Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2015 - Anul XX, nr. 53 (5865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

Caravana ECOTIC a ajuns ieri la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Caravana ECOTIC a ajuns ieri, 5 martie, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Suceava. Elevii şcolii au avut posibilitatea să viziteze Caravana ECOTIC, practic, o autoutilitară în care sunt expuse deşeuri de echipamente electrice şi electronice, şi au aflat mai multe informaţiidespre reciclarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Ghidul Caravanei ECOTIC, Marian Tănase, ne-a spus că elevii suceveni au fost foarte receptivi. „Scopul nostru este de conştientizare şi informare a publicului despre reciclarea deşeurilor electrice şi electrocasnice, pentru că ele sunt foarte nocive, poluează. Mă bucur mult că am ajuns în Suceava. Copiii ne pun multe întrebări, înseamnă că lumea este interesată de proiectul nostru”, a completat ghidul caravanei.

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava au văzut ieri, în „expoziţia mobilă” (Caravana ECOTIC) mai multe deşeuri, un monitor de calculator, un frigider, un laptop, o maşină de spălat, un fier de călcat şi au aflat unde ar trebui să ajungă aceste obiecte. „Nu ajung la groapa de gunoi, pentru că acolo se duc doar deşeuri alimentare. Deşeurile electronice sunt nocive pentru că ele conţin substanţe dăunătoare mediului înconjurător”, le-a explicat copiilor ghidul caravanei.

Andreea Poroch, elevă în clasa a IV-a, ne-a spus că a venit să viziteze Caravana ECOTIC pentru că vrea să ştie mai multe despre „cum se protejează planeta, cum se reciclează deşeurile şi echipamentele electrice, pentru că vreau să respir un aer mai curat”.

 

Elevi responsabili

Profesorul de matematică Dumitru Moscaliuc, director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 4, ne-a spus că „această acţiune este importantă pentru şcoala noastră şi din punct de vedere practic. Este o acţiune care nu implică doar elevii, ci şi corpul profesoral şi părinţi. Ne propunem să realizăm în şcoala noastră cât mai multe activităţi cu tematică eco, să conştientizăm problema deşeurilor, să participăm activ la colectarea şi reciclarea corectă a deşeurilor electrice şi electronice, dar şi a deşeurilor de baterii portabile şi acumulatori, totul pentru un mediu curat. Elevii, dar şi noi, profesorii, am adunat mai multe deşeuri electronice. Personal, am adus un lighean cu baterii pentru a încuraja acţiunea. Pentru elevi, activităţile practice au un caracter atractiv şi ne bucurăm că putem găzdui astfel de acţiuni”.

Profesorul Moscaliuc le-a comunicat elevilor că, pe lângă învăţătură, „trebuie să iubim natura, să fim ecologişti, pentru că doar aşa putem avem o Românie curată, frumoasă, cu păduri, cu ape sănătoase, nu otrăvite”.

Elevii suceveni au adunat mai multe deşeuri de echipamente electrice şi electronice, pe care le-au depozitat în curtea şcolii, lângă Caravana ECOTIC, de unde vor fi ridicate şi duse la centrele de reciclare. Coordonatorul proiectului ECOTIC de la Şcoala Gimnazială Nr. 4, profesorul Liviu Irimia, ne-a spus că acţiunea de ieri a fost „punctul culminant al Campaniei <Zile Eco în şcoala ta!>, campanie desfăşurată la nivel naţional. În această campanie sunt angrenate circa 150 de şcoli din ţară. Elevii suceveni au primit foarte bine această acţiune. Apreciez interesul şi responsabilitatea de care au dat dovadă copiii, mulţumindu-le şi încurajându-le atitudinea dezvoltată pentru păstrarea unui mediu sănătos”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravana ECOTIC a ajuns ieri la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 2789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Caravana ECOTIC a ajuns ieri la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei