetale, pentru îndepărtarea cărora a fost nevoie de o mobilizare serioasă de forţă de muncă – atât oameni, cât şi utilaje, fiind necesare peste 50 de transporturi cu autospeciale.

“Parcul Şipote este un loc minunat, unul dintre cele mai frumoase locuri ale Sucevei şi ar fi nevoie de mobilizare din partea mai multora, pentru că se pot face lucruri extraordinare aici, pentru beneficiul tuturor sucevenilor. Aici e cea mai bună locaţie pentru mişcare şi relaxare”, a spus Vasile Florea, directorul Florconstruct, care, împreună cu Anton Curelariu, managerul Diasil, a contribuit, pe cheltuiala proprie, atât cu oameni, cât şi cu utilaje la ampla acţiune de punere în valoare a parcului cu statut de pădure.

 

Bănci noi, coşuri de gunoi şi iluminat public

Acţiunile de curăţenie au fost completate cu măsuri de punere în valoare a acestui spaţiu verde de o valoare imensă pentru un oraş plin de betoane.

„S-au montat bănci, coşuri de gunoi – atât de către primărie, cât şi de cei de la ocolul silvic, se lucrează la iluminatul public, se înlocuiesc cablurile defecte şi abajururile sparte – distruse în urma unor acte de vandalism, iar în urma unei adrese transmise Jandarmeriei, vor fi mai multe echipaje care vor patrula pe aici, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, pentru ca sucevenii să se simtă în siguranţă şi să prevenim pe cât posibil alte distrugeri”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Acesta a invitat toţi sucevenii să vină să se recreeze în această zonă, dar să păstreze curăţenia, ordinea şi disciplina.

„La 2-3 zile vom avea echipe care vor curăţa coşurile de gunoi şi sperăm ca sucevenii să se bucure cât mai mult timp de acest spaţiu verde din mijlocul oraşului”, a mai spus viceprimarul Sucevei.

Preocuparea unora de a respecta munca altora a fost vizibilă chiar din aceste zile, când trunchiurile copacilor tăiaţi pentru toaletarea parcului au fost împinşi în pârâul care traversează parcul Şipote, îngreunând mult munca de curăţare a canalului colector al acestuia, dar şi operaţiunile de strângere a deşeurilor vegetale rezultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare de forţe pentru a le reda sucevenilor dornici să iasă în natură parcul Şipote.
 Vizualizări articol: 3254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Mobilizare de forţe pentru a le reda sucevenilor dornici să iasă în natură parcul Şipote4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos trimis de
(28 apr 2015, 11:34:40
Foarte frumos sa se puna si 3-4 camere de filmat (dar care sa fie functionale nu ca celelalte din oras care sunt degeaba si prind praf ) pentru protectia cetateanului si pentru identificarea vandalilor si hotilor de prin zona . Mult noroc in acest proiect frumos , sper ca urmeaza cinematofraful mai este o luna de zile.
2.   Bravo trimis de
(28 apr 2015, 13:18:54
Bravo celor care au participat la ceea ce inseamna pentru mine normalitate.Daca stiam dadeam si eu o mana de ajutor. Asa da domnule viceprimar. Arata oribil parcul ,plin de mizerie facuta de tineri care beau si se drogheaza probabil in parc .Trec des prin parc si vad grupuri de tineri nu chiar civilizati .jandarmeria trebuie sa fie in zona ,curatenia tine de noi toti .
3.   Jurnalism ieftin + reclama mascata trimis de
(28 apr 2015, 14:41:03
Parcul Sipote merita intradevar sa devina o oaza de liniste, curatenie si un adevarat spatiu de recreere. Din pacate nu e nimic din toate astea. De ce? Fiindca tocmai Harso? asta trebuia sa faca ceva pe vremea cand era vice PDL, acuma e evident pt oricine ca e doar campanie electorala daca se baga in seama.
Bai PDL-istule, actualmente PNL-ist, adica traseist politic, ca ai fost si pe la PD, nu mai p_rostesti pe nimeni. La fel de bine puteai sa faci chestia asta anul trecut, dar deh, nu urmau nici alegeri, nu erai nici vice ca sa iti faci reclama, etc.
Pe cand un nou botez sa mai faci MILIARDU' ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei