Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2015 - Anul XX, nr. 96 (5908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cel mai probabil

Fetiţa în vârstă de 3 ani internată la spital cu echimoze în urma unei agresiuni va ajunge în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fetiţa în vârstă de 3 ani care a ajuns vinerea trecută la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava cu urme de violenţă pe corp va ajunge cel mai probabil în grija statului. Cel puţin asta este concluzia la care au ajuns reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava după o anchetă preliminară din care reiese şi faptul că mama fetiţei riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.

Fetiţa a ajuns la spital însoţită de Viorica Bergheaua, din comuna Ciprian Porumbescu, bunica minorei din partea tatălui, deşi, conform datelor furnizate de Protecţia Copilului, tatăl nu şi-a recunoscut copilul. Bunica paternă luase fata în îngrijire de la mama micuţei, care i-a adus-o şi i-a spus să aibă grijă de copilă, întrucât ea pleacă în străinătate.

 

Fetiţa era plină de vânătăi, arsă în palmă, muşcată de picior

De pe patul de spital, Viorica Bergheaua ne-a povestit ieri că şi-ar fi dorit să o ia pe fetiţă şi să o crească imediat după ce mama ei a născut-o, dar aceasta nu a fost de acord. „A zis că o dă la Protecţia Copilului. Acolo au ţinut-o de la două săptămâni până la doi ani şi vreo opt luni, cam aşa. După, cred că a cerut-o mama de la Protecţie. Eu nu ştiu asta. A ţinut-o trei săptămâni la ea, după ce i-au dat-o acasă, şi după m-a sunat pe mine să i-o ţin. Eu i-am spus: <Elena, nu-mi dai mie fata să ţi-o ţin de tot? Tu şi aşa eşti singură. Faţă de tine, eu am casa mea, nu cer de la nimeni nimic. Dacă taică-su se însoară, eu nu-i dau fata. O cresc eu>. Mi-a spus că nu mi-o dă. După un timp, s-a gândit ea singură, m-a sunat şi mi-a spus că dacă vreau să o iau, mi-o dă”. Joia trecută, bunica paternă s-a întâlnit cu mama fetiţei în Suceava, unde au făcut şi o procură prin care bunica poate să ridice alocaţia fetiţei pe perioada cât ea este plecată peste hotare. Femeia ne-a mai povestit că fetiţa „avea vânătăi pe faţă, era arsă pe mânuţă, în palmă, muşcată de picior. Maică-sa stătea în casă cu mai mulţi copii ai unei mătuşi şi a spus că s-au lovit. Ea a spus că nu ştie de vânătăi. S-o fi jucat cu copiii, a spus ea”.

 

Ancheta continuă

Cazul de agresiune a ajuns la urechile Poliţiei comunale Şcheia, care a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de „rele tratamente aplicate minorului”. Ancheta o vizează pe nimeni alta decât pe mama fetiţei în vârstă de 3 ani. Cazul nu este unul nou pentru Protecţia Copilului Suceava. Fata în vârstă de 3 ani, adusă pe lume de Elena Bacău, acum în vârstă de 22 de ani, din Şcheia, a fost dată în plasament, în perioada martie 2013 – octombrie 2014. Anul trecut a fost preluată de mama sa, la cererea acesteia, care a ţinut-o o scurtă perioadă, după care a încredinţat-o pentru creştere şi îngrijire Vioricăi Bergheaua, bunica copilei din partea tatălui. În luna martie a acestui an, mama a luat-o din nou la ea pe micuţă, spunând că are posibilitatea să aibă grijă de ea, la domiciliul la care stătea, în comuna Şcheia, împreună cu bunica din partea mamei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că fetiţa în vârstă de 3 ani a fost internată pentru „infecţie de căi aeriene superioare şi stare febrilă. La examinare s-a constatat că prezintă şi multiple leziuni tegumentare, echimoze, ridicându-se şi suspiciunea unei eventuale agresiuni  în cadrul familial. În acest moment este internată în Secţia Pediatrie, pentru pneumonie interstiţială şi amigdalită acută, plus acele echimoze”. Nicoleta Daneliuc, purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, ne-a spus că înainte de sărbătorile pascale „Fundaţia HHC România a ajutat-o pe mama fetiţei şi pe bunică, în casa căreia stătea, în Şcheia, cu alimente, haine, produse de curăţenie. Fetiţa în vârstă de 3 ani era bine, nu erau conflicte între mamă şi fiică. Nu erau semne că minora ar putea fi în situaţie de risc”. Tânăra Elena Bacău s-a răzgândit însă din nou şi i-a încredinţat-o pe micuţă bunicii din Ciprian Porumbescu. Aceasta din urmă a acceptat să o preia pe fată şi a declarat ulterior că tânăra i-a spus că pleacă în străinătate şi de aceea nu mai poate avea grijă de fiica ei. Nicoleta Daneliuc a completat că fetiţa va rămâne internată până la sfârşitul acestei săptămâni. „În acest timp, vom continua verificările. Am cerut o anchetă socială de la Primăria Şcheia, ţinem legătura şi cu Poliţia şi vom lua măsura care va fi cea mai bună pentru minoră”, a concluzionat purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa în vârstă de 3 ani internată la spital cu echimoze în urma unei agresiuni va ajunge în grija statului.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetiţa în vârstă de 3 ani internată la spital cu echimoze în urma unei agresiuni va ajunge în grija statului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei