Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2015 - Anul XX, nr. 69 (5881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

“Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor”

Întâlniri, dezbateri, workshop, de Zilele Asistenţei Sociale, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cu prilejul Zilelor Asistenţei Sociale, la Suceava se desfăşoară, în perioada 24-27 martie, întâlniri profesionale, dezbateri şi un workshop. Evenimentele sunt organizate de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) - Sucursala Teritorială Suceava, alături de Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Primăria municipiului Suceava.

Preşedinta CNASR - Sucursala Teritorială Suceava, Ecaterina Croitor, ne-a spus că anul acesta, sub egida temei stabilite de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali (IFSW) - Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor, evenimentele organizate urmăresc să evidenţieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei.

 

Asistenţă socială şi demnitate umană

Prima acţiune din cadrul Zilelor Asistenţei Sociale, seminarul „Asistenţă socială şi demnitate umană, analize, demersuri teoretice şi modele de bună practică”, a avut loc ieri, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava. Moderatoarea seminarului a fost Ecaterina Croitor. Printre participanţi s-a numărat Narcisa Marchitan, director al Direcţiei de Asistenţă Socială - Serviciul public de asistenţă socială din cadrul Primăriei municipiului Suceava, Angela Zarojanu, vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Egalitate de Şanse, lector univ. dr. Vasile M. Demciuc, director al Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social Politice de la Facultatea de Istorie şi Geografie, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Sorin Tudor Maxim, prof. univ. dr. George Neamţu, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Margareta Isăilă, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

“Grădiniţa demnităţii umane”, la Centrul Blijdorp

Ecaterina Croitor a ţinut să precizeze că în acest an „avem de partea noastră nu numai asistenţi sociali, ci şi alte categorii implicate în dezvoltarea asistenţei sociale. Pe lângă simpozion, organizăm şi activităţi la care sunt implicate persoane cu dizabilităţi de la Centrul Blijdorp. Acolo vom face <Grădiniţa demnităţii umane> şi vom planta împreună cu beneficiari ai centrului 12 copaci, pe care Primăria municipiului Suceava ni i-a pus la dispoziţie. Persoanele cu dizabilităţi vor realiza obiecte din lut, hârtie, pânză. Fiecare copac va purta un nume şi în fiecare copac vom aşeza obiectele confecţionate de persoanele cu dizabilităţi”.

Psihologul Sorin Morhan, de la Blijdorp, a completat că „fiecare beneficiar va lua copacul în grija sa, va vedea cum se dezvoltă. Vrem să-i responsabilizăm şi să le arătăm că se poate”.

Ca partener în organizarea Zilelor Asistenţei Sociale, Narcisa Marchitan, director al Direcţiei de Asistenţă Socială - Serviciul public de asistenţă socială din cadrul Primăriei municipiului Suceava, a declarat că „în calitate de asistenţi sociali avem o misiune foarte importantă şi este un bun prilej să ne întâlnim şi să promovăm această temă, demnitatea şi egalitatea de şanse, la nivel de individ. Cred că şi noi, prin atribuţiile pe care le avem la nivelul serviciului public de asistenţă socială, încercăm să le redăm un pic din demnitate beneficiarilor noştri”.

 

Asistenţă socială şi „răspunsuri ritmate” pro-demnitate umană

Tot ieri, de la ora 13:00, a avut loc la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din Suceava acţiunea „Asistenţă socială şi <răspunsuri ritmate> pro-demnitate umană cu actori sociali, artişti şi speakeri motivaţionali”, la care invitat special a fost muzicianul Berti Barbera. Sub genericul „De la dizabilitate la dezvoltare personală”, Berti Barbera a organizat un workshop la care au participat şi copii de la Complexul Terapeutic Blijdorp.

Unul dintre psihologii acestei instituţii, Sorin Morhan, care a susţinut şi tema „Ritmul persoanei cu dizabilităţi”, ne-a spus că ideea principală a workshop-ului este aceea „de a transforma dizabilitatea în abilitate, pentru că persoanele cu dizabilităţi pot, şi noi trebuie să le ajutăm, să le arătăm că se poate”. De aceea, a mai spus psihologul, „vrem să le dezvoltăm persoanelor cu dizabilităţi aria de interes şi să-i implicăm şi pe beneficiarii de la Blijdorp la workshop-uri, care sunt destinate cu precădere copiilor, dar şi specialiştilor din asistenţă socială, pentru a prinde nişte tehnici legate de meloterapie de ritm”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlniri, dezbateri, workshop, de Zilele Asistenţei Sociale, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Întâlniri, dezbateri, workshop, de Zilele Asistenţei Sociale, la Suceava4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piftie de cocoș cu vin Auzit-ati auzit in calatoriile voastre gurmande prin lume de cocosul cu vin? O sa va grabiti sa-mi raspundeti ca "da", amintindu-va de reteta frantuzeasca de "coq au vin"... Si totusi, intr-un sat ratacit printre podgoriile... Citeşte