Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Infomatrix”

Un elev al Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” s-a calificat la faza internaţională a unui concurs de informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Matei Clipa, elev în clasa a X-a în cadrul Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, va reprezenta Suceava la faza internaţională a Concursului de proiecte informatice „Infomatrix”.

Tânărul a fost recompensat cu medalia de aur, fiind coordonat de profesoara de informatică Gabriela Coajă.

Matei s-a înscris în concurs la secţiunea Short Movie, iar din cele 93 de proiecte înscrise iniţial la această categorie, scurtmetrajul rădăuţeanului a fost ales printre primele trei cele mai bune, recompensate cu aur.

Tema pentru categoria Short Movie a fost „Furt”, rădăuţeanul realizând un film care trage un semnal de alarmă asupra modului în care tehnologia şi internetul „fură” viaţa indivizilor.

Filmul premiat - "Time thief" - poate fi vizionat pe www.monitorultv.ro.

În total, la ediția națională din acest an a „Infomatrix” au fost înscrise 155 de proiecte ale elevilor și studenților români pasionați de IT. Cele mai bune proiecte, selecționate de un juriu specializat, vor reprezenta România la faza internațională, care va avea loc tot la București, în perioada 14-18 mai.

Obiectivul concursului este să-i încurajeze pe tineri să-și folosească imaginația, pasiunea și creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.

 

Etapa internaţională, cu tineri din circa 40 de ţări

Etapa națională a celei de-a XIII-a ediții a concursului internațional de proiecte „Infomatrix” 2015 a avut loc la finele săptămânii trecute.

Potrivit prof. Gabriela Coajă, „competiţia are un înalt nivel de dificultate, chiar dacă la prima vedere poate nu pare aşa. Filmul este făcut de acasă de concurenţi, însă juriul este unul extrem de strict, iar întrebările ce ţin de partea tehnică nu sunt deloc simple”.

La etapa internaţională a concursului vor participa tineri din circa 40 de ţări.

„Infomatrix” se adresează elevilor de liceu și studenților care intră în competiție la una dintre următoarele categorii: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie și Robotics.
Organizatorii spun că în fiecare an companiile în domeniu urmăresc evoluția participanților și chiar se arată interesate de achiziția unor proiecte realizate de elevi și studenți.

De menţionat că la faza naţională a concursului, secţiunea Programming, a participat şi o echipă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, sub coordonarea prof. Claudiţa Brădăţan, care a obţinut premiul II.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” s-a calificat la faza internaţională a unui concurs de informatică.
 Vizualizări articol: 3135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un elev al Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” s-a calificat la faza internaţională a unui concurs de informatică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Merite trimis de
(31 mar 2015, 22:50:43
Meritul acestui premiu este exclusiv al elevului(elevilor)...contribut profesoarei la obtinerea premiului a fost ca s-a pozat cu el la final...atat, aaa am uitat: si ca a avut norocul sa aiba la clasa un elev bun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte