Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2015 - Anul XX, nr. 78 (5890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenţie poliţie

Crescători de vaci nemulţumiţi că nu-şi primeau banii pe lapte au blocat maşina de colectare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câţiva crescători de bovine din Berchişeşti, nemulţumiţi că firma care le colectează laptele de vacă avea datorii importante faţă de ei, au blocat autoutilitara de transport lapte a societăţii, cerând ca administratorul să vină la faţa locului şi să clarifice situaţia financiară. S-a întâmplat joi, în jurul orei 9.45, iar şoferul a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiei. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Berchişeşti, care au reuşit să calmeze spiritele.

 

Crescători de vaci la capătul răbdării

Oamenii care au oprit maşina de lapte a societăţii Lact Alpina SRL Vadu Moldovei s-au declarat exasperaţi de situaţie. 

Unul dintre ei, Ionuţ Jitar, proprietar de fermă, a declarat: “Trebuie să-mi plătească 15 tone de lapte, în sumă de 155 de milioane de lei vechi. Sunt banii pe două luni de zile, ianuarie şi februarie. Patronul mă tot duce cu vorba, îmi zice să aştept. Între timp am semnat un contract cu alt colector şi cred că şi de asta nu vrea să îmi dea banii, iar asta mă deranjează, e munca noastră...”

Un alt crescător de vaci din Berchişeşti, Nicolae Horga, a declarat la rândul său: “Nu a fost vorba de nici o sechestrare, cum a reclamat şoferul. El a sunat la 112, ca să recupereze maşina, însă noi nu am luat-o, i-am cerut doar să vină patronul firmei şi să ne dea banii”.

 

Colectorul de lapte, cu salariul restant pe anul acesta şi ameninţat de crescătorii de vaci

Printre nemulţumiţi s-a aflat inclusiv localnicul angajat pe post de colector de lapte de societatea Lact Alpina SRL din Vadu Moldovei.

Bărbatul, Gheorghe Varvaroi, era disperat că oamenii din sat vin la el să ceară banii pe lapte deşi, la rândul său, omul nu încasase salariul de colector de la începutul anului.

„Sunt întârzieri mari, oamenii fac scandal, am primit şi ameninţări cu moartea şi că îmi sparg maşina... trebuie ca oamenii să-şi primească banii. Dacă nu, închidem şi asta e...”, a declarat Gheorghe Varvaroi.

 

Societatea şi-a plătit datoriile după scandalul de joi 

Poliţiştii au luat legătura cu administratorul SC Lact Alpina SRL, Benone Silivaș. Acesta a admis că sunt restanţe financiare la plata laptelui şi a mai spus că va încerca să rezolve problema în scurt timp. La nivelul comunei Berchişeşti datoriile s-ar fi cifrat la aproximativ 25.000 de lei. 

Contactaţi telefonic de Monitorul de Suceava în cursul zilei de ieri, reprezentanţii societăţii nu au dorit să comenteze situaţia de la Berchişeşti. Ei au precizat doar că problema datoriilor către fermierii implicaţi în scandalul de joi s-a rezolvat. Crescătorul de bovine care avea de recuperat cea mai mare sumă, Ionuţ Jitar, ne-a confirmat ieri că a primit toţi banii care i se cuveneau. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescători de vaci nemulţumiţi că nu-şi primeau banii pe lapte au blocat maşina de colectare.
 Vizualizări articol: 3226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Crescători de vaci nemulţumiţi că nu-şi primeau banii pe lapte au blocat maşina de colectare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei