Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2015 - Anul XX, nr. 52 (5864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc

Panică într-un bloc din Burdujeni, din cauza unui incendiu provocat intenţionat într-un apartament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locatarii unei scări de bloc din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava au trăit momente de panică, ieri dimineaţă, după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament de la parterul imobilului, iar în scurt timp întreaga scară a fost invadată de un fum înecăcios. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 10.15, incendiul fiind anunţat la blocul 140, de pe strada Gheorghe Doja.

 

Pompierii au intrat pe geam în apartamentul încuiat, invadat de fum şi gaze toxice

Prima persoană care a sesizat incendiul, locatara apartamentului aflat la etajul I, a simţit miros de fum prin aerisirea de la baie. A ieşit afară şi a sunat la 112, fiind urmată imediat şi de ceilalţi locatari care se aflau acasă. Oamenii s-au speriat după ce au simţit un miros înecăcios, iar alarmele de la centralele pe gaz au amplificat şi mai mult panica.

Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava, sosiţi la faţa locului cu o autospecială cu apă şi o ambulanţă SMURD, au constatat că uşa de la apartamentul de la parter este încuiată, astfel că au spart geamul de la bucătărie pentru a putea pătrunde în interior.

 

Focul a fost pus într-un dulap din dormitor

Locotenent colonelul Marius Tăuteanu, coordonatorul intervenţiei, a declarat: „La sosirea gărzii de intervenţie la faţa locului apartamentul era inundat cu fum şi gaze toxice. La pătrunderea în interior echipajul a identificat flacără într-un dulap din dormitor. Incendiul a fost localizat şi stins fără a se înregistra probleme deosebite. În interiorul apartamentului nu se afla nici o persoană. Persoanele din imobil s-au autoevacuat, doar o vecină de la apartamentul superior acuzând un atac de panică şi fiind preluată de un echipaj SMURD”.

Chiar dacă flăcările nu s-au extins în afara dormitorului, fumul şi apa cu care s-a intervenit au contribuit la degradarea multor bunuri din apartament. 

 

Proprietara, o femeie de 77 de ani. Poliţiştii caută un bărbat care o vizita pe femeie 

În dulapul din care a izbucnit focul erau perne, pături, haine şi multe alte elemente combustibile, fără a exista vreo sursă electrică ce să fi putut declanşa incendiul. Toate bunurile din dulap, majoritatea arse, au fost scoase de pompieri în faţa blocului, pentru lichidarea focarului şi pentru o analiză minuţioasă, în căutarea unor indicii care să arate cum a fost provocat incendiul. După ce au încheiat cercetarea la faţa locului pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere.

Ancheta privind acest incendiu se dovedeşte a fi una dificilă.

În apartament locuia singură o femeie în vârstă de 77 de ani, Elena N., care la ora izbucnirii focului nu se afla acasă. De altfel, până ieri după-amiază, femeia nu a fost găsită de poliţişti, pentru a se putea stabili mai exact ce s-a întâmplat. Poliţiştii au însă date că în apartament mai intra periodic un bărbat, prieten cu vârstnica. Cert este şi că incendierea provocată este deocamdată înregistrată cu autor necunoscut.

Poliţiştii continuă ancheta, pentru a-i găsi pe cei doi şi a stabili cine şi de ce a provocat incendiul.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panică într-un bloc din Burdujeni, din cauza unui incendiu provocat intenţionat într-un apartament.
 Vizualizări articol: 3114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Panică într-un bloc din Burdujeni, din cauza unui incendiu provocat intenţionat într-un apartament1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei