Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2015 - Anul XX, nr. 52 (5864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Show complet

Loredana Groza şi Agurida au purtat publicul sucevean într-o reverie muzicală de neuitat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Mulţumesc Suceava. A şaptea reverie din acest turneu frumos. Mulţumesc publicului, echipei şi Aguridei mele fantastice” este mesajul postat pe pagina oficială a Loredanei Groza imediat după concertul Reveria, pe care artista l-a susţinut luni seară, 2 martie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Aplauze îndelungi, flori, mărţişoare, ovaţii, toate pentru Lori, în semn de mulţumire din partea sucevenilor care au umplut până la refuz sala de spectacol.

Show-ul realizat de Loredana, împreună cu dansatorii, orchestra, invitaţii, a fost unul spectaculos, de care s-au bucurat oameni de toate vârstele, de la cei mai mici, spectatori în vârstă de 4, 5 anişori, până la persoane trecute bine de prima tinereţe.

După ce un iluzionist a făcut diverse scamatorii pe melodii semnate de Loredana (“O fată singură-n noapte”, “Lele”, “Tomilio” etc.), având la îndemână o cutie în care încerca să intre, apoi să jongleze cu figurinele proiectate pe fundalul scenei, cortina a căzut şi a apărut diva, Loredana, suspendată de două corzi elastice. Decorul din spatele divei era un cer plin cu stele, cadru care îmbia publicul la reverie, la visare. Publicul a fost plăcut surprins de „sosirea” artistei la Suceava, întâmpinând-o cu aplauze frenetice.

 

„Visează şi trăieşte ca un copil rebel / În seara asta, toţi visăm la fel”

Loredana a dovedit şi de această dată că este un artist complet, cu o voce inconfundabilă, care realizează spectacole de mare anvergură, dar, cel mai important, îşi respectă publicul. Artista a schimbat pe parcursul spectacolului mai multe ţinute glamour, unele sexy, rochiţe cu paiete argintii, la care a adăugat, la un moment dat, un sacou negru, o ţinută de cabaret, purtând joben roşu şi baston, o rochiţă de balerină („Lebăda neagră”) cu fustă din tul şi botine negre, dar şi ţinute retro, inspirate din folclor.

Mai bine de două ore a cântat melodii pop („Extravagantza”, „Risipitor”), dar şi muzică populară, piese stilizate, ritmuri de muzică ţigănească. La fiecare ţinută, artista şi-a schimbat coafura, astfel că publicul a aplaudat-o pe Lori cu două codiţe, dar şi cu părul strâns, purtând diademe strălucitoare. Mesajul transmis de Loredana la începutul concertului, “Visează şi trăieşte ca un copil rebel / În seara asta, toţi visăm la fel”, a ajuns la sufletul sucevenilor care s-au ridicat în picioare şi au ovaţionat-o. Cu un mesaj asemănător, artista şi-a încheiat recitalul. I-a îndemnat, în special pe tineri, să creadă în visurile lor, „pentru că visurile se împlinesc, trebuie să aveţi visuri”.

 

Reverie muzicală

Spectacolul a fost complet şi datorită prestaţiei desăvârşite a orchestrei cu care merge în turnee Loredana, trupa Agurida, cu instrumentişti talentaţi, care, la finalul spectacolului, au făcut câte o demonstraţie solo. Un rol deosebit l-au avut şi fetele din backing-vocals, dirijoarea şi pianista Simona Strungaru, dansatorii care au schimbat mai multe ţinute şi au fost „spiriduşii” Loredanei într-o reverie muzicală de poveste.

Nu au lipsit de pe buzele sucevenilor de toate vârstele “zig-zaga-zuga” atunci când artista i-a îndemnat să cânte împreună cu ea piesa plină de energie “Zig Zagga”.

Sucevenii au mai avut parte de muzică veselă, pe ritmuri ţigăneşti, în timp ce pe fundalul scenei apăreau pirande dansând. Odată registrul schimbat, Loredana a interpretat piesa “Gelozia-i rea”, dar şi “Firicel de floare albastră”, “Depărtare”, punctul culminant fiind atunci când Loredana a urcat pe scenă într-un kimono cu imprimeuri florale, cu boruri mari la mâneci, legat în talie cu un brâu auriu şi a interpretat “Mărioară de la Gorj”, drept omagiu adus îndrăgitei artiste Maria Tănase.

 

Două bisuri, la cererea publicului

Printre invitaţii artistei s-au numărat trei tinere talentate care au participat la Vocea Românei, Alina Eremia, Maria Hojda şi Oana Brutaru, tinere cu voci deosebite, sensibile, care au interpretat câteva piese muzicale mult aplaudate de suceveni. La final de spectacol, aplauzele publicului au readus-o pe scenă pe Loredana, care a oferit două bisuri. Amintindu-ne tuturor că este moldoveancă din Oneşti, artista a interpretat piesa “Trandafir de la Moldova”, apoi „Poloboc”, iar la al doilea bis, purtând o rochie elegantă, strălucitoare, de sirenă, a interpretat piesele „O fată singură-n noapte” şi „Bună seara, iubito”. În aplauzele publicului, Loredana, cu braţele pline de flori, le-a mulţumit sucevenilor pentru prezenţă. Ea le-a spus că în sala de spectacol se află şi tatăl ei, poetul Vasile Groza, „care mă însoţeşte în acest turneu... este bucătarul meu”. După spectacol, artista a avut amabilitatea să ofere autografe fanilor aflaţi în număr mare la spectacol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loredana Groza şi Agurida au purtat publicul sucevean într-o reverie muzicală de neuitat.
 Vizualizări articol: 2574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Loredana Groza şi Agurida au purtat publicul sucevean într-o reverie muzicală de neuitat4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei