Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2015 - Anul XX, nr. 85 (5897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În libertate

Cum au reuşit nişte sălbatici care au distrus un bar şi au împărţit pumni şi picioare să scape de cătuşe după 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi indivizi care distrug pur şi simplu un bar din satul Măriţei, comuna Dărmăneşti, şi iau la bătaie pe oricine le iese în cale, lovind cu sălbăticie un tânăr care zace prăbuşit la podea, dar şi alte trei victime, au stat cu cătuşe doar 24 de ore, după care au plecat cu mâinile în buzunar din arestul poliţiei.

Scenele violente din barul respectiv au fost surprinse de camerele de luat vederi ale localului, iar orice om sănătos la cap se înfioară când priveşte acele imagini în care agresorii distrug totul în cale.

Violenţele s-au petrecut în noaptea de duminică spre luni (12/13 aprilie), trei suspecţi au fost reţinuţi câteva ore mai târziu pentru 24 de ore, însă ieri, după expirarea ordonanţei de reţinere, celulele au rămas goale, toţi cei trei putând să se întoarcă din nou la domiciliile lor.

 

“Trebuie să se facă ceva cu aceşti derbedei”

Între prima şi a doua zi de Paşte, la un bar din Măriţei, aproape de miezul nopţii, mai mulţi indivizi puşi pe scandal i-au luat la bătaie pe toţi cei care se aflau în local şi care nu au reuşit să fugă ori se baricadeze prin alte încăperi, inclusiv pe patron.

Cel mai probabil, mobilul agresiunii a fost răzbunarea pe patronul barului, un anume Vasile Lupitrec, iar presupusa răzbunare vine după ce Judecătoria Suceava a dat zilele trecute verdictul într-un dosar în care tot respectivul a fost bătut prin 2010 de mai mulţi indivizi, o parte dintre aceştia din urmă fiind condamnaţi recent la închisoare.

 „Soţul meu a fost bătut de această gaşcă în urmă cu cinci ani de zile, de atunci s-au judecat şi acum, pe 10 aprilie a.c., s-a pronunţat hotărârea”, povestea la scurt timp după atac Elena Lupitrec, soţia lui Vasile Lupitrec.

Tânăra era încă în stare de şoc: “A fost ceva de groază. Toţi s-au baricadat sus, acolo, în separeu... Mi-este frică să stau acasă. Cu copii... poate vin acasă peste noi, nu se poate aşa ceva , trebuie să se facă ceva cu aceşti derbedei”.

 

“Îi arătau soţului meu că îi vor tăia gâtul şi că mai bine îl omoară”

Vinerea trecută, magistraţii Judecătoriei Suceava au decis condamnarea mai multor tineri în dosarul bătăii de acum cinci ani.

O parte dintre inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, însă o altă parte a fost condamnată la închisoare cu executare, printre care şi numiţii Cătălin Marian Cozubaş (24 de ani), Ioan Cuşnir (27 de ani) şi Gheorghe Bogdan Daniliuc (24 de ani), din Dărmăneşti, care trebuie să stea doi ani şi jumătate după gratii.

Deşi sentinţa nu era una definitivă, putând fi atacată cu apel la instanţa superioară, unii dintre inculpaţi se pare că nu au suportat ideea că vor ajunge după gratii şi au decis să se răzbune. Cum altfel decât repetând scenariul de acum cinci ani.

„Unul dintre ei a ţipat în gura mare că dacă tot merge la puşcărie, măcar să aibă pentru ce. Îi arătau soţului meu că îi vor tăia gâtul şi că mai bine îl omoară”, mai povesteşte soţia patronului localului în care au descins agresorii.

„Agresorii  au lovit mai multe persoane şi au provocat distrugeri în bar, după care au ieşit în DJ 209, unde au provocat distrugeri unor maşini parcate în apropiere”, anunţau luni reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, într-un prim comunicat remis mass-media, în care arătau că a fost vorba de un grup de cinci indivizi. Pe lista suspecţilor,  pe lângă cei trei enumeraţi anterior – Daniliuc, Cuşnir şi Cozubaş, sunt şi alţi doi tineri din Dărmăneşti, Vasile Bejinaru (23 de ani) şi Andrei Robciuc (26 de ani).

 

Imagini cu scene de o violenţă extremă surprinse de camerele de supraveghere video

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere video montate la barul cu pricina arată scene de o violenţă extremă, cu indivizi care distrug tot ce le iese în cale, aruncând cu scaune, cu mese, cu o poartă metalică.

La un moment dat, un bărbat se prăbuşeşte la pământ după ce este lovit de unul dintre atacatori. Imaginile ce urmează sunt de-a dreptul înfiorătoare. Unul dintre agresori începe să lovească victima aflată la pământ şi îi cară picioare peste faţă, fiind urmat imediat de un alt agresor care procedează fix la fel.

Victima nu mai are nici o reacţie, semn că şi-a pierdut cunoştinţa, însă agresorii continuă să o lovească, unul dintre ei scoţându-şi papucul şi lovindu-l peste faţă pe bărbatul care nici nu mai mişca.

În urma agresiunii, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, se mai arată în comunicatul poliţiei judeţene.

 

Trei tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore 

Ieri, poliţiştii au trimis un nou comunicat de presă în care însă numărul scandalagiilor s-a redus de la cinci la trei. Astfel, potrivit poliţiştilor, doar trei tineri au provocat scandalul de la începutul acestei săptămâni: Gheorghe Daniliuc, Vasile Bejinaru şi Andrei George Robciuc, cei trei fiind reţinuţi preventiv pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Suspecţii ar fi provocat distrugeri şi la trei autoturisme parcate în apropiere, unul dintre acestea fiind al patronului barului.

„Valoarea reclamată a prejudiciului este de 20.000 de lei”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Suceava.

 

Celulele au rămas goale

Marţi după-amiază, cei trei indivizi reţinuţi au fost duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Cu glugile trase pe cap, suspecţii au fost scoşi din duba de la Arest şi duşi în faţa unui procuror. Nu au dat nici un fel de declaraţie, iar după aproximativ o oră s-a aflat decizia. După expirarea celor 24 de ore ale reţinerii, toţi cei trei se pot întoarce bine mersi la casele lor.

Procurorul a luat faţă de aceştia măsura controlului judiciar, măsură prin care li s-au impus mai multe obligaţii.

Reprezentanţii Parchetului şi Poliţiei au explicat că faptele pentru care sunt acuzaţi respectivii nu îndeplinesc condiţiile cerute pentru luarea măsurii arestului preventiv, şi anume că nici una dintre infracţiunile reţinute nu este pedepsită cu peste 5 ani de închisoare. În consecinţă, cum nimeni nu a murit, nu a rămas infirm ori ciunţit pe viaţă, legiuitorul le deschide larg uşa la celule unor astfel de indivizi.

Surse judiciare ne-au mărturisit că ancheta continuă, pentru a se stabili şi implicarea unor alte persoane în scandalul de la începutul acestei săptămâni, din barul din Măriţei.

 

„Poliţia a venit după 25 de minute. Au fost patru apeluri la 112”

Doi dintre tinerii care se aflau în local în acea noapte povestesc că au fost momente de groază şi că agresorii erau determinaţi să distrugă şi să verse sânge.

„Erau porniţi, aveau instincte criminale... dacă Doamne fereşte prindeau pe cineva, puteau să nenorocească... erau şi fete înăuntru”, povestea Alexandru Maruneac.

Un alt tânăr, Vasile Arganisciuc, dădea vina şi pe lipsa de operativitate a poliţiei, care a ajuns foarte târziu la eveniment.

„Poliţia a venit destul de greu... A durat vreo 25 de minute, s-a sunat de vreo patru ori la 112 şi au trimis un singur echipaj de doi agenţi”, spune tânărul.

La Poliţie, reprezentanţii instituţiei spun că timpul de răspuns la apelul 112 nu ar fi fost 25 de minute, ci vreo 14 minute, şi dau de înţeles că numărul mic de poliţişti la un judeţ atât de întins şi lipsa resurselor materiale duc la situaţii de acest gen.

Din informaţiile pe care le deţinem, poliţiştii au ajuns atât de târziu pentru că lucrătorii din acea noapte au fost trimişi în zona discotecii de la Todireşti, să asigure ordinea şi liniştea publică.

 

„Țin minte doar că a venit ambulanţa şi m-a luat”

În cursul zilei de ieri, am reuşit să vorbim cu doi dintre tinerii bătuţi zilele trecute. Unul dintre ei este chiar cel care apare în acele imagini de groază, întins pe podea, inert, în timp ce agresorii îl lovesc cu sălbăticie în cap şi în faţă.

“Au început să-i ia la bătaie pe toţi, la întâmplare. Eu coboram de sus, din bar. Mergeam spre baie şi m-am împiedicat... şi au început să dea, cu pumnii, cu picioarele, au aruncat cu o bancă, cu o bicicletă, cu sticle, o scrumieră, o poartă din fier… mi-am pierdut cunoştinţa. Mi-amintesc apoi doar când a venit ambulanţa… nu am mai ştiut ce-i cu mine”, povestea tânărul respectiv.

Și fratele său a fost bătut în aceeaşi noapte. El mărturiseşte că agresorii au venit cu o dubă de culoare albă, iar pe doi dintre ei i-a văzut cu pari în mână: “Se transformau. Urlau: Vă omorâm pe toţi!”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum au reuşit nişte sălbatici care au distrus un bar şi au împărţit pumni şi picioare să scape de cătuşe după 24 de ore.
 Vizualizări articol: 5972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cum au reuşit nişte sălbatici care au distrus un bar şi au împărţit pumni şi picioare să scape de cătuşe după 24 de ore5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(15 apr 2015, 11:25:53
stim cu toti ca justitia e chioara surda si muta..sa vedem MCV-ul urmator ce o sa zica
2.   Re trimis de
(15 apr 2015, 16:48:00
Astept sa faca recurs , cu siguranta vor primii 5 ani , si e putin pentru aceste animale ca oameni nu pot fi numiti. La Gherla cu ei , acolo unde parnaiasii le vor sparge rozeta , lectie de viata , asta merita daca nu sunt oameni
2.1  RE: Re trimis de
(16 apr 2015, 10:55:02
Deja s-au facut rezervarile la Gherla pt baieti iar cei ce acolo ii asteapta cu drag cu "aparatul" sa le sparga rozeta
3.   INTREBARI INTREBATOARE trimis de
(15 apr 2015, 18:28:07
DESPRE BATALIA DE LA COLACU DIN ,,CARTIERUL DECEBAL POPOVICI'' CAND SE VA SCRIE UN ,,LETOPISET JURNALISTIC''???
SE AUDE CA S-AU FOLOSIT ARME ALBE,MAI PUTIN ARCURI,SULITE SI APA CLOCOTITA,IN REST ARSENALUL A FOST DESTUL DE CONSISTENT,S-AR FI COMANDAT SI 2 BASCULE CU PIETRE DE CARIERA,DAR SOFERII AU FOST LIBERI,IAR COMANDA NU A FOST ONORATA.
CINE SI DE CE A TRECUT SUB TACERE EVENIMENTUL???PRINTRE BELIGERANTI AU FOST CUMVA SI PROGENITURI AI UNOR GRANGURI CU STAIF IMPRUMUTAT???
O FI AVAND LEGATURA CU ACCIDENTUL???
3.1  RE: INTREBARI INTREBATOARE trimis de
(15 apr 2015, 19:09:40
Unde-i asta? Colacu? langa Fd Moldovei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei