Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie critică

Foc şi răniţi la Palatul de Justiţie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Desfăşurare impresionantă de forţe ieri la amiază la Palatul de Justiţie din Suceava, unde incendiul izbucnit în jurul orei 13.00 a făcut şi mai multe victime. Din fericire, a fost doar o simulare, iar victimele au provenit dintre angajaţii instanţelor sucevene care au acceptat să participe activ la această acţiune.

Exerciţiul a fost pregătit aproape şase luni de zile, iar Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava, crede că oricare dintre instituţiile publice ar trebui să se pregătească pentru un caz de forţă majoră. „Orice exerciţiu practic ne poate arăta unde greşim, greşeli care pot fi fatale”, a explicat Maria Andrieş.

Simularea a început prin aruncarea unor fumigene în faţa intrărilor din Palatul de Justiţie, moment în care "panica" s-a instalat în clădire. Imediat au ajuns la faţa locului pompierii şi celelalte unităţi de intervenţie, respectiv SMURD, ambulanţe, dar şi lucrători de poliţie sau poliţişti locali.

Din clădirea „în flăcări” au fost evacuaţi într-o primă fază oamenii veniţi la procese, dar şi personalul instanţelor.

Apoi şi-au intrat în rol pompierii. Echipaţi ca pentru un caz real, aceştia au intrat în clădire cu măştile de gaze pe figură, acordând asistenţă persoanelor care au fost în imposibilitatea să iasă din interior pe propriile picioare.

Evacuarea „răniţilor” s-a realizat atât pe uşile de acces, cât şi pe geamuri, cu ajutorul scărilor de intervenţie din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

„Victimele”, care nu au fost puţine la număr, au ajuns în ambulanţele sosite la locul evenimentului, unde au primit „îngrijiri” de specialitate.

În final, operaţiunea de stingere a incendiului şi de salvare a celor aflaţi în pericol s-a dovedit un succes total.

 

„Simularea a fost perfectă, sperăm să nu fie cazul, Doamne Fereşte”

Simularea de ieri a fost privită ca un adevărat spectacol. În afara angajaţilor instanţelor de judecată, la faţa locului s-au oprit şi sucevenii aflaţi întâmplător prin zonă, în timp ce şoferii se întrebau nedumeriţi ce anume se petrece.

Trebuie spus că două benzi de circulaţie din faţa Palatului de Justiţie au fost blocate timp de aproape o oră pentru a permite „intervenţia” pompierilor şi a celorlalte echipaje de salvare.

„Ni s-a părut o idee foarte bună, deoarece în cazul unui incendiu purtăm răspunderea pentru noi şi salariaţii noştri, dar şi pentru justiţiabilii care se află în palat, oameni care nu au toţi un nivel de pregătire atât de ridicat şi poate nu toţi ştiu să acţioneze în situaţii de pericol”, a explicat Maria Andrieş scopul acţiunii de ieri.

La rândul său, generalul de brigadă Ion Burlui, şeful ISU Suceava, a apreciat iniţiativa conducerii instanţelor, deoarece au dat dovadă de „responsabilitate”.

„Au fost simulate mai multe situaţii tactice, inclusiv cu victime. Unele dintre victime au putut fi evacuate, altele au avut nevoie de ajutor, am simulat de asemenea şi un cutremur cu victime la subsol, care au fost găsite cu ajutorul căţelului”, a precizat generalul de brigadă Ion Burlui.

Angajaţii instanţelor de judecată au fotografiat şi filmat întreaga operaţiune  de stingere a incendiului şi de salvare a victimelor şi au apreciat că pompierii se pot descurca şi într-un caz real.

„Simularea a fost perfectă, sperăm să nu fie cazul să fie adevărat, Doamne Fereşte”, a precizat una dintre angajatele Tribunalului Suceava.

Aceeaşi opinie a avut-o şi o altă colegă: „Depinde de situaţie, de fapt în situaţiile de criză oamenii sunt mai agitaţi, dar cred că pompierii şi celelalte organizaţii care au participat azi s-ar fi descurcat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foc şi răniţi la Palatul de Justiţie din Suceava.
 Vizualizări articol: 12246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Foc şi răniţi la Palatul de Justiţie din Suceava2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine s-ar ocupa de verificari periodice. trimis de
(11 mar 2015, 14:14:48
Sunt curios daca Gheneralu` asta cu masca sau fara casca a verificat sistemul antiincendiu. Cate sprinchere s-au declansat la abureala asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte